ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Αυξητικά κινούνται τα ενοίκια στη Μαγνησία

αυξητικά-κινούνται-τα-ενοίκια-στη-μαγ-341764

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας, που περιλαμβάνει και τη Μαγνησία

Μείωση πώλησης ακινήτων, αλλά αύξηση των τιμών μίσθωσης στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον πανελλαδικό δείκτη τιµών προσφοράς SPI, που δημιούργησε η ιστοσελίδα αγγελιών spitogatos.

Σύμφωνα με τα αριθμητικά δεδομένα, η μείωση στις τιμές πώλησης ακινήτων στις Βόρειες Σποράδες αγγίζει το 6,30%, ενώ στη χερσαία Μαγνησία η πτώση υπολογίζεται σε ποσοστό 1,30%.

Στον χάρτη με τις νέες εμπορικές αξίες η τιμή πώλησης ανά τετραγωνικό μέτρο, το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ήταν 987 ευρώ, έναντι των 1.000 ευρώ το τετραγωνικό, που ίσχυαν το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η τιμή στις μισθώσεις ήταν 4,60 ευρώ ανά τετραγωνικό το δεύτερο τρίμηνο του 2018 και το ίδιο διάστημα ανέβηκε στο 5,19 ευρώ το τετραγωνικό για την φετινή χρονιά.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τη Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη κτηματομεσιτικού γραφείου, η οποία ανέφερε ότι τα παραπάνω δεδομένα υφίστανται στη Μαγνησία, ενώ σημείωσε τη δραματική μείωση των ακινήτων που διατίθενται προς πώληση, είτε γιατί οι ιδιοκτήτες τα αξιοποιούν μέσω abnb, είτε γιατί έχουν αποφασίσει να τα κρατήσουν, λόγω ιδανικών συνθηκών ενοικίασης.

«Ελλείψει διαθέσιμων ακινήτων και λόγω της μεγάλης ζήτησης που εκδηλώνεται, είναι λογικό να ανέβουν τα μισθώματα» παρατηρεί η κ. Σταυροπούλου, για να προσθέσει ότι «ο κόσμος δεν μετακινείται πλέον με τη συχνότητα που συνήθιζε άλλοτε, απλά για να πάει σε ένα καλύτερο σπίτι».

Η νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται είναι ταυτόσημη με την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με την κ. Σταυροπούλου να υπογραμμίζει ότι «από τη στιγμή που δεν χτίζονται καινούργια διαμερίσματα και ο κόσμος ουσιαστικά ανακυκλώνεται στα ήδη υπάρχοντα, είναι λογικό ότι κάποια στιγμή θα εμφανιζόταν αυτό το πρόβλημα. Η αύξηση των ενοικίων είναι καθαρά απόρροια της έλλειψης ακινήτων» είπε.

Το ενδιαφέρον, πάντως, για επενδυτικά ακίνητα, όπως γκαρσονιέρες, δυάρια και μικρά τριάρια είναι δεδομένο και διαρκώς αυξανόμενο, με την ίδια επαγγελματία να επισημαίνει ότι «όλοι ψάχνουμε διακαώς να βρούμε ακίνητα για να καλύψουμε τη ζήτηση των πελατών μας, αλλά είναι πραγματικά λιγοστά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου