ΠΟΜΙΔΑ: Να μειωθεί στο μισό ο ΕΝΦΙΑ για τα κενά ακίνητα

Τελευταία ενημέρωση: 2014-07-16, 20:35:16
ΠΟΜΙΔΑ: Να μειωθεί στο μισό ο ΕΝΦΙΑ για τα κενά ακίνητα

Το αίτημα να μειωθεί άμεσα στο μισό ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) 2014 για τα κενά και απρόσοδα ακίνητα κατάθεσε εκ νέου στην κυβέρνηση την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση και τα περισσότερα πολιτικά κόμματα είχαν αποδεχθεί αρχικά τη σχετική πρόταση της Ομοσπονδίας για μειωμένη φορολόγηση των κενών ακινήτων, αλλά αυτή τελικά δεν υιοθετήθηκε στο πλαίσιο του Ν. 4242/2013 με τη δικαιολογία ή την πρόφαση ότι δεν υπήρχε σαφής καταγραφή των κενών ακινήτων, και συνεπώς δεν μπορούσε να εκτιμηθεί η δημοσιονομική συνέπεια της αυτονόητης αυτής ρύθμισης.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, πλέον και μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος και περιουσίας, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχει την πλήρη εικόνα όχι μόνο για τα δηλούμενα εισοδήματα αλλά και για όλα τα κτίσματα που παραμένουν ξενοίκιαστα και αχρησιμοποίητα.

Στην βάση αυτή επαναφέρει το αίτημά της την ικανοποίηση του οποίου χαρακτηρίζει ως μέτρο όχι μόνον κοινωνικής και φορολογικής δικαιοσύνης, αλλά και ως μέτρο που θα εξασφαλίσει αυξημένη εισπραξιμότητα στα ποσά που θα βεβαιωθούν σε βάρος των ιδιοκτητών των ακινήτων.

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=