Ενιαίος φόρος στα ακίνητα το 2013

Τελευταία ενημέρωση: 2012-10-11, 09:34:33
Ενιαίος φόρος στα ακίνητα το 2013
Στη θέσπιση ενός ενιαίου φόρου ακινήτων αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ο νέος φόρος αφορά όλα τα ακίνητα, ακόμα και τα αγροτεμάχια. Στόχος είναι ο φόρος ακίνητης περιουσίας, το ενιαίο τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων και οι άλλοι φόροι και τα τέλη που επιβάλλονται σήμερα στα ακίνητα να αντικατασταθούν από έναν ενιαίο φόρο στην ακίνητη περιουσία του κάθε φορολογούμενου.

Ο νέος φόρος θα είναι με κλίμακα. Θα έχει πολλά κλιμάκια ενώ στις σκέψεις του υπουργείου Οικονομικών είναι οι συντελεστές να ξεκινούν από 0,1% και να φθάνουν ακόμη μέχρι και 3% ή 4% για τις πολύ μεγάλες περιουσίες. Τα αγροτεμάχια εκτιμάται ότι θα φορολογηθούν ξεχωριστά.

Η επεξεργασία του έχει ήδη ξεκινήσει στο υπουργείο Οικονομικών και για τον σκοπό αυτό χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπου εξετάστηκαν τα σενάρια για την εφαρμογή του φόρου.

 Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι ο νέος φόρος να εφαρμοστεί από το 2013 και να αφορά όλα τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο φορολογούμενος αφού θεσπιστεί αφορολόγητο όριο, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η πρώτη κατοικία.

Το μέτρο θα αποφέρει περίπου 3 δισ. ευρώ στο κράτος.

 protothema.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=