Ενας φόρος για τα ακίνητα. Φόρος «κατοχής» και στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-23, 02:29:48
Ενας φόρος για τα ακίνητα. Φόρος «κατοχής» και στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια

Στη φορολογία επιχειρήσεων τα κόμματα θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις που ανέρχεται στο 20%. Θα εξεταστεί η μείωση του συντελεστή στο 15%.

Επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι να υπάρχει ένα φόρος στα ακίνητα. Στο πλαίσιο του διαλόγου, θα εξεταστεί η ενοποίηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών το οποίο εισπράττεται σήμερα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και του φόρου ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ). Επίσης, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο επιβολής φόρου «κατοχής» και στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια.

Για τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων η αναπροσαρμογή τους έχει «παγώσει» τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Ωστόσο, στις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι οι αντικειμενικές τιμές να αγγίξουν τις εμπορικές. Σημειώνεται ότι η ΝΔ προτείνει πάγωμα των αντικειμενικών αξιών για 5 έτη και διατήρηση της αναστολής του πόθεν έσχες για οποιαδήποτε κατοικία. Στη φορολογία επιχειρήσεων τα κόμματα θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις που ανέρχεται στο 20%. Θα εξεταστεί η μείωση του συντελεστή στο 15%.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Φόρος ηλιθιότητας
Πιστεύω ότι αν δεν βγάλουν τον κατάπτυστο και φασιστικό νόμο Βενιζέλου για το χαράτσι των ακινήτων μέσω ΔΕΗ,και εάν τολμήσουν να βάλουν φόρο και στα χωράφια, τότε στα σίγουρα θα φάνε το κεφάλι τους στην κυριολεξία.Αντί να κοιτάξουν να πιάσουν τους φοροφυγάδες και τους κρατικούς νταβατζήδες που λυμαίνονται την χώρα ,βρίσκουν τρόπους να προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.Η ξεφτίλα τους, η κατάντια τους και ο ηθικός τους ξεπεσμός δεν έχει όρια.Είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι,και οι τρεις συμμετέχοντες σε αυτό το ετερόκλητο τσίρκο Παπαδήμου.Εκλογές όσο πιο γρήγορα γίνεται για να τους στείλει ο κοσμάκης στα τσακίδια....γιατί αυτό και μόνο τους αξίζει.
Βασίλης - 2012-01-23 11:25:59
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=