ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Αύξηση ζήτησης έως 30% σε ακίνητα σε Βόλο και Νέα Ιωνία

αύξηση-ζήτησης-έως-30-σε-ακίνητα-σε-βόλο-327222

Εντείνεται το ενδιαφέρον για την οικοδομή, λόγω της μείωσης του ΕΝΦΙΑ

Τονωτική ένεση για τον κλάδο της οικοδομής θεωρείται η μείωση του ΕΝΦΙΑ, με το ζήτημα της αναστολής του ΦΠΑ και για το κτιριακό απόθεμα να διατυπώνεται από τους κατασκευαστές. Στο μεταξύ, ενισχύεται σε ποσοστά 20% έως 30% το ενδιαφέρον για αγορά κεντρικών ακινήτων, με τις τιμές των ενοικίων να ακολουθούν επίσης ανοδική πορεία για ανάλογων προδιαγραφών ακίνητα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Για αύξηση της ζήτησης στα ακίνητα, που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, κάνει λόγο ο Τριαντάφυλλος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συλλόγου Κατασκευαστών Ιδιωτικών Εργων Μαγνησίας και αντιπρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου.

«Παρατηρείται αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τις οικοδομές, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και ότι η αναστολή του μέτρου του ΦΠΑ στα νεόδμητα που θα δώσει κίνητρα και για ανέγερση νέων οικοδομών και σαφώς όσοι θέλουν να επενδύσουν σε καινούργιο ακίνητο, θα επενδύσουν, διότι δεν θα έχουν την επιβάρυνση του ΦΠΑ 24%» είπε.

Αναφερόμενος στις τιμές πώλησης των διαμερισμάτων στα νεόδμητα δυάρια και τις γκαρσονιέρες, υπογράμμισε ότι εμφανίζουν αυξητικές τάσεις, ενώ σταθερές είναι, αντίστοιχα, οι τιμές για τα μεγαλύτερα διαμερίσματα, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

Σε σύγκριση με την περσινή χρονιά «υπάρχει αύξηση στην πώληση ακινήτων, σε ποσοστό 20% με 30%, σε κεντρικές περιοχές από Κασσαβέτη μέχρι Μεταμορφώσεως και έγιναν αρκετές πράξεις, σε αντίθεση με πέρυσι» αναφέρει ο ίδιος.

Οι τιμές πώλησης παραμένουν σταθερές, η ζήτηση παρουσιάζει αυξητική τάση και σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Παπαγεωργίου «όσο μικραίνει το απόθεμα από αυτά που είναι διαθέσιμα και υπάρχει ζήτηση, θα υπάρχει αύξηση τιμών».

Κλείνοντας, υπογραμμίζει ότι ο πανελλήνιος σύλλογος ζητεί αναστολή του ΦΠΑ και για το κτιριακό απόθεμα που υπάρχει, τονίζοντας ότι θα αποβεί προς όφελος της αγοράς, της ρευστότητας των επιχειρήσεων και του κράτους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου