ΠΟΛΟ

Μια Βολιώτισσα σε Παγκόσμιο τελικό

μια-βολιώτισσα-σε-παγκόσμιο-τελικό-889040

Η Εθνική ομάδα πόλο των Νεανίδων πέτυχε μια τεράστια νίκη επί της Ουγγαρίας στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Βελιγράδι, έχοντας στη σύνθεσή της και τη Βολιώτισσα Βασιλική Λασκαρίδου του ΠΑΟΚ.

Οι Ελληνίδες θα διεκδικήσουν τον παγκόσμιο τίτλο κόντρα στις ΗΠΑ απόψε το βράδυ της Δευτέρας (8/8) στις 21:30. Οι παίκτριες της Ευτυχίας Καραγιάννη πραγματοποίησαν μια μεστή εμφάνιση και πέτυχαν πανάξια νίκη επί των Μαγυάρων, επικρατώντας με 10-9. Η Εθνική ομάδα με κορυφαία τη Φωτεινή Τριχά που σημείωσε πέντε τέρματα, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου με 6-4. Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν βαμμένο σε γαλανόλευκα χρώματα. Ίσως το καλύτερο οκτάλεπτο της ομάδας σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με καταπληκτική άμυνα, με σεμιναριακή επίθεση και η Εθνική πήρε προβάδισμα πέντε τερμάτων, 10-5. Στην τελευταία κρίσιμη περίοδο, άντεξε στην αντεπίθεση της Ουγγαρίας, που μείωσε σταδιακά στο γκολ (10-9, στα 3:18 από τη λήξη) και τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά. Δεν άλλαξε όμως κάτι και στο τέλος τα κορίτσια με το τεχνικό επιτελείο, πανηγύρισαν έξαλλα την μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

ΕΛΛΑΔΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ 10-9

Οκτάλεπτα: 4-3, 2-1, 4-1, 0-4

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα 2, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη, Ευφρ. Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου 1, Κουρέτα, Ανδρεάδη, Τριχά 5, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρτον Μπενκζούρ): Τόρμα, Όμπελι 1, Φέκετε, Χάιντου 1, Μακσάι 2, Τίμπα, Λεντβάι 2, Ν. Γκολοπέντζα, Ζέγκεντι 3, Κόκα, Ίρμες, Βάρο, Σ. Γκολοπέντζα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου