ΠΟΛΟ

Δεν πανηγύρισε το χρυσό ο Βόλος

δεν-πανηγύρισε-το-χρυσό-ο-βόλος-858901

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης παίδων γνώρισε την ήττα από την Ουγγαρία με 11-10 από την Ουγγαρία στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ16, που φιλοξενήθηκε στον Βόλο, με τους φιλάθλους που κατέκλυσαν το κολυμβητήριο του ΕΑΚ να μην πανηγυρίζουν το πολυπόθητο χρυσό και τους νεαρούς διεθνείς να μην μπορούν να ανέβουν στην κορυφή του κόσμου. Ωστόσο, και η δεύτερη θέση είναι μία τεράστια επιτυχία.

Μετά το 2-2 του πρώτου οκταλέπτου, η Ελλάδα πέρασε μπροστά με 6-5 στα μισά του αγώνα, αλλά βρέθηκε πίσω στην καθοριστική, όπως αποδείχθηκε 3η περίοδο με 9-10, καθώς στην 4η οι δύο ομάδες έβαλαν από ένα γκολ και οι ισορροπίες δεν άλλαξαν, με την Εθνική να ισοφαρίζει, αλλά η Ουγγαρία βρήκε τη λύση 24 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με τον Τοτ.

Το ματς ήταν θρίλερ από την αρχή έως το τέλος κι αυτό συνεχίστηκε φυσικά και στο τέταρτο οκτάλεπτο, με τις ομάδες να χάνουν τις πρώτες τους επιθέσεις. Στο 6’.20’’ η Εθνική κέρδισε αποβολή και ο Φώντας Λεμπέσης πήρε τάιμ άουτ, αλλά η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη. Οι Ούγγροι «έβγαλαν» και άλλες άμυνες, όπως και οι Έλληνες. Τελικά το γκολ ήρθε στο 2’.43’’ από θέση φουνταριστού με τον Καρατζά. Το 10-10 ήταν γεγονός και το μομέντουμ υπέρ της Ελλάδας. Ακολούθησαν νέες χαμένες επιθέσεις των ομάδων με την αγωνία να φτάνει στο κατακόρυφο.

Τελικά η… πλάστιγγα της νίκης έγειρε υπέρ της Ουγγαρίας 24 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε όταν ο Α. Τοτ βρήκε τον τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 10-11. Στην τελευταία ελληνική επίθεση ο κ. Λεμπέσης έδωσε εντολή και στον Κρατημένο να κατέβει στην επίθεση, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε, με τους Μαγυάρους να πανηγυρίζουν έξαλλα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η Ελλάδα είχε 2/7 στον παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, τέσσερα γκολ από την περιφέρεια και τρία από τον φουνταριστό. Η Ουγγαρία είχε 1/3 στον παίκτη, παραπάνω, επτά γκολ από την περιφέρεια και δύο από θέση φουνταριστού.

ΕΛΛΑΔΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ 10-11

Οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 3-5, 1-1.

Διακύμανση: 0-1 Ρέγκος (φουντ.), 1-1 Λασκαρίδης (περιφ.), 1-2 Νάγκι (περιφ.), 2-2 Ζερβουδάκης (π.π.), 3-2 Κόκκινος (περιφ.), 3-3 Μέρο (περιφ.), 3-4 Τατράι (περιφ.), 4-4 Σιαμάς (περιφ.), 4-5 Νάγκι (φουντ.), 5-5 Σιαμάς (περιφ.), 6-5 Ζερβουδάκης (π.π.), 6-6 Μπάλογκ (περιφ.), 6-7 Ντοροσλάι (περιφ.), 7-7 Καρατζάς (φουντ.), 7-8 Μ. Τοτ (περιφ.), 7-9 Σιμόν (περιφ.), 8-9 Καρατζάς (φουντ.), 9-9 Λασκαρίδης (περιφ.), 9-10 Μέρο (π.π.), 10-10 Καρατζάς (φουντ.), 10-11 Α. Τοτ (φουντ.)

ΕΛΛΑΔΑ (Λεμπέσης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης, Κόκκινος 1, Καρατζάς 3, Καπράγκος, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 2 , Μητράκης, Ζαχόπουλος, Σιαμάς 2, Μπέλεσης, Χωματάς, Κρατημένος.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπιστριτσάνι): Κις, Μπάλογκ 1, Α. Τοτ 1, Ντοροσλάι 1, Μέρο 2, Μ. Τοτ 1, Τατράι 1, Ρέγκος 1, Νάγκι 2, Χάβερκαμπφ, Σιμόν 1, Λούγκοσι, Μπόρμπελι.

Διαιτητές: Σπιτέρι (Μάλτα), Χέντσελ (Γερμανία)

MVP της διοργάνωσης: αναδείχθηκε ο Ζάλαν Μαρκ Νάγκι (Ουγγαρία)

Καλύτερος τερματοφύλακας: Δημήτρης Κρατημένος (Ελλάδα)

Πρώτος σκόρερ: Κάι Ινούε Ιαπωνία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου