ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Στο υπ. Περιβάλλοντος ο φάκελος για τα αυθαίρετα στην Κορώπη

στο-υπ-περιβάλλοντος-ο-φάκελος-για-τα-α-650951

Την αρχική αυτοψία είχε κάνει τον περασμένο Μάιο ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα στο τμήμα Επιθεώρησης Δόμησης και Κατεδαφίσεων του Σώματος Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος, παραπέμπει η Λιμενική Αστυνομία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου τον φάκελο της υπόθεσης με τα αυθαίρετα κτίσματα στον αιγιαλό στην Κορώπη, στη θέση Μπελεγρίνος. Πρόκειται για περιοχή που σε απευκταία περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, κινδυνεύει να μετατραπεί σε δεύτερο… Μάτι εξαιτίας των κτισμάτων που κλείνουν την πρόσβαση προς την παραλία.

Την κατάσταση που επικρατεί κατά μήκος της παραλίας είχε καταγράψει τον περασμένο Μάιο ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός.

Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Μηλεών Απ. Διανέλλο, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός περπάτησε κατά μήκος της παραλίας Κορώπης καταγράφοντας κατασκευές, η περίφραξη των οποίων σταματά εκεί που σκάει το κύμα.

Σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό πρόκειται για παράνομες κατασκευές οι οποίες δεν κόβουν απλώς την ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών στις παραλίες. Μπορούν να αποβούν άκρως επικίνδυνες σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς από τη στιγμή που εμποδίζουν τη διέξοδο προς τη θάλασσα.

«Η Δημοτική Αρχή δεν θα κάνει πίσω σε καμία παρανομία, θα διαφυλάξει τη νομιμότητα και κυρίως το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοτών για ανεμπόδιστη πρόσβαση στις παραλίες», είχε αναφέρει μετά την αυτοψία ο κ. Μιτζικός.

Ο ίδιος έδωσε άμεση εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου για σύνταξη εκθέσεων αυτοψίας και αναφορών στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Κτηματική, Λιμενικό, Πολεοδομία) για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.

Με βάση την έκθεση αυτοψίας των δημοτικών υπηρεσιών, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου προχώρησε σε διπλή αυτοψία. Στις 12 Μαΐου 2020, κλιμάκιο του Κ.Λ.Β. διαπίστωσε ότι τα δύο από τα κτίσματα που καταγράφονται στην έκθεση του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι «γνωστά» και σε βάρος των ιδιοκτήτων τους έχουν επιβληθεί παλαιότερα πρόστιμα, ενώ για ένα τρίτο, που εκτιμάται ότι αποτελεί νεότερη κατασκευή, ενημερώθηκε η Κτηματική Υπηρεσία, στην οποία ανήκει η ζώνη του αιγιαλού.

Στη δεύτερη αυτοψία του, στις 16 Μαΐου 2020, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, διαπίστωσε επιπλέον επτά παράνομες κατασκευές για τις οποίες επίσης ενημέρωσε την Κτηματική Υπηρεσία.

Με έγγραφο που κοινοποίησε στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, το Κ.Λ.Β. ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί καθώς και για την αποστολή του φακέλου της υπόθεσης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Θα πράξουμε τα δέοντα για την πάταξη του φαινομένου της καταπάτησης του αιγιαλού και της παρεμπόδισης της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες, με όποιο πολιτικό κόστος», ανέφερε ο κ. Μιτζικός με αφορμή την εξέλιξη στην υπόθεση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου