ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Φοιτητικός αέρας στην κτηματαγορά του Βόλου

φοιτητικός-αέρας-στην-κτηματαγορά-το-437167

Οι μισθώσεις τονώνουν τα γραφεία μεσιτών

Φοιτητικός αέρας άρχισε να φυσά στην κτηματαγορά του Βόλου, δίνοντας ώθηση στον κλάδο, που φέτος φαίνεται να βρίσκεται σε καλύτερη περίοδο σε σχέση με πέρυσι και αισιοδοξεί για περαιτέρω τόνωση μετά από την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Η μεσίτρια Σοφία Χαλκιά είπε ότι το ενδιαφέρον για μισθώσεις από τους φοιτητές είναι πλέον αρκετά έντονο.

«Εχουμε καθημερινή ζήτηση για καινούργια διαμερίσματα, ως επί το πλείστον δυάρια, στο κέντρο της πόλης με αυτονομία θέρμανσης», ενημέρωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η κτηματαγορά δουλεύει γενικότερα με τις μακροχρόνιες μισθώσεις κατοικιών. «Μας ζητούν σπίτια που να είναι ανακαινισμένα και να έχουν αυτονομία», είπε η ίδια.

Η κτηματαγορά φαίνεται να διέρχεται μία καλή περίοδο. Οι μισθώσεις για εμπορικούς σκοπούς έχουν ήδη αρχίσει να αναμορφώνουν το εμπορικό κέντρο κάτι που αποδεικνύεται και από το θετικό ισοζύγιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σχετικά με τις εγγραφές και τις διαγραφές επιχειρήσεων.

Η ζήτηση που υπήρχε για τα μικρά ακίνητα για εκμετάλλευση συνεχίστηκε και το τρέχον έτος όπως συνέβαινε και από την αρχή της έναρξης της οικονομικής κρίσης.

«Δειλά δειλά έχει ξεκινήσει και το ενδιαφέρον για μεγαλύτερα διαμερίσματα της τάξεως των 100 τετραγωνικών μέτρων και υπάρχει και ενδιαφέρον για αγορά γης και στις Αλυκές και στην Αγριά εφόσον βέβαια οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να κτίσουν», επισήμανε.

Αντίθετα πιο συγκρατημένο είναι το ενδιαφέρον για αγορές στο Πήλιο αν και οι πτήσεις από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου αποτελούν τονωτική ένεση για την κτηματαγορά.

«Επισκέπτες του εξωτερικού που έρχονται από την Ευρώπη για τουρισμό και γνωρίζουν και αγαπούν την περιοχή αναζητούν εξοχικές κατοικίες σε δελεαστικές τιμές», σημείωσε ακόμη.

«Παρατηρείται κίνηση στην κτηματαγορά», λέει από την πλευρά της η μεσίτρια Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, η οποία είναι αισιόδοξη και την από εδώ και στο εξής πορεία.

«Δουλεύουμε με ξένους που ενδιαφέρονται για σπίτια στο Πήλιο. Κατά κύριο λόγο ενδιαφέρονται για παραθαλάσσια οικόπεδα και έτοιμα σπίτια πέτρινα σε χωριά του βουνού των Κενταύρων με θέα στη θάλασσα», επισημαίνει.

Όμως ενδιαφέρον παρουσιάζεται και από τους Έλληνες, που αναζητούν όμορφες εξοχικές κατοικίες. Το κυριότερο όμως ενδιαφέρον που παρουσιάζεται αφορά σε γκαρσονιέρες και δυάρια για επένδυση με βραχυχρόνιες μισθώσεις.

«Φέτος είναι λίγο καλύτερη χρονιά και νομίζω ότι μετά το πέρας των εκλογών το κλίμα θα αναστραφεί τελείως. Πάντοτε οτιδήποτε καινούργιο δίνει ώθηση στην ψυχολογία του κόσμου, ενώ και η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα έχει θετικό αντίκτυπο», συμπλήρωσε η ίδια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου