ΕΛΛΑΔΑ

Νόμιμη η αναστολή οικοδομικών αδειών στη Φιλοθέη

νόμιμη-η-αναστολή-οικοδομικών-αδειών-338456

Νόμιμη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών και οικοδομικών εργασιών στη Φιλοθέη, που έγινε εν όψει της τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Φιλοθέης.

Αναλυτικότερα, το 2008 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φιλοθέης -μεταγενέστερα συνενώθηκε με τον Δήμο Ψυχικού- αποφάσισε να προτείνει στο ΥΠΕΧΩΔΕ την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της κηπούπολης, όπως έχει χαρακτηριστεί το εν λόγω προάστιο.

Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, με απόφασή του, ανέστειλε για ένα έτος την έκδοση οικοδομικών αδειών και την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών μέσα στο ρυμοτομικό σχέδιο της Φιλοθέης, με ορισμένες εξαιρέσεις και στη συνέχεια με άλλη απόφαση το 2009, παρατάθηκε για ένα έτος ακόμη.

Στο μεταξύ, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν τρεις κάτοικοι της Φιλοθέης και ζητούσαν την ακύρωση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων.

Η επταμελής σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 1228/2014 απόφασή της, απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των τριών κατοίκων και έκρινε ότι είναι νόμιμη η αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών και οικοδομικών εργασιών στην Φιλοθέη, καθώς η πολεοδομική νομοθεσία προβλέπει την αναστολή για δύο περιπτώσεις, που είναι για κατάρτιση αρχικού ρυμοτομικού σχεδίου πόλης, κώμης, κ.λπ. και για τροποποίηση του υπάρχοντος σχεδίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου