ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Σε τελική διαμόρφωση από το ΤΕΕ Μαγνησίας οι μορφολογικοί κανόνες

σε-τελική-διαμόρφωση-από-το-τεε-μαγνησ-26666

Συγκαλείται μεθαύριο Δευτέρα η αρμόδια επιτροπή

Στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της μελέτης για τους μορφολογικούς κανόνες δόμησης και αρχιτεκτονικής εντός και εκτός οικισμών έως 2.000 κατοίκων της Μαγνησίας θα προχωρήσει το ΤΕΕ Μαγνησίας, το οποίο καλεί σε σύγκληση την αρμόδια επιτροπή του τη Δευτέρα στις 8 το απόγευμα.

Στη Μαγνησία έχουν γίνει ήδη δύο διαβουλεύσεις της μελέτης του υπουργείου Περιβάλλοντος και στο ΤΕΕ και στην Περιφέρεια Μαγνησίας, ενώ είναι γνωστές οι αντιδράσεις των αρχιτεκτόνων που είναι αντίθετοι στην τυποποίηση των μορφολογικών κανόνων δόμησης και στην απαξίωση που φέρνουν αυτοί στον εν λόγω κλάδο.

Ολες οι παρατηρήσεις – αντιδράσεις ελήφθησαν υπόψη από το ΤΕΕ Μαγνησίας, το οποίο εκτιμά ότι η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Η πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα, ανέφερε ότι το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα για το Πήλιο είναι σε ισχύ από το 1980.

«Μετά την παρέλευση τόσων ετών είναι θετικό να γίνει καταγραφή της εφαρμογής ή μη των κανόνων που όριζε το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, αλλά και των πιθανών εσφαλμένων κατευθύνσεων που είχε θέσει -όπως για παράδειγμα- την επιβολή στεγών από πλάκα Πηλίου στους παραθαλάσσιους οικισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά το ΤΕΕ είναι μία καλή ευκαιρία αυτή που δίνεται με τη διαβούλευση, καθώς έρχεται να θεραπεύσει τόσο τις στρεβλώσεις που έγιναν κατά την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος, όσο και τις αρχικές κατευθύνσεις που δεν είχαν μελετηθεί σωστά. «Εμείς ως ΤΕΕ θα παρέμβουμε και θα προτείνουμε επί συγκεκριμένων θεμάτων τροποποιήσεις, καθώς αποδεχόμαστε ότι έχει γίνει μία πραγματική ολοκληρωμένη μελέτη από το υπουργείο την οποία σε συνεργασία και με τους μελετητές θέλουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο» συμπλήρωσε.

Να επισημανθεί ότι στην επιτροπή συμμετέχουν η τοπογράφος Αναστασία Μελίδου, ο πολιτικός μηχανικός Ζήσης Μπεχλιβάνος, η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, Μαρία Μπρούζγου, ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Καλλέργης, η αρχιτέκτονας, Αγγελική Τσιάπα, το επίτιμο μέλος του ΤΕΕ, Ελένη Γαλλή Προγκίδου και η πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου