ΠΟΛΟ

Ενα ακόμη μετάλλιο του πόλο στο Βόλο

ενα-ακόμη-μετάλλιο-του-πόλο-στο-βόλο-699282

Ενα ακόμη μετάλλιο του πόλο στο Βόλο… και μια ακόμα λαμπρή σελίδα στην ιστορία της γυναικείας υδατοσφαίρισης και του ελληνικού αθλητισμού έγραψαν τα εκπληκτικά κορίτσια της Εθνικής ομάδας Νέων Γυναικών στο 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βόλο.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, καθώς νίκησε δίκαια και μετά από έναν συγκλονιστικό μικρό τελικό τη Ρωσία με 7 – 6, συνεχίζοντας την παράδοση και χαρίζοντας μια γλυκιά γεύση στους ταλαιπωρημένους Έλληνες.

Η Ελλάδα πανηγύρισε το 36ο μετάλλιο συνολικά στις μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος, το 16ο χάλκινο στην 34η συμμετοχή της σε μικρό τελικό και το 2ο στο Βόλο (το πρώτο το 2011 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων ανδρών ).

Είναι, εξάλλου, το 7ο προσωπικό μετάλλιο του αρχιτέκτονα των επιτυχιών του γυναικείου πόλο Γιώργου Μορφέση, ο οποίος ξεπερνάει σε σύνολο κατακτήσεων τον Κώστα Πετράκη.

Στόφα μεγάλης ομάδα έδειξαν οι κοπέλες μας, παρά το γεγονός ότι έχουν πολύ μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης. Δεν δείλιασαν μπροστά την παγκόσμια δύναμη Ρωσία και παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 3 – 0 στα μισά της πρώτης περιόδου (4.25), κατάφεραν γρήγορα να ανακάμψουν και να πάρουν αυτό που ποθούσαν, δημιουργώντας θριαμβευτική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο από χιλιάδες φιλάθλους Εθνικό κολυμβητήριο του Βόλου.

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2 – 3, 1 – 0, 3 – 2, 1 – 1.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χρ., Μπενέκου Άλκ., Διαμαντοπούλου Β. 1, Χυδηριώτη, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη, Καλογεράκου, Πλευρίτου Μ., Κώτσια, Σώρα, Μπενέκου Ι., Κοντογιάννη 3, Τερεφού.

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Νάριτσα): Καρμάουχ, Αντόνοβα, Σιμάνοβιτς 1, Καρίμοβα 2, Περφίλιεβα, Μπέλοβα 1, Κούζινα, Ρίζκοβα, Παντελιτσίκοβα, Μπογκντάνοβα 2, Λαρονταϊκινα, Μπαμπίσκινα, Βερκογκλιάτοβα.

Χρυσές οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο 10ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών. Οι Αμερικανίδες νίκησαν στον μεγάλο τελικό, στο Εθνικό κολυμβητήριο του Βόλου, την Ισπανία με 9 – 7. Στον αγώνα αυτό ένας εκ των δύο διαιτητών ήταν ο Βολιώτης Νίκος Μπουδραμής που τα πήγε πολύ καλά.

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2 – 1, 4 – 1, 1 – 3, 2 – 2.

ΗΠΑ (Νταν Κλατ): Τζόνσον, Γκρόσμαν 1, Φίσερ 1, Φατάλ 2, Σρέντερ, Βάβιτς, Νταμπί, Νιούσουλ 3, Ντόνοχοου 2, Μπαρ, Χιλ, Γουίλιαμς, Γιόκουμ.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Ξαβιέ Πέρεζ): Ερέρα, Βιθέντε, Α. Εσπάρ, Γκαρσία, Ταράγκο 4, Γκονζάλες, Κλ. Εσπάρ 3, Ορτίθ, Πασκουάλ, Αλβάρες, Εσφορτζάτο, Αρίθα, Σάντσες.

Διαιτητές: Νίκος Μπουδραμής (Ελλάς), Σβετλάνα Ντρεβάλ (Ρωσία).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 1. ΗΠΑ, 2. Ισπανία, 3. ΕΛΛΑΔΑ, 4. Ρωσία, 5. Ιταλία, 6. Ουγγαρία, 7. Αυστραλία, 8. Μ. Βρετανία, 9. Καναδάς, 10, Νέα Ζηλανδία, 11. Ουζμπεκιστάν, 12. Ουκρανία, 13. Βραζιλία, 14. Καζακστάν, 15. Νότια Αφρική.

Επιτυχημένη η διοργάνωση

Δικαιωμένος, ανακουφισμένος και χαρούμενος ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και μέλος του Μπιρό της FINA Δημήτρης Διαθεσόπουλος, καθώς η άψογη διοργάνωση του 10ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών στο Βόλο συνοδεύτηκε με μια ακόμα μεγάλη διάκριση για την ελληνική υδατοσφαίριση, την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Εθνική μας ομάδα, παρά τις δύσκολες οικονομικά και προπονητικά συνθήκες.

Τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας απέναντι στη Ρωσία, αλλά και τον τελικό ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ισπανία, παρακολούθησαν εκατοντάδες Βολιώτες οι οποίοι, καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, έδωσαν δυναμικό «παρών» στα δημοτικά κολυμβητήρια Βόλου και Νέας Ιωνίας, αγκαλιάζοντας την προσπάθεια των αθλητριών από 15 χώρες του πλανήτη, ενώ οι εθελοντές αποτέλεσαν για μία ακόμη φορά το «κλειδί» για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Την απόλυτη ικανοποίησή τους για την άρτια διεξαγωγή του Πρωταθλήματος εξέφρασαν τόσο οι εκπρόσωποι της FINA και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, όσο ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ.Αγοραστός, οι οποίοι τόνισαν σε δηλώσεις τους ότι ο Βόλος ανέβασε ψηλά τον πήχη και ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο τη θέση του στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.

Ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι ο Βόλος κατάφερε να δώσει και φέτος το «παρών» στα παγκόσμια αθλητικά γεγονότα με απόλυτη επιτυχία, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην ανάληψη κορυφαίων διοργανώσεων σε διεθνές επίπεδο, αφού ήταν η τέταρτη ανάλογη διοργάνωση σε διάστημα τριών ετών. «Ήταν μια άψογη διοργάνωση την οποία αγκάλιασαν οι Βολιώτες και, όπως όλα δείχνουν, το πόλο απέκτησε καινούριους φίλους στην πόλη μας. Έχουμε καταφέρει, στα χρόνια αυτά, να αποδείξουμε ότι ο Βόλος της δημιουργίας, της ελπίδας, της εξωστρέφειας και των ανοιχτών οριζόντων είναι πάντοτε ζωντανός, έτοιμος να ανταποκριθεί, τόσο από πλευράς υποδομών και εγκαταστάσεων, όσο και οργανωτικά, σε κάθε μεγάλη πρόκληση. Να αποδείξουμε ότι ο Βόλος, ακόμη και σ’ αυτή την τόσο δύσκολη για την πατρίδα μας εποχή, όχι μόνο στέκεται όρθιος, αλλά αναδεικνύεται και ως η πόλη των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων».

«Μετά και από αυτούς τους αγώνες, ανοίγει πλέον ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο για το Δήμο Βόλου στη φιλοξενία αθλητικών γεγονότων διεθνούς εμβέλειας, σε συνεργασία με τους δεκάδες εθελοντές που αποτελούν και τη μεγάλη παρακαταθήκη αυτών των διοργανώσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημ.Διαθεσόπουλο καθώς και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης που έδωσαν την ευκαιρία στην πόλη του Βόλου να διοργανώσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παγκόσμιους αγώνες. Επίσης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη Γ.Καλτσογιάννη για την άψογη συνεργασία, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την πολύτιμη συμβολή των αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Σημειώνεται ότι, ο Βόλος βρέθηκε για μία εβδομάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ανθρώπων του ναυταθλητισμού απ’ όλο τον πλανήτη, φιλοξενώντας το 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών, που ξεκίνησε με μια λιτή, αλλά εντυπωσιακή, γεμάτη πολιτισμό, τελετή έναρξης, αντάξια της ιστορίας, του πολιτισμού και της αισθητικής της πόλης. Η αυλαία έπεσε την Κυριακή με την απονομή των μεταλλίων στις αθλήτριες των τριών ομάδων που κατέκτησαν ένα σκαλί στο βάθρο, των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Ελλάδας, από τους εκπροσώπους της FINA, τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δ. Διαθεσόπουλο, τον Δήμαρχο Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτη και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστό, καθώς επίσης και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Π. Μαβίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Ν.Μαυρόπουλο, το μέλος του Δ.Σ. και Αντιδήμαρχο κ. Σ.Χαλκιά, το μέλος του Δ.Σ. κ. Δ.Μελαχροινό και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Γ.Καλτσογιάννη.

Μετά τις απονομές ακολούθησε γιορτή στο χώρο του Κολυμβητηρίου προς τιμήν των εθελοντών του Πρωταθλήματος. Ο Δήμαρχος Βόλου απένειμε τιμητικές πλακέτες στις εθελοντικές οργανώσεις Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης & Πολιτικής Προστασίας Αγριάς, για την εθελοντική συμμετοχή και πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, προτρέποντάς τους να κρατήσουν ζωντανή την ιδέα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, που πλέον αποτελεί τη σημαία της πόλης μας.

Επιπλέον, ο κ.Σκοτινιώτης απέστειλε προσωπική επιστολή στον κάθε εθελοντή/εθελόντρια του 10ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Γυναικών, με την οποία τους ευχαριστεί θερμά για την εθελοντική εργασία που προσέφεραν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχής διοργάνωση του Πρωταθλήματος. «Η συμμετοχή σας ήταν πολύτιμη και είμαι βέβαιος ότι η εμπειρία την οποία αποκομίσατε θα αποτελέσει για σας σημείο αναφοράς, ώστε να συνεχίσετε την προσφορά στο ίδιο πνεύμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης που επιδείξατε, για τη διάδοση των υψηλών και αξεπέραστων αξιών του εθελοντισμού και του αθλητισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηνέλης

Φωτογραφίες: Ηλίας Καρατσαλος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου