ΠΟΛΟ

ΝΟΒ: Η Λαρά για την απόσυρσή της

νοβ-η-λαρά-για-την-απόσυρσή-της-160882
Για την απόφασή της να αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά από μια πλούσια καριέρα, μίλησε η Γιούλη Λαρά.
Ο ΝΟΒ, μάλιστα, τη βράβευσε για την πολυετή προσφορά της στο άθλημα, στο οποίο κατέκτησε ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο, ένα χρυσό Παγκόσμιο, 2 Champions Cup, 2 Super Cup, ένα Len Trophy και 7 πρωταθλήματα Ελλάδας με τη Βουλιαγμένη.
Αναλυτικά όσα δήλωσε η Λαρά στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΟVAΣΠΟΡ FM 94.6:
Για την απόφασή της να σταματήσει: «Ο σωστός αθλητής πρέπει να ξέρει πότε να φεύγει και πάνω από όλα το νιώθει. Δεν ήταν δύσκολη η απόφασή μου είμαι από τις τυχερές αθλήτριες που κατάφεραν πάρα πολλά μέσα από τον αθλητισμό, οπότε δεν έχω κάποιο απωθημένο. Ένιωσα ότι ήθελα να κάνω διαφορετικά πράγματα στη ζωή μου και ήθελα από την αρχή της καριέρας μου να φύγω σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο και να εγκαταλείψω πριν “πέσω”».
Για τις στιγμές που θυμάται στην καριέρα της: «Οι εντονότερες στιγμές δεν ήταν στις επιτυχίες που είχα, είναι η καθημερινότητα με τα παιδιά αυτή που σε κάνει καλύτερη αθλήτρια και που σε μαθαίνει να έχει υπομονή. Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς την πίεση και το άγχος και όλες τις δυσκολίες που έχει ο πρωταθλητισμός, όταν βρίσκεσαι με άλλα 15 άτομα, οπότε κρατάω αυτές τις εμπειρίες που με έκαναν καλύτερη ως χαρακτήρα και ως πολίστρια. Από την αγωνιστική μου καριέρα ξεχωρίζω τους Αγώνες του 2004 γιατί τότε βρισκόταν όλη η οικογένεια μου εκεί και με παρακολούθησε».
Για την πιο δύσκολη στιγμή: «Ήταν όταν έχασα τη μητέρα μου και δεν ήξερα αν ήθελα να συνεχίσω, μου φαινόταν πολύ δύσκολο να ξαναγυρίσω στις πισίνες. Τελικά κατάλαβα ότι είναι ένας δρόμος διαφυγής που θα με έκανε να νιώσω καλύτερα. Αργότερα κατάλαβα ότι έκανα το σωστό γιατί κερδίσαμε τη Σαγκάη και δύο ασημένια μετάλλια σε πανευρωπαϊκά.
Για τα μελλοντικά της σχέδια: «Αν μού προταθεί κάτι αξιόλογο που ταιριάζει με τα πιστεύω μου ως αθλήτρια θα το σκεφτώ πάρα πολύ. Μέχρι στιγμής έλεγα να μην είμαι στο ίδιο πρόγραμμα πάλι, όμως τώρα σκέφτομαι πως αν γίνει μια πρόταση που θα είναι δελεαστική πιθανόν να γυρίσω στις πισίνες από άλλο πόστο».

onsports.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου