Το πρώτο κτίριο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από 3D εκτυπωτή

Τελευταία ενημέρωση: 2016-06-01, 13:11:34
Το πρώτο κτίριο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από 3D εκτυπωτή

Το πρώτο, στον κόσμο, κτίριο γραφείων κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου σε 3D εκτυπωτή, εγκαινιάστηκε στο Ντουμπάι.

Ενώ άλλα κατασκευαστικά έργα έχουν, τουλάχιστον εν μέρει χρησιμοποιήσει εκτυπωτές 3D, η κυβέρνηση του Ντουμπάι ανακοίνωσε πως όλο αυτό το κτίριο κατασκευάστηκε σε 3D εκτυπωτή, ακόμη και τα έπιπλα και η εσωτερική διακόσμημη.

Και δεν είναι μόνο για το θεαθήναι: Τα γραφεία υποτίθεται πως είναι λειτουργικοί χώροι εργασίας, με προσωρινές συνδέσεις γραμμών τηλεφώνου, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και κλιματισμό.

Το κτίριο αποτελεί μέρος του συγκροτήματος Emirates Towers, ενώ τα γραφεία, διαστάσεων 250 τετραγωνικών μέτρων, θα είναι το προσωρινό σπίτι του Dubai Future Foundation, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου. Το κτίριο άνοιξε στις 23 Μαΐου.

Η επόμενη ερώτηση όλων είναι η εξής: Πόσο μεγάλος πρέπει να είναι ο τρισδιάστατος εκτυπωτής για να δημιουργήσει ένα τέτοιο πράγμα; Πρόκειται για ένα μηχάνημα ύψους 6 μέτρων, μήκους 36 μέτρων και πλάτους 12 μέτρων. Ο jumbo εκτυπωτής ολοκλήρωσε το έργο του «δημιουργώντας τσιμεντένια στρώματα». Εκτός όμως από τον μεγάλο εκτυπωτή, χρησιμοποιήθηκαν επίσης και άλλοι μικρότεροι τρισδιάστατοι.

Συνολικά χρειάστηκαν 17 ημέρες για την εκτύπωση των βασικών στοιχείων του κτιρίου ενώ για την εγκατάστασή τους απαιτήθηκαν μόλις 2 ημέρες.

Το κτίριο κοστίζει μόλις 140.000 για την ανέγερσή του, χάρη στην ελάχιστη εργασία και το κόστος στη διαδικασία κατασκευής. Ο υπουργός εσωτερικών υποθέσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Mohamed Al Gergawi, ισχυρίζεται πως ήταν 50% πιο φθηνό από ότι ένα κτίριο κατασκευασμένο με τον παραδοσιακό τρόπο.

«Δεν είναι μόνο ένα κτίριο, έχει λειτουργικά γραφεία και προσωπικό» δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το Reuters. «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Ο κόσμος θα αλλάξει».

Huffington Post

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=