ΕΛΛΑΔΑ

Επανέρχονται οι κυνηγοί ακινήτων από το εξωτερικό –Στο στόχαστρο Μύκονος, Κέρκυρα και Πόρτο Χέλι

επανέρχονται-οι-κυνηγοί-ακινήτων-από-381966

Επιστροφή των αγοραστών στα ελληνικά νησιά βλέπουν οι Times που, όπως επισημαίνουν, εάν και η οικονομική κρίση προκάλεσε κύματα σοκ στην ελληνική αγορά ακινήτων, η εμπιστοσύνη των αγοραστών επανέρχεται.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι πριν από έξι χρόνια η παγκόσμια ύφεση προκάλεσε την έναρξη της κρίσης χρέους στην Ελλάδα. Ακολούθησαν προγράμματα διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και του Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μέτρα λιτότητας, απεργίες και σενάρια για πιθανή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

«Το 2014, όμως, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Ο τουρισμός ανθεί και πάλι», τονίζουν οι Times. Oι κρατήσεις, όπως αναφέρουν, ανέρχονται στο 242% μέσα σε ένα χρόνο, ενώ σύμφωνα με την holidaylettings.co.uk υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 300% στις έρευνες για κρατήσεις.

«Επανέρχονται οι κυνηγοί ακινήτων από το εξωτερικό»

Το άρθρο επισημαίνει ότι η οικονομία βελτιώνεται και οι κυνηγοί ακινήτων από το εξωτερικό επανέρχονται. «Οι έρευνες για αγορά ακινήτων είναι στα ύψη γιατί η Ελλάδα αποτελεί πλέον ένα ασφαλές μέρος για επενδύσεις», υποστηρίζει ο Αλέξανδρος Μουλάς, εκπρόσωπος της εταιρείας Savills στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι «έχει πλέον σταθεροποιηθεί σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο».

Σύμφωνα με τους Times, την άποψη αυτή συμμερίζεται και το οικονομικό περιοδικό Bloomberg Businessweek, το οποίο το Μάρτιο αναφέρθηκε στην «Εκπληκτική Ανάκαμψη της Ελλάδας», επικαλούμενο τις επιτυχείς περικοπών δαπανών, τις αυξήσεις των τιμών των ομολόγων και την ανανέωση της εμπιστοσύνης από τους πιστωτές.

Μειωμένες οι τιμές ακινήτων, αλλά με τάσεις αύξησης…

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι τιμές έχουν μειωθεί σε ποσοστό 30-50 % από το 2008, σημειώνοντας ωστόσο ότι έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν από το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με τον Georg Petras της Engel & Völkers στη Ρόδο.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει θεσπίσει κίνητρα για τους επενδυτές εκτός Ε.Ε. οι οποίοι δαπανούν περισσότερο από 250.000 ευρώ για την αγορά ακινήτων στην ελληνική επικράτεια. Η μείωση του φόρου μεταβίβασης γης που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014 έχει προσελκύσει αγοραστές από τη Ρωσία, την Τουρκία και το Λίβανο. Το ενδιαφέρον των αγοραστών επικεντρώνεται σε κατοικίες των Κυκλάδων και των Ιόνιων Νησιών, με την Μύκονο και την Κέρκυρα να κρατούν τα ηνία, καθώς επίσης και στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο Πόρτο Χέλι».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου