ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Ανάσα λόγω μείωσης ΕΝΦΙΑ ~ Κίνηση στο real estate

ανάσα-λόγω-μείωσης-ενφια-κίνηση-στο-real-estate-412890

Ενδυναμώθηκε το ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων μετά την κυβερνητική ανακοίνωση

Αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων, μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για μείωση του ΕΝΦΙΑ, με τους επαγγελματίες στον κλάδο του real estate να εκτιμούν ότι αναμένεται περαιτέρω αύξηση από τον Σεπτέμβριο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σε δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων της περιοχής Γιάννης Κόνσουλας, χαρακτηρίζει «ένα μικρό, θετικό βήμα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και για όσους επιθυμούν να επενδύσουν σε ακίνητα» την μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι η υψηλή φορολογία των ακινήτων αποτελεί «ανασταλτικό παράγοντα για την κεφαλαιαγορά και την κτηματαγορά και σίγουρα θα δώσει μια ώθηση στην αγορά», ενώ σημειώνει επίσης ότι «τα αποτελέσματα από την μείωση του ΦΠΑ θα αποτυπωθούν στις συμβολαιογραφικές πράξεις στο άμεσο μέλλον».

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων αναθερμάνθηκε από την στιγμή που ανακοινώθηκε η μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ όπως τονίζει η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη γραφείου real estate: «Ηδη από την περασμένη εβδομάδα που ανακοινώθηκε, παρατηρείται κινητικότητα και παρότι είναι Αύγουστος, εντούτοις εκδηλώνεται ενδιαφέρον από την πλευρά των Ελλήνων για πληροφορίες σχετικά με ακίνητα, για ραντεβού ή υποδείξεις».

Τα δεκάδες τηλεφωνήματα προέρχονται από Βολιώτες και κατοίκους άλλων περιοχών οι οποίοι επιθυμούν να αγοράσουν επενδυτικά ακίνητα στον Βόλο, εξοχικά στο Πήλιο αλλά και κεντρικά διαμερίσματα που μπορούν να αξιοποιηθούν για ενοικίαση.

Η ίδια εκτιμά ότι οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται έχουν ως αποτέλεσμα την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για αγορά ακινήτων, ενώ τονίζει ότι «είναι το κατάλληλο κομβικό σημείο και η κατάλληλη χρονική περίοδος για αγορά ακινήτων. Κατά συνέπεια όποιος θέλει να τοποθετηθεί, πρέπει να βιαστεί, γιατί εκτιμούμε ότι θα ανέβουν και άλλο οι τιμές» είπε. Κοινή είναι η θέση των επαγγελματιών του κλάδου ότι τα νέα δεδομένα ευνοούν τα νοικοκυριά και τον κλάδο της αγοράς και πώλησης ανηλίκων, με την κ. Σκούρτη να επισημαίνει ότι από τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει διαρκώς αυξανόμενη ροή σε επίπεδο αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Ανάλογη θέση διατυπώνει από την πλευρά του ο Κώστας Ζεμπέκης, ο οποίος δραστηριοποιείται στο real estate στην Σκιάθο, ενώ τονίζει ότι η προβολή του νησιού και η ροή της τουριστικής κίνησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την αγοραπωλησία ακινήτων και το επενδυτικό ενδιαφέρον γενικότερα στο νησί. «Διαπιστώνω ότι αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και εκτιμώ ότι οι πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη θα φέρουν αύξηση κίνησης 20% την επόμενη χρονιά, με άμεσο αντίκτυπο και στο χώρο του real estate» τόνισε.

«Γενικώς είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει μια σχετική ανάκαμψη. Αν έχουμε αύξηση στην τουριστική κίνηση θα υπάρχει αύξηση και στο real estate γιατί όλα λειτουργούν συνθετικά» υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου