ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Αδιάθετες κατοικίες του πρώην ΟΕΚ στον Βόλο αναζητούν ενοίκους

αδιάθετες-κατοικίες-του-πρώην-οεκ-στο-44154

Αρκετά αδιάθετα διαμερίσματα του πρώην ΟΕΚ αναζητούν ενοίκους στον Βόλο. Στο πλαίσιο της νέας στεγαστικής πολιτικής, ο ΟΑΕΔ (σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας) εξετάζει το θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να αξιοποιηθούν αυτά τα ακίνητα, ανακουφίζοντας εργαζόμενους που έχουν πράγματι ανάγκη εξασφάλισης στέγης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, το θέμα έχει τεθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΑΕΔ στην κεντρική διοίκηση, η οποία βλέπει με θετικό μάτι μία τέτοια διαδικασία.

Στον τελευταίο οικισμό που κατασκευάστηκε στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου – Νέας Ιωνίας στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου, υπάρχουν -σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές- διαμερίσματα τα οποία ακόμη παραμένουν αδιάθετα.

Ορισμένοι δικαιούχοι που είχαν προκύψει από τις κληρώσεις που έγιναν μετά την ανέγερση του οικισμού, αποσύρθηκαν από την όλη διαδικασία διότι δεν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις του στεγαστικού προγράμματος του πρώην ΟΕΚ.

Μεσολάβησε έπειτα η κατάργηση του Οργανισμού λόγω μνημονιακών επιταγών, και έτσι ακόμη και επιλαχόντες που υπήρχαν έμειναν με «άδεια χέρια», αφού όλες οι διαδικασίες πάγωσαν.

«Η διαδικασία είναι σαφής, προβλέπει νέα κλήρωση και δικαιούχοι μπορεί να είναι μόνο όσοι είχαν καταθέσει σχετικά δικαιολογητικά όταν είχε γίνει η κλήρωση για τα διαμερίσματα», επισήμανε υπηρεσιακός παράγοντας που θήτευσε χρόνια στον ΟΕΚ και τώρα υπηρετεί στον ΟΑΕΔ, όταν ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Να σημειωθεί, πως δίνοντας το στίγμα της νέας πολιτικής που προωθεί ο ΟΑΕΔ, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού και πρόεδρος της επιτροπής κληρώσεων, Νικ. Ατζινάς, που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στη γειτονική Λάρισα παρέδωσε 4 διαμερίσματα που είχαν αγοραστεί από τον πρώην ΟΕΚ σε ισάριθμες οικογένειες εργαζομένων, προανήγγειλε δράσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, για στεγαστικά μέτρα που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες του εργαζόμενου. Ανέφερε επίσης πως στόχος των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα είναι τα χρήματα-εισφορές των εργαζομένων να κατευθυνθούν στη στήριξή τους, μέσα από ένα νέο μοντέλο στεγαστικής πολιτικής.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου