Ξεμπλοκάρει η μεταφορά του συντελεστή δόμησης

Τελευταία ενημέρωση: 2016-08-22, 17:59:11
Ξεμπλοκάρει η μεταφορά του συντελεστή δόμησης
Την ενεργοποίηση της Τράπεζας Γης, που θα αποτελεί έναν διαχειριστή δικαιωμάτων δόμησης, επιχειρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με Τα Νέα, προς την κατεύθυνση αυτή, μέσω του νέου νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ξεμπλοκάρεται η μεταφορά συντελεστή δόμησης με τον καθορισμό Ζωνών Υποδοχής σε μια προσπάθεια να εναρμονιστούν με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά συντελεστή δόμησης έχει κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας αφού για να εφαρμοστεί πρέπει προηγουμένως να οριστούν ζώνες μεταφοράς συντελεστή, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει και επιχειρείται -εκ νέου- τώρα.

Παράλληλα, από το υπουργείο Περιβάλλοντος στοχεύουν στην αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων κτιρίων του Δημοσίου για τη δημιουργία «κοινωνικής κατοικίας» προκειμένου από τη μια να δοθεί στέγη σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες - στα πρότυπα των εργατικών κατοικιών - και από την άλλη να περιοριστεί η αυθαίρετη δόμηση.

Επιπλέον, μετά την Ηλεκτρονική Ταυτότητα του Κτιρίου που θα τεθεί σε εφαρμογή με τον νόμο για τα αυθαίρετα και ο οποίος αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση μέσα στις επόμενες ημέρες και οι δήμοι θα αποκτήσουν τη δική τους πολεοδομική ταυτότητα.

ΠΗΓΗ: Τα Νέα
Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=