ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Τα κατάλληλα υλικά για τις επενδύσεις τοίχων του σπιτιού

τα-κατάλληλα-υλικά-για-τις-επενδύσεις-745245

Ιδέες και υλικά για τις επενδύσεις τοίχων του σπιτιού. Ιδέες για το σπίτι για κάθε δωμάτιο του χώρου σας.

Αν κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν αρκετοί οικονομικοί τρόποι ανακαίνισης σπιτιού με τους οποίους μπορείτε εύκολα και γρήγορα να ανανεώσετε τους χώρους σας. Δημιουργώντας παράλληλα ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Μια τέτοια λύση θα μπορούσε να είναι η επένδυση τοίχων σε επιλεγμένους χώρους του σπιτιού σας. Χώρους τους οποίους θέλετε να μεταμορφώσετε, να αναδείξετε και να βελτιώσετε. Υπάρχουν διάφορα υλικά με τα οποία μπορείτε να επενδύσετε μια επιφάνεια και να αποκτήσετε ένα χώρο που θα συμβαδίζει τόσο με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αρχιτεκτονικής όσο και του τρόπου διαβίωσης.

Το ξύλο, η πέτρα και το μάρμαρο είναι μερικά από τα υλικά που σε συνδυασμό με τη σωστή επιλογή χρωματικών συνθέσεων στον χώρο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσετε το σπίτι που ονειρεύεστε. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και αντλήστε έμπνευση για το δικό σας σπίτι.

1. Πέτρα ή με φύλλα πέτρας

Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται για επενδύσεις τοίχων κυκλοφορούν στην αγορά σε στάνταρ διαστάσεις ή σε μήκος της επιλογής σας και σε ακανόνιστο σχήμα. Γενικά η φυσική πέτρα ως επένδυση τοίχου μπορεί να δώσει σε ένα χώρο ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Δίνει στον χώρο ένα πιο country στυλ.

Ανάλογα με τις διαστάσεις, το κόψιμό, την υφή και την απόχρωση μπορείτε να έχετε ένα μοντέρνο ή παραδοσιακό αποτέλεσμα. Είτε καλύψετε μια μεγάλη επιφάνεια, είτε μια μικρή η πέτρα δίνει φυσική ομορφιά και μοναδικότητα σε οποιοδήποτε χώρο.

Όσον αφορά την επένδυση με φύλλα πέτρας πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόκειται για ένα υλικό από φυσική-πραγματική πέτρα (φλούδα πέτρας από ιζηματογενή πετρώματα βράχου), σε μορφή ρολού σε διαστάσεις 1,22×0,61 & 2,44×1,22cm και πάχος 3-7 mm. Τοποθετείται πολύ γρήγορα και εύκολα, δεν είναι βαρύ και δύσκαμπτο. Είναι η ιδανική λύση για μία οικονομική ανακαίνιση σπιτιού τόσο εσωτερικά όσο και για εξωτερικούς χώρους.

2. Ξύλο

Αν θέλετε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα η πιο κλασσική επιλογή δεν είναι άλλη από το ξύλο. Αυτό το υλικό είναι ζεστό, φυσικό και ταιριάζει απόλυτα τόσο σε χώρους με παραδοσιακό στυλ όσο και με μοντέρνο. Αν θέλετε ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα σε μια ανακαίνιση σπιτιού ή γραφείου σας προτείνουμε να επιλέξετε ξύλινες σανίδες στην αγαπημένη σας απόχρωση τοποθετημένες κάθετα ή οριζόντια στον επιλεγμένο τοίχο.

Φτιάξτε μόνοι σας ένα βερνίκι ξύλου με υλικά από την κουζίνα.

3. Πλακίδια

Όταν ακούτε την λέξη «πλακίδια» αμέσως το σχετίζεται με μπάνια και κουζίνες. Μάθετε, λοιπόν, ότι ο ρόλος και η χρήση των πλακιδίων δεν περιορίζεται -ευτυχώς- μόνο για τοίχους μπάνιου ή κουζίνας. Θα τα βρείτε σε διάφορα μεγέθη, σχήματα, επιφάνειες και χρώματα. Μάλιστα, μπορούν να ταιριάξουν με κάθε στυλ διακόσμησης.

Οι σύγχρονες μέθοδοι κατασκευής των πλακιδίων μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας καθώς έχουν χαρακτηριστικά και ιδιότητες υψηλών προδιαγραφών. Για παράδειγμα, αν αγαπάτε το minimal στυλ προτιμήστε μονόχρωμα πλακίδια. Αντιθέτως, τα πλακάκια σε απομίμηση τσιμέντου ή τούβλου είναι πιο ιδανικά για ένα πιο μοντέρνα ή βιομηχανικού στυλ. Αν θέλετε κάτι πιο τολμηρό με στυλ και προσωπικότητα προτιμήστε πλακάκια με γεωμετρικά μοτίβα.

Μοτίβα: Ποια να επιλέξετε για το σπίτι σας.

4. Μάρμαρο

Αν θέλετε ένα υλικό που να προσδίδει μεγαλοπρέπεια, να αποτελεί διαχρονική αξία και να έχει ανθεκτικότητα στο χρόνο, ένα είναι το υλικό που πρέπει να επιλέξετε: το μάρμαρο. Θέλετε έναν χώρο που θα εντυπωσιάζει διαρκώς και θα είναι μοναδικός από αισθητική άποψη; Τότε επιλέξτε το μάρμαρο σαν υλικό επένδυσης ενός τοίχου (π.χ. τοίχος τζακιού). Θα το βρείτε σε διάφορες αποχρώσεις και σε διάφορα φινιρίσματα (ματ, γυαλιστερό, κλπ).

5. Ταπετσαρίες

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι επιλέγουν την ταπετσαρία σε ανακαινίσεις σπιτιών, γραφείων και καταστημάτων. Όχι μόνο τοποθετείται γρήγορα εύκολα αλλά είναι η πιο οικονομική επιλογή. Μπορείτε να βρείτε ταπετσαρίες σε αμέτρητα σχέδια, χρωματισμούς και υφές για κάθε στυλ. Τα floral μοτίβα και οι βινυλικές ταπετσαρίες έχουν την περισσότερη απήχηση. Ωστόσο, θα έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα αν τοποθετηθούν σωστά για να μην φαίνονται οι ενώσεις.

6. Φελλός

Μπορείτε να βρείτε το φελλό είτε σε φύλλα είτε σε μορφή πλακιδίων σε καταστήματα με υλικά για δάπεδα. Η πιο ενδιαφέρουσα χρήση του είναι ως υλικό επένδυσης τοίχου, καθώς χρησιμοποιείται κυρίως σε δάπεδα. Επειδή είναι ηχομονωτικό υλικό χρησιμοποιείται σε χώρους με αυξημένες απαιτήσεις ηχομόνωσης (στούντιο, αίθουσες συσκέψεων κ.λ.π).

Φελλός: Προσθέστε προσωπικότητα στο χώρο με αυτό το εκπληκτικό υλικό.

7. Χαλκός

Θα το βρείτε σε φύλλα ή ρολά, σε διάφορα πάχη και χρώματα ανάλογα με τον βαθμό οξείδωσης. Προσφέρουν ένα hi-tech αποτέλεσμα γι’αυτό και ταιριάζουν σε χώρους με λιτή και μοντέρνα γραμμή.

8. 3D πάνελ

Τα 3D πάνελ τοίχων κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία υλικών και σχεδίων. Όσον αφορά το κόστος και την εφαρμογή τους υπάρχει μεγάλη ευελιξία. Tο αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό από αισθητικής πλευράς. Υπάρχουν σύγχρονα σχέδια και οικολογικά υλικά τα οποία προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της μοντέρνας αρχιτεκτονικής αλλά και της καθημερινής διαβίωσης σε ένα χώρο.

9. Γυψοσανίδα

Υπάρχουν δύο είδη κατασκευών συστημάτων ξηράς δόμησης (γυψοσανίδα) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μία ανακαίνιση ή κατασκευή.

  1. Οι μόνιμες κατασκευές (τοιχοπετάσματα 2+2 γυψοσανίδων).
  2. Οι κατασκευές μικρής διάρκειας (τοιχοπετάσματα 1+1 γυψοσανίδα).

Για τις οικίες καλό είναι να χρησιμοποιούνται οι μόνιμες κατασκευές, με μόνο μειονέκτημα το υψηλότερο κόστος σε σχέση με τις κατασκευές μικρής διάρκειας. Δείτε, παρακάτω τα σημεία που πρέπει να προσέξετε για να μην έχετε τα δυσάρεστα αποτελέσματα:

  • Πρέπει να έχουν τελειώσει οι εργασίες από υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους πριν κλειστεί ο τοίχος από γυψοσανίδα.
  • Αν πρόκειται να κρεμαστεί κάτι βαρύ στον τοίχο από γυψοσανίδα (πχ. ντουλάπια κουζίνας), θα πρέπει να ενισχυθεί εσωτερικά με κατάλληλους τρόπους ο τοίχος πριν κλειστεί από γυψοσανίδα.
  • Όταν γίνονται οι εργασίες η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι μεταξύ 10-350C.
  • Καλό θα είναι να τοποθετηθεί μόνωση ανάμεσα στις γυψοσανίδες. Με αυτό τον τρόπο θα περιοριστούν οι ήχοι.

reconsblog.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου