ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Αρχίζει η «μάχη» της… γκαρσονιέρας στον Βόλο

αρχίζει-η-μάχη-της-γκαρσονιέρας-στ-769228

Εκδηλώνεται ήδη δειλά ενδιαφέρον για την ανεύρεση φοιτητικών διαμερισμάτων στον Βόλο

Στη «μάχη» της αναζήτησης φοιτητικού διαμερίσματος εισέρχονται δεκάδες γονείς, με το ενδιαφέρον να εκδηλώνεται διερευνητικά σε πρώτη φάση και την προσπάθεια να εντείνεται τον ερχόμενο μήνα. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πακετάρουν τις αποσκευές τους πολλοί απόφοιτοι, με τους νέους φοιτητές να αναζητούν ήδη το κατάλληλο διαμέρισμα, σε κοντινή απόσταση από το Πανεπιστήμιο και μέσα στον αστικό ιστό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Το μεγάλο κύμα αναμένεται τον Αύγουστο, καθώς το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται μέχρι στιγμής είναι διερευνητικό» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Τριαντάφυλλος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συλλόγου Κατασκευαστών Μαγνησίας.

Οι τιμές στον Βόλο παραμένουν σταθερές, με τα ενοίκια στις γκαρσονιέρες, αναλόγως παλαιότητας, να κυμαίνονται από 250 έως 300 και τα δυάρια νεώτερης κατασκευής από 300 έως 350 ευρώ, ενώ στα επιπλωμένα διαμερίσματα, το κόστος του ενοικίου αυξάνεται από 30 έως 50 ευρώ, όπως τονίζει ο κ. Παπαγεωργίου.

«Οι ενδιαφερόμενοι εξετάζουν την παλαιότητα της οικοδομής, καθώς επίσης και τον βαθμό συντήρησης του ακινήτου. Τα παλαιά ακίνητα, πολλές φορές μένουν στα αζήτητα» επισημαίνει, για να προσθέσει ότι «πολλές φορές είναι λύση ανάγκης. Τα νοικιάζουν για ένα χρόνο και προσπαθούν μέσα στην χρονιά να αναζητήσουν κάτι καλύτερο. Είναι διατεθειμένος ο κόσμος να δώσει 30 με 50 ευρώ παραπάνω για ένα καλύτερο διαμέρισμα».

Πρώτα στη λίστα ζήτησης είναι τα διαμερίσματα που διαθέτουν αυτόνομη, και όχι κεντρική θέρμανση παλαιού τύπου, με τις διερευνητικές ερωτήσεις για τα διαθέσιμα προς ενοικίαση ακίνητα του Βόλου, να έχουν ξεκινήσει. Όπως σημειώνει, πάντως, ο κ. Παπαγεωργίου, εντός του Αυγούστου αναμένεται να σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον στην ενοικίαση διαμερισμάτων ανεξαρτήτως μεγέθους, με την αγορά ακινήτων να τελεί, ωστόσο, σε στάση αναμονής λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Πολλοί αναμένουν τις εξελίξεις, μεταθέτοντας για το φθινόπωρο την λήψη των τελικών αποφάσεων, με τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο να θεωρούνται «νεκροί» μήνες ως προς την σύναψη πράξεων που αφορούν την αγοραπωλησία ακινήτων.

Ελάχιστοι είναι, στο μεταξύ, οι ξένοι που έχουν επισκεφτεί μέχρι στιγμής την περιοχή με την προοπτική να αγοράσουν εξοχική κατοικία. «Η εξοχική κατοικία επηρεάζεται από τον τουρισμό. Υπάρχουν, βέβαια, μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά όχι ουσιαστικό ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, γιατί είναι αλληλένδετο με τον τουρισμό, δεδομένου ότι οι έλληνες λόγω της οικονομικής κρίσης, ήταν οι πρώτοι που σταμάτησαν να ενδιαφέρονται για εξοχικά» τονίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου