ΠΟΛΟ

Δίψα για νέες διακρίσεις

δίψα-για-νέες-διακρίσεις-718540

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Ματή

Οι πανηγυρισμοί δεν έχουν κοπάσει, όμως τεχνικό τιμ, διοίκηση και ομάδα καταστρώνουν ήδη τα σχέδια για την επόμενη χρονιά στην Α2 κατηγορία υδατοσφαίρισης. Ο λόγος για τη γυναικεία ομάδα του ΝΟΒΑ και τον κόουτς, Γιάννη Δημαρέλο, ο οποίος -μαζί με την αρχηγό, Ευη Φωτιάδου- μοιράστηκε τις σκέψεις του με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για όσα έγιναν και όσα ακολουθούν.

Ο Έλληνας τεχνικός ανέλυσε τις πρώτες του σκέψεις μετά τη μοναδική επιτυχία της γυναικείας ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Βόλου και Αργοναύτες, ενώ κάλεσε όσες Βολιώτισσες αγαπούν τα αθλήματα πισίνας να βοηθήσουν ώστε να «χτιστεί» μία ομάδα με λαμπρό μέλλον.

«Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Δεν ήταν εύκολο. Το κάναμε να φαίνεται εύκολο. Ποτέ μία γυναικεία ομάδα στο χώρο της υδατοσφαίρισης της πόλης μας δεν κατάφερε κάτι τέτοιο. Η χαρά και οι ευθύνες είναι πολύ μεγάλες. Δε σταματάμε εδώ. Στόχος μας να δημιουργήσουμε μια αξιόλογη ομάδα, η οποία θα σταθεροποιηθεί στην Α2. Θα προσπαθήσουμε να πλαισιωθεί η ομάδα με κορίτσια από το Βόλο, τα οποία σταδιακά θα είναι σε θέση να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια και μέρα με τη μέρα να βάλουμε τους στόχους για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία».

Για το αν η ομάδα είχε από την αρχή της χρονιάς ως στόχο την άνοδο, ο Γιάννης Δημαρέλος, τόνισε:

«Πέρυσι στην αρχή της προετοιμασίας υπήρχαν στην ομάδα μόλις δυο κορίτσια. Η προσπάθεια ξεκίνησε από το μηδέν. Χάρη στη σωστή οργάνωση και τη στήριξη που είχαμε από τον πρόεδρο αλλά και την πολύ μεγάλη βοήθεια των συνεργατών μου, προχωρήσαμε σωστά το σχέδιο που είχαμε και με τρεις πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες έκαναν πάταγο σε όλη την Ελλάδα, φτάσαμε στο επίπεδο που θέλαμε. Και με την προσπάθεια των κοριτσιών που είχαμε εδώ -ειδικά της αρχηγού, της Εύης Φωτιάδου, που ήταν κάθε μέρα στην πισίνα και βοήθησε τα μέγιστα-, καταφέραμε να συγκεντρώνουμε αρκετά κορίτσια και να πραγματώσουμε το στόχο μας».

«Οταν είδα το δέσιμό τους, σιγουρεύτηκα»

Ενα από τα στοιχεία που οδήγησαν στην άνοδο ήταν η ψυχή που κατέθεταν σε κάθε αγώνα οι πολίστριες, η οποία -σε συνδυασμό με την καίρια στάση της διοίκησης- δεν άφηνε περιθώριο για μη εκπλήρωση του στόχου, όπως τόνισε ο Έλληνας κόουτς:

«Μας βοήθησε πολύ η διοίκηση και δεν είχαμε τα προβλήματα που πιθανώς να αντιμετώπιζαν άλλες ομάδες. Και ο ΠΑΟΚ και η Ηλιούπολη ενισχύθηκαν πολύ πριν τα τελικά, όμως εγώ πίστευα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τα κορίτσια πέρα από το ότι ήταν μια πολύ καλή ομάδα, έδειξαν και πολύ ψυχή. Ήταν δεμένες μεταξύ τους και έπαιζε η μία για την άλλη. Όταν το είδα αυτό στο πρώτο ματς με την Ηλιούπολη, ήμουν σίγουρος πως θα ανέβουμε».

Για το μέλλον της βολιώτικης ομάδας στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας, τόνισε:

«Οι τρεις μεταγραφές που κάναμε φέτος έγιναν για να ανεβούμε και στεφτήκαμε μακροπρόθεσμα. Ο στόχος μας, λοιπόν, είναι να εδραιωθούμε στην Α2, η οποία είναι πολύ δύσκολη κατηγορία και για να το καταφέρουμε αυτό θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο με τρεις μεταγραφές. Από τη στιγμή που γίνουν αυτές οι κινήσεις, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως θα μείνουμε άνετα στην Α2. Ο Βόλος έχει παίκτριες. Αν όχι για να αγωνιστούν σε αυτό το επίπεδο αλλά με σκληρή δουλειά θα είναι σε θέση να φτάσουν ψηλά. Αν τις έχουμε στα χέρια μας, εγώ με τον Ζαφείρη Χαλά, πιστεύω πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να κάνουμε μια πολύ καλή ομάδα».

Τα δυνατά στοιχεία που οδήγησαν στην άνοδο:

«Τα τρία δυνατά στοιχεία της ομάδας ήταν η ευθεία στο πόλο, δηλαδή είχαμε μια καταπληκτική τερματοφύλακα. Είχαμε την καλύτερη αμυντικό της κατηγορίας, την Φωτιάδου, η οποία παίζει άνετα στην Α1 και είχαμε, και μια φουνταριστό, η οποία αποτελεί τιμή για την πόλη μας, τη Γιούλη Λαρά, που έχει σαρώσει σε Παγκόσμιο και Ολυμπιακό επίπεδο, όπως και η Τσουρή, βέβαια. Και να μην ξεχνάμε ότι υπήρχε και η Ευαγγελία Μπαλωμενάκη, η οποία έχει κατακτήσει Len trophy με τον Εθνικό. Ο κόσμος στάθηκε δίπλα, πιο πολύ οι γονείς των αθλητριών και των αθλητών, μας βοήθησαν πολύ».

Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι αυτή η άνοδος δεν είναι η μοναδική για τον έμπειρο προπονητή σε όλη την προπονητική του καριέρα, καθώς έχει πανηγυρίσει άλλες πέντε (δυο με τον ΝΟΒΑ παλιότερα, δύο με τον Ολυμπιακό Βόλου και μία με τον Ο.Ε.Α-Ν.Α.Β), κατέχει όμως ξεχωριστεί θέσει στη καρδιά του αφού «χάρηκα αυτή την άνοδο περισσότερο από κάθε άλλη, βλέποντας το πάθος των κοριτσιών», όπως σημείωσε.

Ο περιζήτητος… ΝΟΒΑ και η πισίνα

Η καλή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο έχει αναγκάσει πολλούς αθλητές να… ψαχτούν για να έρθουν στο Βόλο, όπως τόνισε ο Έλληνας κόουτς (ο οποίος είναι ο προπονητής και της ανδρικής ομάδας του ΝΟΒΑ), ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με την πισίνα που αντιμετώπιζαν καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, ζητώντας λύσεις από τους αρμόδιους.

«Η αντρική ομάδα και η γυναικεία ήταν μια από τις ελάχιστες που ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις πριν καν τελειώσουν οι αγώνες. Και πάρα πολλοί αθλητές και αθλήτριες μας παίρνουν τηλέφωνο και θέλουν να έρθουν να παίξουν στις ομάδες μας. Μοναδικό πρόβλημα ήταν ο χώρος της πισίνας. Τώρα όμως που η ομάδα ανέβηκε στην Α2 θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει τον χώρο τους, διότι είναι το στολίδι της πόλης μας, και η πορεία της θα πρέπει να αναγνωριστεί το Σεπτέμβριο από τους αρμόδιους».

Ωστόσο, οι δυσκολίες που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της σεζόν δε στάθηκαν ικανές να «κόψουν» το όνειρο των κοριτσιών, όπως τόνισε η αρχηγός της ομάδας, Εύη Φωτιάδου.

«Σίγουρα υπήρχαν απογοητεύσεις γιατί δεν είχαμε να προπονηθούμε. Δηλαδή εμείς θέλαμε και δεν μπορούσαμε λόγω του προβλήματος με την πισινά. Δεν είχαμε χώρο -ας πούμε- για να βάλουμε τα τέρματα. Αλλά επειδή ήμασταν δεμένη ομάδα και υπήρχε στήριξη από τη μία στην άλλη, είπαμε ‘’θα πάμε να ανέβουμε’’. Είχαμε τα έμπειρα κορίτσια που μας εμψύχωναν και δεν είχαμε αμφιβολία για το ότι θα ανέβουμε τελικά».

Το σκουφάκι του ΝΟΒΑ στην τελική φάση φορεσαν οι:

Μαρία Τσουρή, Δανάη Δεληγιάννη, Σπουριδούλα Παρασκευοπούλου, Δόμνα Μασούρα, Ευαγγελία Μπαλωμενάκη, Νικόλ Τσιράκου, Ευδοκία Παπανικολάου, Εύη Φωτιάδου, Βασιλική Σούλια, Κλεοπάτρα Μαλλιαρού, Ελένη Τζοβάρα, Γιούλη Λαρά, Ουρανία Τζιάνη, Ευτυχία Φούντα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου