ΠΟΜΙΔΑ: Θα εισπράξουν διπλάσιο φόρο από τους ιδιοκτήτες ακινήτων από αυτόν που είχαν υπολογίσει

Τελευταία ενημέρωση: 2014-07-30, 20:22:01
ΠΟΜΙΔΑ: Θα εισπράξουν διπλάσιο φόρο από τους ιδιοκτήτες ακινήτων από αυτόν που είχαν υπολογίσει

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων το οικονομικό επιτελείο θα εισπράξει από τον ενιαίο φόρο ακινήτων πάνω από 5 δισ. ευρώ ενώ ο εισπρακτικός στόχος άγγιζε τα 2,65 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ αυτό οφείλεται στην απόρριψη του αιτήματος της Ομοσπονδίας για μειωμένο φόρο στα κενά- ξενοίκιαστα ακίνητα και σε συνδυασμό με τις τεράστιες προσαυξήσεις των επιφανειών ημιυπαιθρίων και αυθαιρέτων και των εκτός σχεδίου ακινήτων που περιλήφθηκαν στις διορθωτικές δηλώσεις Ε9, οδηγεί στην είσπραξη σχεδόν διπλάσιου φόρου από αυτόν που είχε τεθεί ως στόχος.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Την Τετάρτη, 30.7 έκλεισε η ηλεκτρονική πύλη για τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ, ώστε να αρχίσει η διαδικασία υπολογισμού του φόρου για κάθε φορολογούμενο. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ δεν θα ταχυδρομηθούν στους ενδιαφερόμενους, αλλά θα αρχίσουν να αναρτώνται στο taxisnet σταδιακά από την 1η Αυγούστου και η εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί εντός του ίδιου μήνα για τους περίπου 7 εκατομμύρια φορολογούμενους που θα κληθούν να πληρώσουν τον διπλό αυτόν φόρο, σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση έως το τέλος Αυγούστου, και με έκπτωση 1,5% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης έως το τέλος Αυγούστου.

Όσοι ιδιοκτήτες δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αστρονομικές υποχρεώσεις που θα τους επιβληθούν από τον δημευτικό αυτόν φόρο, απειλούνται με τις εξής εξοντωτικές συνέπειες που έχουν συσσωρευθεί με παλαιότερες και πρόσφατες απαράδεκτες νομοθετικές ρυθμίσεις:

  • Άρνηση χορήγησης φορολογικής ενημερότητας.
  • Κατάσχεση τυχόν ενοικίων τους στα χέρια των ενοικιαστών τους.
  • Κατάσχεση του περιεχομένου του τραπεζικού λογαριασμού τους.
  • Εγγραφή κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας τους στο υποθηκοφυλακείο.
  • Δημοσίευση προγράμματος και εκπλειστηριασμός των ακινήτων τους.
  • Ειδικότερα, όσοι αδυνατούν να καταβάλουν φόρους που υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ, ακόμη και αν δεν έχουν υποπέσει στην παραμικρή φορολογική παράβαση, θα αντιμετωπίσουν επιπροσθέτως και:
  • Άσκηση σε βάρος τους ποινικής δίωξης για μη εξόφληση χρεών προς το δημόσιο, με προβλεπόμενες πολυετείς ποινές φυλάκισης.
  • Αποστολή αναφοράς στην "Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες" (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) προκειμένου να επιληφθεί για περαιτέρω έρευνες που μπορεί να εκτείνονται και μέχρι το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών και τον εξονυχιστικό έλεγχο των κινήσεων (αναλήψεων-καταθέσεων) των τελευταίων ετών, και ποινικές κυρώσεις έως και κακουργηματικού χαρακτήρα».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=