ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

«Φουντώνει» το ενδιαφέρον για ακίνητα στη Μαγνησία

φουντώνει-το-ενδιαφέρον-για-ακίνητ-34397

Εν δυνάμει αγοραστές ομογενείς από Γερμανία, Ελβετία και Ντουμπάι, που στρέφουν το βλέμμα στη Μαγνησία

Ενθαρρυντικά μηνύματα διαφαίνονται στον χώρο του real estate, μετά το αρχικό πάγωμα που προκάλεσε η εισβολή της πανδημίας, με το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από το εξωτερικό να χαρακτηρίζεται σταθερό. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί παντού, καταγράφεται επενδυτικό ενδιαφέρον από ομογενείς, που «ιχνηλατούν» ευρύ πεδίο επιλογών, που εκτείνεται από εξοχικά μέχρι ξενοδοχεία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τη Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη τοπικού γραφείου real estate η οποία επιβεβαίωσε τα προαναφερθέντα, ενώ υπογράμμισε ότι «υπάρχει σταθερό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, με πολλούς ομογενείς αλλά και ξένους, να αναζητούν εξοχικά στη Μαγνησία».

Ομογενείς που κατοικούν σε Γερμανία, Ελβετία και Ντουμπάι, διαθέτουν υψηλά οικονομικά standards και τη διάθεση να αγοράσουν κάποιο ακίνητο στη Μαγνησία, χερσαία και νησιωτική, βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις, για να αγοράσουν το εξοχικό των ονείρων τους, είτε στο Πήλιο είτε στις Βόρειες Σποράδες. «Αρκετοί Γερμανοί ενδιαφέρονται να αγοράσουν, ως επί το πλείστον, μεσαίου ύψους ακίνητα από 100.000 μέχρι 250.000, αλλά κατά περιόδους εμφανίζεται και κάποιος που διαθέτει μεγαλύτερο ποσό για την αγορά ακινήτου» επεσήμανε.

Όπως σημείωσε η κ. Σταυροπούλου, εκδηλώνεται, παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον από επαγγελματίες για να τοποθετηθούν επενδυτικά στη Σκιάθο. «Είτε για να αγοράσουν μια ξενοδοχειακή μονάδα, είτε παραθαλάσσιες εκτάσεις, για να ανεγείρουν ξενοδοχειακές μονάδες, όπως τις επιθυμούν. Πάντως, η Σκιάθος θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και στα επόμενα χρόνια, γιατί υπάρχει ενδιαφέρον», είπε.

Η πανδημία αποτελεί προσωρινή συνθήκη, όπως τόνισε, ενώ προσέθεσε ότι «είναι μια καμπή αυτό που συμβαίνει. Κάποιοι έχουν υποστεί πολύ σημαντικές ζημιές, αλλά κάποιοι άλλοι θα ορθοποδήσουν και θα συνεχίσουν, γιατί ο τουρισμός είναι το νούμερο ένα έσοδο για τα νησιά».

Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει, θα επέλθει σταδιακά σταθερότητα στο πεδίο της αγοράς και πώλησης ακινήτων. «Υπάρχει μόνιμο ενδιαφέρον, ακίνητα δεν υπάρχουν. Παρότι είναι γεμάτα τα site, δεν υπάρχουν εμπορεύσιμα ακίνητα» τόνισε.

Αρκετοί αγοραστές αναζητούν, παράλληλα, διαμέρισμα δεκαπενταετίας – εικοσαετίας εντός του οικοδομικού ιστού, με τρία υπνοδωμάτια, πάρκινγκ και αποθήκη σε λογική τιμή, είτε καταστήματα στο κέντρο για να τοποθετηθούν επενδυτικά είτε γκαρσονιέρες είτε δυάρια είτε ανεξάρτητα κτίρια, για να τα μετατρέψουν σε γκαρσονιέρες, προκειμένου να τις ενοικιάσουν σε φοιτητές. «Τα ακίνητα συγκεκριμένου τύπου είναι λιγοστά. Η πλειονότητα είναι παλιές μονοκατοικίες είτε παλιά διαμερίσματα. Δεν υπάρχει μεγάλη γκάμα για να επιλέξει κάποιος στον συγκεκριμένο κλάδο που ψάχνουν όλοι. Είτε αναζητούν πρώτη κατοικία είτε επενδυτικό ακίνητο», τόνισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου