ΠΟΛΟ

Ετοιμος ο ΟΕΑ/ΝΑΒ για την πρόκριση

ετοιμος-ο-οεα-ναβ-για-την-πρόκριση-881494

Σήμερα ρίχνεται στη μάχη της β’ φάσης της Β’ Εθνικής πόλο ανδρών ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, που θα έχει και το πλεονέκτημα της έδρας, αφού ο όμιλος που συμμετέχει, διεξάγεται στην ανοικτή πισίνα του ΕΑΚ Βόλου το Σαββατοκύριακο.

Στη β’ φάση έχουμε και πάλι τέσσερις ομίλους και οι ομάδες δεν μεταφέρουν βαθμούς από την πρώτη, έχοντας προκριθεί όλες. Ωστόσο, η πρώτη θέση που κατέκτησε η ομάδα του Λάμπρου Καρύδα στην πρώτη φάση στη Θεσσαλονίκη της έδωσε το δικαίωμα να είναι γηπεδούχος σήμερα και αύριο κι αυτό αποτελεί σίγουρα πλεονέκτημα.

Οι δύο πρώτες κάθε γκρουπ (σύνολο οκτώ) θα προκριθούν στην τελική φάση (πλέι οφ), για να διεκδικήσουν τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στην Α2.

Οι τρίτες κάθε ομίλου απλώς παραμένουν στην κατηγορία, ενώ οι τέσσερις τελευταίες θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού στα πλέι άουτ.

Εκεί σχηματίζεται ένα γκρουπ με αυτές τους τέσσερις ομάδες που θα παίξουν μεταξύ τους. Αυτή που θα τερματίσει τελευταία θα πέσει στη Γ’ Εθνική.

Ο προπονητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ, Λάμπρος Καρύδας, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Εχουμε δει τη δυναμικότητα των ομάδων, που θα αντιμετωπίσουμε, εφόσον είναι ίδιος ο όμιλος με τη Θεσσαλονίκη στην πρώτη φάση.

Από τη στιγμή που κατακτήσαμε την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο (σ.σ. με μία ισοπαλία με τη ΧΑΝΘ και δύο νίκες), θεωρώ ότι ο στόχος μας είναι να περάσουμε στα πλέι οφ ανόδου. Είμαστε κοντά σε επίπεδο όλες οι ομάδες και ευελπιστώ να είμαστε εξίσου αποτελεσματικοί, όπως και στην πρώτη φάση. Θα είναι σίγουρα αμφίρροπα και τα τρία ματς και θα έχουν τον δικό τους βαθμό δυσκολίας».

Η τεχνική ηγεσία θα στηριχθεί σε 17 πολίστες, που είναι οι: Γιάννης Δίπλας, Θάνος Κοζανίτης (τερματοφύλακες), Σταμούλης Σαραγγανίδας, Γιώργος Καλλιμόπουλος (φουνταριστοί), Λάμπρος Μακρής, Μάριος Βάτσος, Γιώργος Σούγγαρης (αμυντικοί), Λευτέρης Ανδρής, Ιάσων Μάρκου, Δημήτρης Χαμίτης, Μιχάλης Νικολέρης, Γιάννης Κατσώνης, Δημήτρης Μποκουράκης, Μανώλης Καραΐσκος, Κώστας Καραΐσκος, Ηλίας Θάνος, Σταύρος Κόπανος (περιφερειακοί).

Τιμωρημένος με μία αγωνιστική είναι ο Μιχάλης Νικολέρης, καθώς είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα στο τελευταίο ματς της πρώτης φάσης με τον Φοίβο. Ετσι, δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σήμερα με τη ΧΑΝΘ, αλλά στα επόμενα δύο έχει κανονικά δικαίωμα συμμετοχής.

Το πρόγραμμα για τον όμιλο του Βόλου έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 2/7

1η αγωνιστική

19.00 ΧΑΝΘ-ΟΕΑ/ΝΑΒ

20.15 Οξυγόνο-ΠΑΣ Φοίβος

Αύριο Κυριακή 3/7

2η αγωνιστική

10.00 ΧΑΝΘ-ΠΑΣ Φοίβος

11.15 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Οξυγόνο

3η αγωνιστική

17.00 Φοίβος-ΟΕΑ/ΝΑΒ

18.15 Οξυγόνο-ΧΑΝΘ

Τα αποτελέσματα της α’ φάσης:

Οξυγόνο-ΠΑΣ Φοίβος 8-14

ΧΑΝΘ-ΟΕΑ/ΝΑΒ 7-7

Οξυγόνο-ΟΕΑ/ΝΑΒ 13-15

ΠΑΣ Φοίβος-ΧΑΝΘ 12-6

ΟΕΑ/ΝΑΒ-ΠΑΣ Φοίβος 7-5

ΧΑΝΘ-Οξυγόνο 11-8

Βαθμολογία

  1. ΟΕΑ/ΝΑΒ 7
  2. ΠΑΣ Φοίβος 6
  3. ΧΑΝΘ 4
  4. Οξυγόνο 0

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου