ΠΟΛΟ

Θέλει το μετάλλιο η Εθνική πόλο

θέλει-το-μετάλλιο-η-εθνική-πόλο-880150

Η Κροατία θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών στον μικρό τελικό του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στη Βουδαπέστη, στην πισίνα «Άλφρεντ Χάγιος», σήμερα Κυριακή (3/7) στις 15:30.

Η Ελλάδα -στην πέμπτη συμμετοχή της σε μικρό τελικό Παγκοσμίου- θα διεκδικήσει το τρίτο της χάλκινο μετάλλιο στην ιστορία της στη συγκεκριμένη διοργάνωση, μετά από αυτά στο Μόντρεαλ το 2005 και στο Καζάν το 2015.

Οι Κροάτες ηττήθηκαν στον άλλον ημιτελικό από την Ισπανία με 10-5 προχθές το βράδυ.

Η Εθνική μας είχε συναντήσει τους Κροάτες και στο ξεκίνημα αυτού του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στο ντέρμπι του Β’ Ομίλου, όπου είχαν έρθει ισόπαλες με 8-8.

Η προϊστορία με την Κροατία αναφέρει ότι σε 58 μέχρι στιγμής μεταξύ μας αγώνες, η Ελλάδα έχει 9 νίκες, 9 ισοπαλίες και 40 ήττες. Σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, συγκεκριμένα έχει 2 νίκες, 0 ισοπαλίες και 1 ήττα: 2001 (Φουκουόκα) 12-11, 2005 (Μόντρεαλ) 11-10 παράταση (9-9) Μικρός Τελικός, 2015 (Καζάν) 13-15 πέναλτι (10-10) Ημιτελικός.

Χωρίς Παπαναστασίου

Μετά την απώλεια του βασικού της τερματοφύλακα Μάνου Ζερδεβά, λόγω τραυματισμού, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών έχασε ένα ακόμα βασικό στέλεχος εν όψει του σημερινού μικρού τελικού. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, ο οποίος υπέστη κάταγμα στη μύτη στο παιχνίδι με την Ιταλία.

«Να φτάσουμε σύντομα στην κορυφή»

Ο εμφανώς συγκινημένος Ντίνος Γενηδουνιάς τόνισε ότι η Εθνική θα τα δώσει όλα για να πάρει στο μετάλλιο, ωστόσο έδωσε το σύνθημα και για τη συνέχεια βάζοντας ως στόχο την κορυφή. Μετά την ήττα-αποκλεισμό από την Ιταλία σχολίασε για το παιχνίδι που στέρησε από την Ελλάδα τη συμμετοχή στον τελικό: «Κρίθηκε στον παραπάνω και στον λιγότερο. Έβαλαν ένα μεγάλο γκολ από ριμπάουντ μετά από παίκτη παραπάνω. Εμείς από την πλευρά μας χάσαμε πολλά ειδικά στο τελευταίο οκτάλεπτο. Χάσαμε μάλιστα και γκολ με διπλό παίκτη παραπάνω που ήταν μια ευκαιρία να πλησιάσουμε στο γκολ τρία λεπτά πριν τη λήξη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Συγχαρητήρια στην Ιταλία. Δεν έχουμε χρόνο να απογοητευόμαστε και να σκύβουμε τα κεφάλια. Πάμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο».

Για τον μικρό τελικό: «Ηρεμία, ξεκούραση, συσπείρωση. Είναι ένας τελικός. Δεν μας περισσεύουν τα μετάλλια. Θέλουμε να κατακτήσουμε ένα ακόμα. Θα πρέπει να παίξουμε σαν να είμαστε στον μεγάλο τελικό. Σίγουρα, υπάρχει απογοήτευση και στεναχώρια, αλλά οφείλουμε στους εαυτούς μας να το κάνουμε αυτό. Να βρούμε τη θέληση και το πάθος, να αγωνιστούμε σε αυτό το υπέροχο κολυμβητήριο και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο για την Ελλάδα».

Τέλος, για το γεγονός ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις υπερδυνάμεις του χώρου: «Αυτό το έχουμε καταφέρει μέσα από δουλειά, αλλά δεν μας φτάνει αυτό. Οφείλουμε στους εαυτούς μας πάνω απ’ όλα να φτάσουμε στην κορυφή σύντομα».

7η η Εθνική γυναικών

Η Εθνική ομάδα των γυναικών, επιβλήθηκε άνετα 16-7 της Γαλλίας και κατέλαβε την 7η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οκτάλεπτα: 5-2, 3-1, 5-2, 3-2

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Νίνου 1, Πάτρα 1, Σιούτη 2, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 5, Σωτηρέλη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου