ΕΛΛΑΔΑ

Με… 4 στα 4 η Εθνική πόλο γυναικών στα τελικά του World League

με-4-στα-4-η-εθνική-πόλο-γυναικών-στα-τελ-298785

Την πρόκρισή της στην τελική φάση του World League (Χουανγκτσού, 29/5-3/6) εξασφάλισε η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε το μεσημέρι του Σαββάτου και την Ολλανδία με 10-5, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Β΄ προκριματικού ομίλου της Ευρώπης, που διεξάγεται στο Βόλο, και πανηγύρισε το «4×4», εξασφαλίζοντας παράλληλα μια από τις πρώτες δύο θέσεις της βαθμολογίας, που δίνουν το «εισιτήριο» για τα τελικά της Κίνας.

Παρά την κούραση από τον χθεσινοβραδυνό αγώνα με τη Ρωσία, οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση πήραν από νωρίς το προβάδισμα και διαφορά στο σκορ (4-1, 7-3, 9-4) και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν ποτέ από την Ολλανδία, φτάνοντας σε μια εύκολη επικράτηση.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-3, 3-1, 1-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης Γιώργος): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Κότσια 2, Ψούνη 1, Χαραλαμπίδου Στ. 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 3, Πλευρίτου Ελ., Μπίσμπα, Μανωλιουδάκη 1, Πλευρίτου Μαργ., Μπενέκου Άλκ., Διαμαντοπούλου Χρ. Η εθνική είχε 2/4 με παίκτρια παραπάνω, ενώ σημείωσε 2 γκολ από θέση φουνταριστού και 6 από την περιφέρεια.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μάουρο Μαουτζέρι): Φαν ντερ Μέιντεν (Χάινις), Σμιτ, Καμπάουτ Μ. 1, Χακβέρντιαν, Φαν ντερ Σλουτ, Στόμφχορστ, Φαν Μπέλκουμ, Ρέμερς, Σέβενιχ, Σλάτερ 4, Κλάασεν, Καμπάουτ Χ. Η Ολλανδία είχε 4/8 με παίκτρια παραπάνω, ενώ πέτυχε 1 γκολ από την περιφέρεια.

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, η Ρωσία επιβλήθηκε 11-7 της Βρετανίας, που παραμένει χωρίς νίκη. Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-2, 2-3, 1-0.

ΡΩΣΙΑ: Μπελόβα 3, Αντόνοβα Ντ. 2, Χοχριάκοβα 2, Μπελάγιεβα 2, Λισούνοβα, Προκοφίεβα

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Γουίλκοξ 2, Γουινστάνλεϊ 2, Ράτλιτζ, Γκίμπσον Μπρ., Λέιτον

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

1. ΕΛΛΑΔΑ 32-22 12

2. Ρωσία 39-31 9

3. Ολλανδία 26-37 3

4. Βρετανία 29-36 0

Μορφέσης: «»

Ικανοποιημένος από την πρόκριση της Εθνικής ομάδας στην τελική φάση του World League δήλωσε ο Γιώργος Μορφέσης, μετά τον νικηφόρο αγώνα με την Ολλανδία (10-5). «Είναι φανερό πως τα κορίτσια έχουν πολλή όρεξη, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως διαχειρίζονται τα παιχνίδια με τέτοια εμπειρία, λες και δεν είναι ο μέσος όρος ηλικίας τους τόσο μικρός» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε: «Το διαχειρίζονται ως παλιές και έμπειρες στις μεγάλες διοργανώσεις. Όπως σας έχω πει, το μεγαλύτερο βάρος το τραβάνε οι παλιότερες, που έχουν και τίτλους στο ενεργητικό τους. Αλλά και οι νεότερες αφομοιώνουν πράγματα και πρέπει να δέσουν αρμονικά με τις μεγαλύτερες. Μένουμε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι όπως όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και προχωράμε μπροστά».

Παράλληλα, ο Μορφέσης αποκάλυψε ότι από αυτή την ανανεωμένη εθνική που βρίσκεται τώρα στο Βόλο, συν ακόμη λίγα νέα κορίτσια που έμειναν εκτός αποστολής, θα επιλεγεί η 13άδα που θα πάει στην Κίνα για τα τελικά της διοργάνωσης.

Από την πλευρά της, η Χριστίνα Κώτσια δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που εντάσσομαι σ’ αυτή την μεγάλη ομάδα και που είμαι συμπαίκτρια με αθλήτριες που βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο στο παγκόσμιο στερέωμα. Είναι άδικο που έμεινε αυτή η ομάδα εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και λόγω του συστήματος πρόκρισης. Όμως, η ζωή συνεχίζεται, τ’ αφήνουμε πίσω μας και κάνουμε βήματα μπροστά. Βλέπετε ότι παίρνουμε πάλι τα πάνω μας.

Ήρθαμε εδώ στο Βόλο για να δούμε πώς μπορούν να δέσουν τα νέα κορίτσια με τις πιο παλιές και νομίζω ότι αυτό γίνεται ομαλά, με σωστό και πετυχημένο τρόπο. Θέλω πολύ να πάω στην Κίνα, να παίξουμε στην τελική φάση και να διακριθούμε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου