ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Φοιτητική στέγη: Τι είναι η «διαλειμματική μίσθωση» και πώς μπορεί να βοηθήσει

φοιτητική-στέγη-τι-είναι-η-διαλειμμα-388751

Μια πρωτοποριακή πρόταση έκανε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ) για τη φοιτητική κατοικία. Σκοπός του είναι να εξυπηρετήσει τόσο την ανάγκη των φοιτητών για εύρεση κατοικίας σε λογικές τιμές, αλλά και συγχρόνως να διατηρήσει το δικαίωμά του ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να το μισθώσει και στη βραχυχρόνια διαμονή.

Ο τρόπος είναι απλός και εύκολα εφαρμόσιμος με τον όρο της «Διαλειμματικής Μίσθωσης».

Η μίσθωση των «διαλειμματικών ακινήτων» είναι μια αστικού τύπου μίσθωση, τουλάχιστον τριετής διάρκειας, αλλά διακόπτεται σε συμφωνημένη περίοδο. Για παράδειγμα μπορεί να ξεκινά από 15 Σεπτεμβρίου και να λήγει στις 15 Ιουνίου με την λήξη της εξεταστικής περιόδου. Τότε ο μισθωτής οφείλει να αδειάσει το διαμέρισμα από τα προσωπικά του αντικείμενα και να παραδώσει το ακίνητο στον εκμισθωτή.

Η μίσθωση θα ξεκινήσει ξανά στις 15 Σεπτεμβρίου ή σε όποια άλλη ημερομηνία έχει συμφωνηθεί στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Το όφελος της πρότασης για φοιτητική κατοικία

Το όφελος του μισθωτή είναι ότι τους μήνες που διακόπτεται η μίσθωση δεν υπάρχει υποχρέωση για ενοίκιο. Επίσης ενοικιάζει ένα πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο ακίνητο σε άριστη κατάσταση.

Το όφελος του εκμισθωτή είναι ότι έχει την ευχέρεια να ενοικιάσει το ίδιο ακίνητο στη βραχυχρόνια διαμονή τους καλοκαιρινούς μήνες και το χειμώνα να συνεχίσει τη μίσθωση που σε άλλη περίπτωση θα αναγκαζόταν να κρατήσει το διαμέρισμα κλειστό.

Η πλατφόρμα για τη φοιτητική κατοικία

Με βάση αυτή την πρόταση για φοιτητική κατοικία, ο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. ετοιμάζει ηλεκτρονική πλατφόρμα τύπου Airbnb όπου τα μέλη του συλλόγου θα καταχωρούν τα ακίνητά τους για «Διαλειμματική Μίσθωση». Οι φοιτητές θα μπορούν να αναζητούν μέσω αυτής της πλατφόρμας ακίνητο στην περιοχή που επιθυμούν με ανάλογα κριτήρια (απόσταση από σχολή, τιμή, προσφερόμενες υπηρεσίες, κ.λπ.). Στη συνέχεια τα δύο μέρη θα έρχονται σε επικοινωνία για την ολοκλήρωση της μίσθωσης.

Πηγή bnbnews

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου