ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Αποζημιώνονται ιδιοκτήτες ακινήτων σε Αγριά και Νέα Αγχίαλο

αποζημιώνονται-ιδιοκτήτες-ακινήτων-691019

Επιτέλους θα δουν το χρώμα του χρήματος με την έκδοση δικαστικών αποφάσεων για περιπτώσεις στην Αγριά και τη Νέα Αγχίαλο

Γιορτινός μπονάμας για ιδιοκτήτες ακινήτων, οι περιουσίες των οποίων απαλλοτριώθηκαν εδώ και χρόνια προκειμένου να δημιουργηθούν κοινόχρηστοι χώροι κι ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί. Τουλάχιστον 13 ιδιοκτήτες ακινήτων, που απαλλοτριώθηκαν, αναμένεται να αποζημιωθούν τις επόμενες ημέρες μετά από αποφάσεις που λήφθηκαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.

Πρόκειται για αποζημιώσεις ύψους άνω των 120.000 ευρώ, οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα μετά την έκδοση των αντίστοιχων δικαστικών αποφάσεων. Δεκάδες ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν βιώσει μία απίστευτα χρονοβόρα διαδικασία. Οικόπεδα, καλλιέργειες ακόμη και σπίτια απαλλοτριώθηκαν για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, στο πλαίσιο πράξεων εφαρμογής των σχεδίων πόλεως ή ρυμοτομικού σχεδιασμού. Δημιουργήθηκαν δρόμοι, πλατείες, πάρκα, οι ιδιοκτήτες όμως για να αποζημιωθούν πρέπει να τελεσιδικήσουν οι δικαστικές αποφάσεις. «Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν σε αναμονή περίπου δεκαετίας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης, ο οποίος εξήγησε ότι σε εκκρεμότητα υπάρχουν κι άλλες τέτοιες υποθέσεις.

Χθες εγκρίθηκαν οι αποζημιώσεις για τουλάχιστον 13 ιδιοκτήτες ακινήτων κυρίως στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Αγριάς και της δημοτικής ενότητας Ν. Αγχιάλου.

Οι ιδιοκτήτες που περιμένουν χρόνια να αποζημιωθούν θα λάβουν από 437,50 ευρώ έως και 70.310 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος της ιδιοκτησίας τους που απαλλοτριώθηκε. Κατά μέσο όρο λαμβάνουν από 1.500 έως και 3.070 ευρώ.

Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις οι δημότες λαμβάνουν μικρότερα ποσά, καθώς οι αποζημιώσεις τους συμψηφίζονται με τις οφειλές τους στα δημοτικά ταμεία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα δουν το χρώμα του χρήματος και μάλιστα εντός των επόμενων ημερών. «Στόχος είναι να ενταλματοποιηθούν όσο το δυνατό πιο σύντομα, ενόψει και των γιορτών, σε κάθε περίπτωση όμως αν δεν βγουν οι αποζημιώσεις άμεσα, θα τις λάβουν το αργότερο στις αρχές του νέου έτους», εξήγησε ο κ. Σταυρίδης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου