ΠΟΛΟ

Ασημένια η εθνική κορασίδων πόλο

ασημένια-η-εθνική-κορασίδων-πόλο-858903

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης κορασίδων γνώρισε την ήττα από την Ουγγαρία με 10-6, στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ16, που φιλοξενήθηκε στη Λάρισα.

Το όνειρο κατάκτησης της κορυφής του κόσμου από την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης κορασίδων δεν έγινε πραγματικότητα στο 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ16 της Λάρισας, το αντίστοιχο συγκρότημα της Ουγγαρίας εμφανίστηκε με μεγαλύτερη ψυχραιμία την κατάλληλη στιγμή, επικράτησε με 10-6 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη νεοσύστατη διοργάνωση.

Η Ελλάδα δεν ξεκίνησε καλά, έμεινε πίσω με τρία γκολ στο 1ο οκτάλεπτο, ενώ ήταν στο μείον δύο στο ημίχρονο και στην 3η περίοδο πλησίασε ακόμη περισσότερο, καθώς η Καραμπέτσου με εκτέλεση πέναλτι έφερε την Ελλάδα σε απόσταση ενός γκολ (6-5) στα 4:16 πριν από το τέλος του οκταλέπτου.

Όμως οι φιλοξενούμενες είχαν αντίδραση, ξεφεύγοντας με 8-5, πριν η Καραμπέτσου με τη λήξη της περιόδου μειώσει σε 8-6, δίνοντας νέες ελπίδες στην εθνική ομάδα.

Η Τίμπα με εκτέλεση πέναλτι έδωσε νέο προβάδισμα τριών γκολ στην Ουγγαρία με 9-6 (7:22) και η Ζ. Λεβντάι πετυχαίνοντας το 10-6, έδωσε τεράστιο προβάδισμα στην Ουγγαρία, έξι λεπτά πριν από το τέλος. Το σκορ δεν έμελλε να αλλάξει, με την Ουγγαρία να κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο.

Η Ισπανία πήρε το χάλκινο μετάλλιο, μετά τη νίκη επί της Αυστραλίας με 11-5.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-3, 2-2, 2-0.

Ουγγαρία: Σότι 1, Ν. Λεβντάι 1, Χάιντου 2, Ζ. Λεβντάι 2, Τίμπα 4,

Ελλάδα (Τσόκας): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη, Δρακωτού, Πιοβάν, Κανελλοπούλου 1, Μπέτα 1, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού, Καραμπέτσου 3, Μπεκρή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου