ΠΟΛΟ

Χάλκινο για την Εθνική Νέων Γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

χάλκινο-για-την-εθνική-νέων-γυναικών-σ-701673

Η εθνική ομάδα πόλο των Νέων Γυναικών, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Βόλο.

Στο μικρό τελικό, η ελληνική ομάδα νίκησε τη Ρωσία 7-6, με γκολ που σημείωσε η Τίνα Κοντογιάννη 3.46 πριν από το τέλος.

Η Ρωσία προηγήθηκε 3-0, αλλά η ελληνική ομάδα «απάντησε» με σερί 6-1 πέρασε μπροστά στο σκορ και από τότε είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Τα γκολ της εθνικής, πέτυχαν: Κοντογιάννη και Ελ. Πλευρίτου από 3 και Β.Διαμαντοπούλου.

Το μετάλλιο αυτό, είναι το έβδομο για τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιώργο Μορφέση, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κάνει σπουδαία δουλειά στο πόλο γυναικών.

«Είναι μεγάλη χαρά. Δεν υπάρχει συνήθεια στις διακρίσεις. Κάθε φορά είναι και διαφορετική. Κι αυτή είναι ακόμα πιο ξεχωριστή περίπτωση γιατί η διοργάνωση έγινε εδώ στη χώρα μας και ειδικά σε ένα μέρος όπου όλοι οι συντελεστές και ο κόσμος μας έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή», είπε.ο Μορφέσης. «Οι αγώνες μας έγιναν μπροστά στο ένθερμο κοινό του Βόλου, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνετέλεσαν σε μια σπουδαία διοργάνωση. Η Περιφέρεια, ο Δήμος, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι στο κολυμβητήριο και στους ξενώνες, η ομοσπονδία μας. Τα κορίτσια, το τεχνικό τιμ και οι συνεργάτες είμαστε μια ομάδα δεμένη και αυτό θα το επαναλαμβάνω συνέχεια. Όταν έρχεται μια επιτυχία αυτή είναι καρπός πολλών παραγόντων. Μεγάλη δουλειά γίνεται και στα σωματεία απ’ όπου παίρνουμε τις παίκτριες».

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες νίκησαν στον τελικό την Ισπανία με 9-7.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου