ΠΟΛΟ

Ήττα από την Ισπανία και ασημένιο μετάλλιο για την Ελλάδα

ήττα-από-την-ισπανία-και-ασημένιο-μετά-883167

Το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά η Εθνική Ελλάδος έχασε στον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο γυναικών από την Ισπανία με 9-6 και πήρε τελικά το ασημένιο μετάλλιο στο Σπλιτ.

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν πολύ κακό για την Εθνική μας, που έμεινε πίσω με 3-0 αυτό το διάστημα, έχοντας και χαμένο πέναλτι με την Ελευθερία Πλευρίτου.

Η δεύτερη περίοδος έφερε τη μείωση στα δύο γκολ (4-2) με τέρματα της Χυδηριώτη αρχικά και της Μαργαρίτας Πλευρίτου στη συνέχεια, μετά και την αγωνιστική βελτίωση της ελληνικής ομάδας, η οποία με τη Σιούτη στο 1.42’ πριν τη λήξη του οκταλέπτου κατάφερε να πλησιάσει στο γκολ και να μπει για τα καλά στο παιχνίδι.

Το 4-3 ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, με τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου να δίνουν ρεσιτάλ στην άμυνα, παρόλο που οι Ισπανίδες έπαιξαν τρεις φορές με παίκτη παραπάνω.

Στην αρχή του τρίτου οκταλέπτου οι δύο ομάδες αστόχησαν σε πέναλτι, με την Ελλάδα αρχικά να αποτυγχάνει να ισοφαρίσει με τη Βασιλική Πλευρίτου και την Ισπανία να μην μπορεί να ξεφύγει με δύο γκολ με την Εσπάρ. Τελικά το κατάφερε με νέο πέναλτι που κέρδισε η φουνταριστή Λέιτον και το έβαλε η Ρουίς, κάνοντας το 5-3, βρίσκοντας δίχτυα μετά από περίπου εννιά λεπτά.

H Ελένη Ξενάκη ένα λεπτό μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου μείωσε σε 5-4, αλλά στην αμέσως επόμενη επίθεση η Γκαρσία έκανε τη ζημιά (6-4).

H Ελευθερία Πλευρίτου με το γκολ της πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης έδειξε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τα παρατήσει (6-5) και αυτό αποδείχθηκε στα 4.04’, όταν η Χυδηριώτη πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ στο δοκάρι και είχε εύκολο έργο να ισοφαρίσει για πρώτη φορά (6-6).

Το παιχνίδι πλέον ήταν στα ίσια, αλλά σε επίθεση με παίκτρια παραπάνω η Ορτίς βρήκε το κενό στην άμυνα της Ελλάδας και σκόραρε (7-6), ενώ η Γκαρσία, τη στιγμή που απέμενε ενάμισι λεπτά, πέτυχε καθοριστικό τέρμα για το 8-6.

Δυστυχώς, στον λίγο χρόνο το +2 των Ισπανίδων αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο και μάλιστα στα 54’’ χάθηκε κάθε ελπίδα για την Ελλάδα, που δέχθηκε κι άλλο γκολ, μένοντας πίσω με 9-6. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα και επέτρεψε στις Ισπανίδες να στεφθούν πρωταθλήτριες Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Οκτάλεπτα: 0-3, 3-1, 0-1, 3-4

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Τριχά, Μ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Άνχελ Μιγκέλ Γκαϊα Όκα): Έστερ Ράμος, Νόγκε, Εσπάρ 2, Ορτίζ 1, Πέρεζ 1, Πρατς, Ρουίζ 2, Πένια, Φόρκα, Καμούς, Γκαρσία 2, Λέιτον 1, Τέρε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου