ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Προστασία με νόμο της πρώτης κατοικίας ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

προστασία-με-νόμο-της-πρώτης-κατοικία-264011

Να νομοθετηθεί η πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας ζητά με επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, με αφορμή την κίνηση του ΙΚΑ να βγάλει σε πλειστηριασμό το σπίτι γυναίκας επαγγελματία από τον Εύοσμο.

«Ως φορέας που εκπροσωπεί 55.000 επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, σας καλούμε να προχωρήσετε σε ρύθμιση με την οποία θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία, όχι μόνο έναντι των Τραπεζών αλλά και έναντι του Δημοσίου» επισημαίνεται στην επιστολή.

Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας 62χρονης στη Θεσσαλονίκη για τα χρέη στο ΙΚΑ προκάλεσε την οργή του Επααγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας για χρέη ως έγκλημα εναντίον ενός ιερού στοιχείου των Ελλήνων, της Εστίας.

«Είναι τραγικό και απαράδεκτο να χάνουν οι Έλληνες το κεραμίδι που έβαλαν πάνω από το κεφάλι τους για χρέη προς Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία. Δεν φταίνε μόνο αυτοί εάν δεν είναι εντάξει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις ή εάν έχουν συσσωρεύσει χρέη! Φταίει και το πολιτικό σύστημα και οι Κυβερνήσεις που δεν κατάφεραν να προστατέψουν τον λαό από την πτώχευση και την λιτότητα» είχε επισημάνει ο κ. Ζορπίδης.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου