Πώς θα μειωθούν ΕΝΦΙΑ και εισφορές

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-19, 13:36:15
Πώς θα μειωθούν ΕΝΦΙΑ και εισφορές

Την κυβερνητική πρόθεση για περαιτέρω αύξηση του κονδυλίου για το κοινωνικό μέρισμα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ παρουσίασε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών,  Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η μείωση 8% του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή  θα εφαρμοστεί μεσοσταθμικά, ενώ ο τρόπος με τον οποίο θα μειωθεί, θα αποφασιστεί τον Μάιο όταν θα υπάρχουν και οι νέες αντικειμενικές αξίες.
 
Η μείωση θα περιληφθεί στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα σταλούν στο τέλος Αυγούστου. Όπως είπε «εκτιμούμε ότι αυτό μπορεί να γίνει το 2020 όταν ολοκληρωθεί και η άσκηση για τις αντικειμενικές αξίες που στόχος είναι αυτή να έχει ολοκληρωθεί τον Μάιο προκειμένου η μείωση να αποτυπωθεί στα εκκαθαριστικά του Αυγούστου».

Όπως σημείωσε «η εικόνα των μειώσεων των φόρων δείχνει ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται καλύτερα στις υποxρεώσεις τους. Ο ΕΝΦΙΑ αύξησε την εισπραξιμότητα από το 80% στο 85% μετά τη μείωση 22%. Αυτό το 5% δίνει επιπλέον έσοδα της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «μειώνοντας κατά 30% τον φόρο των ακινήτων φτάνουμε στον μέσο ορο φορολόγησης στο εξωτερικό. Πρόθεσή μας είναι να μειωθεί περισσότερο αλλά εχουμε και άλλους έμμεσους και άμεσους φόρους που πρέπει να αντιμετωπίσουμε». Σε σχέση με το θέμα του ΦΠΑ και ποιες είναι οι κυβερνητικές προθέσεις, είπε ότι «θα αντιμετωπιστεί μέσα στην επόμενη διετία-τριετία».

Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ακόμη πώς το ποσοστό μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης θα αποφασιστεί τον Μάιο όταν υπάρχουν ασφαλή δεδομένα για τον δημοσιονομικό χώρο. Παράλληλα, δήλωσε ότι το έκτακτο επίδομα για τους συνταξιούχους έχει συμπεριληφθεί στον προυπολογισμό του 2020 και το πως ακριβώς θα διατεθεί είναι δουλειά του υπουργείου Εργασίας. Ανέφερε, επίσης, ότι οποιος δημοσιονομικός χώρος υπάρξει το 2020 θα κατευθυνθεί στην αύξηση των δαπανών αλλά και την μείωση της φορολογίας.

[ethnos.gr]

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=