ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Παραπλανητικά τα δημοσιεύματα για την πορεία των τιμών της κτηματαγοράς

παραπλανητικά-τα-δημοσιεύματα-για-τη-22784

Σύμφωνα με το Σωματείο Κτηματομεσιτών Βόλου – Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς μεσίτες

Διαψεύδουν κατηγορηματικά οι κτηματομεσίτες ότι υπάρχει σημαντική αυξομείωση στις τιμές πώλησης των ακινήτων, καθώς και στις μισθώσεις.

Το Σωματείο Κτηματομεσιτών Βόλου ενημερώνει ότι η Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος χαρακτηρίζει παραπλανητικά τα δημοσιεύματα για την πορεία των τιμών της αγοράς ακινήτων.

«Οι απόψεις βασίζονται σε περιορισμένα δεδομένα και τα μηνύματα είναι αντικρουόμενα προκαλώντας σύγχυση.

Η Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος, ως το μοναδικό θεσμικό όργανο αρμόδιο και λειτουργώντας πάντα με αίσθημα ευθύνης προς το καταναλωτικό κοινό, οφείλει να ενημερώσει για τα ισχύοντα δεδομένα της αγοράς ακινήτων.

Με βάση τα παραπάνω και μετά την άρση των μέτρων, δεν παρατηρείται σημαντική αυξομείωση στις τιμές πώλησης των ακινήτων, καθώς και στις μισθώσεις. Μεμονωμένα περιστατικά σημαντικής μείωσης εμφανίζονται διαχρονικά σε συγκεκριμένες περιοχές και σε καμία άλλη περίπτωση δεν αποτελούν κανόνα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προς επίρρωση η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι «είναι αδύνατο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, να υπάρξουν εντυπωσιακές μεταβολές στην κτηματαγορά και συγκεκριμένα τη δεδομένη χρονική περίοδο να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα, για την πορεία της αγοράς μετά την πανδημία του COVID-19.

Η Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος προτίθεται να συνεχίσει την ορθή και τεκμηριωμένη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και να συμβάλλει στον περιορισμό των παραπλανητικών δημοσιευμάτων, που έχουν μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων προβολής, βλάπτοντας την αγορά ακινήτων και δημιουργώντας κλίμα σύγχυσης και διαστρέβλωσης των τιμών», προσθέτει.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Το Σωματείο Κτηματομεσιτών Βόλου καλεί τους μεσίτες που επιθυμούν να γίνουν μέλη του ή να εκδώσουν την επαγγελματική ταυτότητα του μεσίτη αστικών συμβάσεων να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6936837127 & 6944504791 καθώς και στο email [email protected].

«Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε και τα κρούσματα των «μαϊμού» επαγγελματιών καλό θα είναι να διαφυλάξουμε και να περιφρουρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επάγγελμα του μεσίτη», προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου