Τι αλλάζει για ακίνητα, νοίκια και ημιυπαίθριους

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-22, 17:56:35
Τι αλλάζει για ακίνητα, νοίκια και ημιυπαίθριους

Τα πάνω κάτω φέρνουν οι φορολογικές αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ δεν λείπουν και οι δυσάρεστες εκπλήξεις για όσους έχουν τακτοποιήσει ημιυπαίθριο χώρο και για όσους έχουν  εισόδημα από 5.000 ευρώ το χρόνο και πάνω.

Τι αλλάζει για ακίνητα, νοίκια και ημιυπαίθριους:

Αναλυτικά, επιβάλλεται τεκμήριο 40 ευρώ  ανά τετραγωνικό για τους ημιυπαίθριους που ρυθμίστηκαν, οι οποίοι θα υπολογίζονται πλέον ως  βοηθητικοί χώροι όπως τα παρκινγκ και οι αποθήκες.

Με το ίδιο νομοσχέδιο γίνεται πλέον υποχρεωτική η υποβολή δήλωσης  φόρου εισοδήματος για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους με εισόδημα από 5.000 ευρώ και άνω ετησίως. Δήλωση Ε9 θα υποβάλλεται στο εξής μόνο στις περιπτώσεις μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης και όχι και της οικογενειακής, όπως ισχύει έως σήμερα, ενώ το εκκαθαριστικό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας θα εκδίδεται χωριστά για κάθε υπόχρεο φυσικό πρόσωπο από το έτος 2010 και μετά. Επίσης, όλα τα ιδιωτικά έγγραφα ενοικίασης ακινήτων θα θεωρούνται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο για την απλοποίηση του συστήματος, αλλά και για τη διευκόλυνση των διασταυρώσεων. Τέλος, απαλλαγή πρώτης κατοικίας θα δικαιούνται εκτός από τους πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ και οι πολίτες κρατών-μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Ασφαλιστικές εισφορές και Φόρος Μισθωτών  Παραλλήλως συστήνεται κοινός μηχανισμός είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρου μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ), ενώ ενοποιείται η είσπραξη οφειλών φόρου και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.  Με το ίδιο νομοσχέδιο επιβάλλεται αυτοτελής φορολόγηση με συντελεστή 25% στις Ανώνυμες Εταιρείες ή ΕΠΕ, εφόσον αυτές μετατρέπονται σε προσωπική εταιρεία, τόσο για τα φορολογηθέντα κέρδη, όσο και για τα αφορολόγητα αποθεματικά λόγω πραγματοποίησης παραγωγικών επενδύσεων με βάση Αναπτυξιακό νόμο. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα αποθεματικά που έχουν σχηματίσει οι ΕΠΕ από κέρδη παρελθουσών χρήσεων μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, αφού αυτά θεωρούνται ότι έχουν ήδη αποκτηθεί από τους εταίρους.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=