Με εμπορικές αξίες ο νέος ΕΝΦΙΑ από το 2016

Τελευταία ενημέρωση: 2015-10-17, 13:38:57
Με εμπορικές αξίες ο νέος ΕΝΦΙΑ από το 2016

Οι έλληνες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τον ίδιο ΕΝΦΙΑ το 2015 όπως και το 2014 καθώς το υπουργείο οικονομικών δεν προλαβαίνει να προβεί σε αλλαγές, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στο MEGA τονίζοντας πάντως ότι το 2016 θα γίνουν μεγάλες αλλαγές.

Ο υπουργός είπε ότι οι δανειστές έχουν συμφωνήσει την επόμενη χρονιά να εφαρμοστεί στην φορολόγηση των ακινήτων ένα σύστημα εμπορικών αξιών με μείωση της επιβάρυνσης στα χαμηλά εισοδήματα και αύξηση στα μεγάλα και πολύ μεγάλα εισοδήματα.

 

Πώς θα γίνει η φορολόγηση ακινήτων εξωτερικού

Αναφερόμενος στο ζήτημα φορολόγησης ακινήτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι μια από τις προτάσεις που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να εφαρμοστεί ο νόμος Μόντι που ισχύει στην Ιταλία και προβλέπει ότι στην περίπτωση που ένα ακίνητο στο εξωτερικό φορολογείται χαμηλότερα απ΄ ό,τι θα φορολογείτο στην Ελλάδα, ο ιδιοκτήτης του θα καλείται να πληρώσει την διαφορά φόρου στις ελληνικές αρχές.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι στον συγκεκριμένο φόρο θα υπόκεινται μόνον οι έλληνες φορολογούμενοι και τόνισε ότι οι ομογενείς που υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις στο εξωτερικό δεν θα επιβαρύνονται.

Παράλληλα αναγνώρισε ότι αυτήν την στιγμή δεν έχουν καταγραφεί τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό, κάτι που όπως είπε θα γίνει μέσα από την εφαρμογή του περιουσιολογίου. Μάλιστα προειδοποίησε πως ό,τι δεν δηλωθεί θα δεσμεύεται από το ελληνικό δημόσιο, σχολιάζοντας: «Εδω επιβάλλουμε φόρους σε ανθρώπους που δεν έχουν να δώσουν τίποτα , θα αφήσουμε αυτούς στο απυρόβλητο;»

thetoc.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=