ΠΟΛΟ

Στον τελικό η Ελλαδάρα, υπέταξε και το Μαυροβούνιο

στον-τελικό-η-ελλαδάρα-υπέταξε-και-το-μ-859167

Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης παίδων (Κ16), που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή και ολοκληρώνεται αύριο στον Βόλο, προκρίθηκε η Εθνική μας ομάδα παίδων, κερδίζοντας το Μαυροβούνιο με 15-13.

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Τα Ελληνόπουλα θα αντιμετωπίσουν την Ουγγαρία στις 21:30 στο ΕΑΚ Βόλου και την πισίνα «Ι. Αντωνόπουλος», με μοναδικό στόχο την κατάκτηση της παγκόσμιας κορυφής.

Όσον αφορά τον σημερινό αγώνα, το Μαυροβούνιο ήταν εκείνο που άνοιξε το σκορ, με την Ελλάδα να ισοφαρίζει άμεσα με τον Καρατζά, για να προηγηθεί με 2-1 έπειτα από πέναλτι του Μπέλεση. To παιχνίδι πήγαινε χέρι-χέρι και την Ελλάδα να προηγείται με 4-3, χάρις στο δεύτερο τέρμα του Καρατζά στο 3.04, ενώ ο Καπράγκος έγραψε το 5-3, που ήταν το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Οι Μαυροβούνιοι αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια, για να ισοφαρίσουν σε 5-5 στις αρχές του β’ οκταλέπτου, με την Ελλάδα να ψάχνει τις λύσεις στην επίθεση, μένοντας άσφαιρη μέχρι και το 5.19, όταν ο Ζερβουδάκης πέτυχε το 6-5. Η Ελλάδα προηγήθηκε και με 7-6, όμως το Μαυροβούνιο απάντησε και πήρε κεφάλι στο σκορ με 7-8, αλλά με πέναλτι του Βολιώτη Λασκαρίδη ήρθε η ισοφάριση για το 8-8, με το Μαυροβούνιο να πετυχαίνει το 8-9 με τον Ματιάσεβιτς, που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Το γ’ οκτάλεπτο κύλησε χωρίς γκολ, μέχρι και το 2.21, όταν και ο Σιαμάς ισοφάρισε με πέναλτι για το 9-9, με τον Ματιάσεβιτς να σκοράρει για το Μαυροβούνιο και να κάνει το 9-10, ενώ ο Μίλινιτς πέτυχε το 9-11, με τον Μητράκη να μειώνει σε 10-11 στο φινάλε του γ’ οκταλέπτου.

Με το κοινό να σπρώχνει την Εθνική μας ομάδα στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Ζαχόπουλος ισοφάρισε σε 11-11, και ο Μητράκης με πέναλτι, έδωσε προβάδισμα στην Ελλάδα και πάλι, ενώ ο Λασκαρίδης σκόραρε στην κόντρα για το 13-11 μέσα σε αποθέωση.

Το νερό είχε μπει… πλέον στο αυλάκι και τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τα Ελληνόπουλα, που έφτασαν στην επικράτηση με 15-13 την ώρα που το κοινό βροντοφώναζε «Ελλάς-Ελλάς».

Στον αυριανό τελικό η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Ουγγαρίας, που χθες επικράτησε με 17-15 της Σερβίας στη διαδικασία των πέναλτι, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται στην κανονική του διάρκεια με 12-12.

ΕΛΛΑΔΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 15-13

Οκτάλεπτα: 5-3, 3-6, 2-2, 5-2

ΕΛΛΑΔΑ (Λεμπέσης): Μαυριόπουλος, Λυκούδης 3, Κόκκινος, Καρατζάς 3, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 1, Μητράκης 2, Ζαχόπουλος 1, Σιαμάς 1, Μπέλεσης 1, Χωματάς, Κρατημένος.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Μίροβιτς): Μπάσοβιτς, Ματιάσεβιτς 2, Μορατσάνιν 1, Πέτροβιτς 1, Μίλινιτς 1, Ρογκάνοβιτς 1, Στουπάρ 1, Γιάνοβιτς 2, Βίτσεβιτς, Σάμαρτζιτς, Γκοΐκοβιτς 2, Βούκανιτς 2, Βουκασίνοβιτς.

Τελικό και οι… γοργόνες

Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος κορασίδων, που διεξάγεται και ολοκληρώνεται αύριο στη Λάρισα, πέρασαν και οι Ελληνίδες γοργόνες, κερδίζοντας την Αυστραλία με 9-7 και αύριο θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στις 19:00 επίσης απέναντι στην Ουγγαρία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου