ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Ενας φόρος για τα ακίνητα. Φόρος «κατοχής» και στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια

ενας-φόρος-για-τα-ακίνητα-φόρος-κατοχ-391311

Στη φορολογία επιχειρήσεων τα κόμματα θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις που ανέρχεται στο 20%. Θα εξεταστεί η μείωση του συντελεστή στο 15%.

Επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι να υπάρχει ένα φόρος στα ακίνητα. Στο πλαίσιο του διαλόγου, θα εξεταστεί η ενοποίηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών το οποίο εισπράττεται σήμερα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και του φόρου ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ). Επίσης, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο επιβολής φόρου «κατοχής» και στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια.

Για τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων η αναπροσαρμογή τους έχει «παγώσει» τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Ωστόσο, στις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι οι αντικειμενικές τιμές να αγγίξουν τις εμπορικές. Σημειώνεται ότι η ΝΔ προτείνει πάγωμα των αντικειμενικών αξιών για 5 έτη και διατήρηση της αναστολής του πόθεν έσχες για οποιαδήποτε κατοικία. Στη φορολογία επιχειρήσεων τα κόμματα θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις που ανέρχεται στο 20%. Θα εξεταστεί η μείωση του συντελεστή στο 15%.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου