ΕΛΛΑΔΑ

Με φόντο τον τελικό η Ελλάδα

με-φόντο-τον-τελικό-η-ελλάδα-887693

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, ήταν το φαβορί στην αναμέτρηση με το Ισραήλ για την προημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Σπλιτ και το επιβεβαίωσε και στην πράξη.

Επικράτησε 14-4, προκρίθηκε στην ημιτελική φάση και πλέον απόψε στις 21:30 (ΕΡΤ2) θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο ημιτελικό την Ιταλία, που νωρίτερα επιβλήθηκε 16-8 της Κροατίας. Στον άλλο ημιτελικό θα παίξουν Ολλανδία (22-3 τη Γαλλία) – Ισπανία (15-11 την Ουγγαρία).

Όσον αφορά στον αγώνα με το Ισραήλ, η άμυνά μας αποτέλεσε και πάλι το «γερό χαρτί» της ομάδας. Στην επίθεση υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα στο τρίτο οκτάλεπτο που δεν βρήκαμε δίχτυα.

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΡΑΗΛ 14-4

Οκτάλεπτα: 6-1, 2-1, 2-0, 4-2

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη, Τριχά 3, Ξενάκη 3, Σάντα 1, Πάτρα, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σωτηρέλη.

ΙΣΡΑΗΛ (Δημήτρης Μαυρωτάς): Πέρες, Γιαακόμπι 1, Φαρκάς, Μπογκατσένκο 1, Λεβί, Φουτοριάν, Στρούγκο 1, Μπεν Νταβίντ, Μενακερμάν, Σασόβερ, Χόκμπεργκ 1, Κορντονσκάγια, Γκεβά.

Καμμένου: «Την ψυχή μας για πρόκριση στον τελικό»

Η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου τόνισε για τον αποψινό ημιτελικό με την Ιταλία: «Εχουμε πλέον δυο ευκαιρίες για μετάλλιο. Θα δώσουμε και τη ψυχή μας, θα πάμε στον ημιτελικό συγκεντρωμένες και πανέτοιμες. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με τεράστια παράδοση, αλλά δεν σκεφτόμαστε το παρελθόν, διαθέτουμε πλέον μια νέα ομάδα. Θα είμαστε πολύ προσεκτικές στην άμυνα, έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά, θα πάμε με καθαρό μυαλό, τέτοια ματς κρίνονται στη ψυχή και το μυαλό. Πιστεύω πως θα ανέβουμε στο βάθρο. Και αν ήταν να επιλέξω μια ομάδα να εργαστώ, την Ελλάδα θα επέλεγα, έχει πολύ καλό υλικό. Είμαστε έτοιμες, θα έχουμε και την Μαργαρίτα (σ.σ. Πλευρίτου) μαζί μας».

Όσο για την αναμέτρηση με το Ισραήλ: «Κάθε ματς που κρίνει τετράδα είναι δύσκολο. Το Ισραήλ με τον Δημήτρη Μαυρωτά στον πάγκο έχει κάνει τεράστια πρόοδο. Συγχαρητήρια και μόνο. Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα, μετά…βιαζόμασταν να βρεθούμε στην τετράδα. Δικαιολογημένα. Βιαζόμασταν να τελειώσουμε τις επιθέσεις, συμβαίνουν αυτά. Αφήνουμε πίσω αυτό τον αγώνα».

Η Ελευθερία Πλευρίτου, απούσης της αδερφής της Μαργαρίτας, ήταν η αρχηγός και τόνισε: «Ο τελικός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Απέναντι στο Ισραήλ η διαφορά είναι τεράστια, ξέραμε πως θα νικήσουμε. Πρέπει με την Ιταλία να δείξουμε πολύ καλό πρόσωπο και να προκριθούμε στον τελικό. Η μια ομάδα ξέρει την άλλη, να προσέξουμε την άμυνα που θα μας δώσει ώθηση για την επίθεση. Το 2018 είναι η τελευταία φορά που κατακτήσαμε μετάλλιο, πέρασαν τέσσερα χρόνια», είπε με…νόημα.

Η Ελενα Ξενάκη σημείωσε: «Θέλουμε να βρεθούμε στον τελικό. Κόντρα στην Ιταλία οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ολα αρχίζουν από την άμυνα, να είμαστε συγκεντρωμένες, μην χάσουμε το μυαλό μας. Στην επίθεση διαθέτουμε ταλέντο και ικανότητα για το γκολ».

Τις ευχές του για πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό έδωσε και ο τεχνικός του Ισραήλ, Δημήτρης Μαυρωτάς ο οποίος είπε: «Η Ελλάδα διαθέτει ομάδα που είναι πολύ καλά προπονημένη, έχει μια πολύ καλή προπονήτρια, εύχομαι να νικήσει την Ιταλία. Τα κορίτσια έχουν δουλέψει αφάνταστα, έχουν ξεφύγει από το παλαιό…λίγο μίζερο «πάμε δεν πάμε», η Αλεξία (σ.σ. Καμμένου) έχει δώσει νέα πνοή και θα πάνε καλά. Η Ιταλία είναι δουλεμένη ομάδα, το μεγάλο όπλο της είναι η φουνταριστός (σ.σ. Παλμιέρι) και το αδύνατο σημείο της η τερματοφύλακας (Μπαντσέλι ή Κονταρέλι). Η Ελλάδα μπορεί να τη νικήσει και να παίξει τελικό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου