ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Παράταση για το Κτηματολόγιο στον Βόλο

παράταση-για-το-κτηματολόγιο-στον-βόλ-203200

Εως 4 Μαρτίου συνεχίζεται η προανάρτηση αποκλειστικά στον προκαποδιστριακό Δήμο Βόλου

Συνεχίζεται η προανάρτηση του Κτηματολογίου για τον Βόλο μέχρι τις 4 Μαρτίου. Η προανάρτηση ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου και έληξε στις 4 Φεβρουαρίου, όμως οι ιδιοκτήτες ακινήτων συνεχίζουν να καταθέτουν αιτήσεις διόρθωσης και γι’ αυτό η εταιρεία του κτηματολογίου αποφάσισε την παράταση της προανάρτησης για έναν μήνα ακόμα. Η διαδικασία αφορά σε 180.000 δικαιώματα αποκλειστικά στον προκαποδιστριακό Δήμο Βόλου. Στόχος της προανάρτησης είναι κυρίως να ενημερωθούν τα στοιχεία των ιδιοκτητών, τα οποία πιθανόν να έχουν αλλάξει μέσα στα 11 χρόνια που πέρασαν, καθώς και να επιβεβαιωθούν τα ακριβή στοιχεία των ακινήτων (ποσοστό ιδιοκτησίας, αριθμός συμβολαίου κ.α.). Μετά την ολοκλήρωση της προανάρτησης, θα ακολουθήσει η επεξεργασία των αιτήσεων και οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου για τη διαδικασία της ανάρτησης. Η προανάρτηση είναι μια νέα διαδικασία, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Οι δικαιούχοι μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου και συγκεκριμένα από την εφαρμογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – e – ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» στη διεύθυνση www.ktimatologio.gr, με χρήση των κωδικών του Taxisnet εισέρχονται σε μια βάση δεδομένων και έχουν τη δυνατότητα ελέγχου των στοιχείων των δικαιωμάτων και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους, τα οποία δήλωσαν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης.

Σύμφωνα με τη συνεργάτιδα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ Γραμματή Μπακλατσή, τοπογράφο μηχανικό οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να μπουν στο σύστημα και να διορθώσουν τυχόν λάθη (λ.χ. διεύθυνση, email, τηλέφωνο, νέα ταυτότητα ή ληξιαρχική πράξη θανάτου σε περίπτωση που έφυγε απο τη ζωή ο επικαρπωτής). Ενα άλλο θέμα που θα πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες είναι αν έγινε σωστά ο εντοπισμός του ακινήτου τους στον χάρτη του κτηματολογίου και αν το εμβαδό συμφωνεί ή υπάρχει μικρή απόκλιση με την πραγματικότητα. Με την προανάρτηση οι πολίτες γλιτώνουν μελλοντική ταλαιπωρία, ενστάσεις και χρήματα. Ακόμα μπορούν και σήμερα να υποβάλουν δήλωση στο κτηματολόγιο και όσοι «ξέχασαν» να την καταθέσουν μέχρι, χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου