ΠΟΛΟ

Λύγισε στις λεπτομέρειες η Εθνική πόλο από την Ιταλία

λύγισε-στις-λεπτομέρειες-η-εθνική-πόλ-881917

Η Εθνική ομάδα πάλεψε σε ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά γνώρισε την ήττα με 11-10 από τους Ιταλούς και μεθαύριο Κυριακή (3/7) θα παίξει στον μικρό τελικό. Ετσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση καθοριστικό για την εξέλιξή της αποδείχτηκε το τέρμα του Ντι Φούλβιο 52’’ πριν το φινάλε με το οποίο διαμορφώθηκε το 11-9.

Δυστυχώς δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στους δύο διαιτητές της αναμέτρησης οι οποίοι αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων για έναν ημιτελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά τον αγώνα. Εκείνοι που βρήκαν πρώτοι λύσεις ήταν οι Ιταλοί. Με εξαιρετικά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο οκτάλεπτο με το σκορ υπέρ τους στο 4-2.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Βλαχόπουλος με τρομερό σουτ μείωσε στο γκολ κάνοντας το 4-3. Στη συνέχεια τα νεύρα άρχισαν να κυριαρχούν μέσα στην πισίνα, με τους διαιτητές να μοιράζουν αποβολές, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο Γιάννης Φουντούλης με τέρμα στον παραπάνω έφερε το ματς στα ίσα, όμως οι Ιταλοί απάντησαν και εκείνοι με δικό τους επί μέρους 2-0 για να προηγηθούν με 6-4. Ωστόσο, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με τη διαφορά στο γκολ αφού ο Νικολαΐδης σκόραρε στον παίκτη παραπάνω.

Όπως και στη δεύτερη περίοδο έτσι και στην τρίτη η Εθνική άρχισε με γκολ, αφού ο Γενηδουνιάς έφερε το ματς στα ίσα κάνοντας το 6-6. Τελικά, οι Ιταλοί ήταν εκείνοι που έκλεισαν την τρίτη περίοδο μπροστά στο σκορ με τον Ντι Φούλβιο να σκοράρει στον παραπάνω.

Στη συνέχεια, όμως, οι αντίπαλοί μας βρήκαν λύσεις, κυρίως με τους Ντόλτσε, Πρεσούτι και τον Ντι Φούλβιο και κατάφερναν να εξουδετερώνουν αυτές των Ελλήνων διεθνών σε κρίσιμα σημεία.

Προηγήθηκαν και με 9-6, αλλά η Εθνική μείωσε σε 9-8 και 10-9, αλλά το γκολ του Ντι Φούλβιο για το 11-9 και μια ακόμα άμυνα που έβγαλαν οι Ιταλοί, ήταν καθοριστικά σημεία.

Ο Βλαχόπουλος με πέναλτι μείωσε σε 11-10, 4 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Οι Ιταλοί έκαναν λάθος στην επαναφορά της μπάλας, αλλά στα 2 δευτερόλεπτα που απέμεναν, η Εθνική μας δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι.

Ιταλία-Ελλάδα 11-10

Oκτάλεπτα: 4-2, 2-3, 1-1, 4-4

Ιταλία: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Νταμόντε, Γκράτα 1, Φοντέλι, Κανέλα 1, Μαρτζιάλι, Ετσενίκε, Πρεσιούτι 2, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 1, Ντόλτσε 2, Νικόσια

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

Βλάχος: «Πάμε για το μετάλλιο»

Ο Θοδωρής Βλάχος σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ήττα της Εθνικής μας τόνισε πως το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ότι η ομάδα του θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι από το παιχνίδι, αν ήταν πιο προσεκτική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ματς: «Ναι, ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε πολύ να είμαστε μέσα στο παιχνίδι. Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά επανήλθαμε. Είχαμε καλές άμυνες. Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στον παίκτη παραπάνω. Είχαμε κάποιες επιλογές που έπρεπε να γίνουν, αλλά δεν είχαμε καλά σουτ σε τρεις περιπτώσεις στο τέλος.

Είχαμε μια αδράνεια στο τέλος. Βγάλαμε μια καλή άμυνα, ήρθαμε σε ισορροπία, αλλά δεχτήκαμε ένα γκολ που έκανε τη διαφορά. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ. Δεν είναι εύκολος ένας ημιτελικός απέναντι στην Ιταλία. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα τα καταφέρναμε. Διεκδικήσαμε μέχρι τέλους την ισοφάριση για να έχουμε πιθανότητες στα πέναλτι αλλά η Ιταλία ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες».

Για τις αποβολές και το στοιχείο που έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο: «Αυτό ήταν το σημείο. Οι αποβολές. Δίνουν τη σολομώντεια λύση. Τόσο εμείς όσο και εκείνοι δεν πήγαμε καλά στο κομμάτι του παραπάνω, εκείνοι όμως πέτυχαν 2-3 τέρματα περισσότερα. Έτσι είναι τα παιχνίδια που κρίνουν ένα μετάλλιο, κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Για τη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου: «Ετσι και αλλιώς το αυριανό παιχνίδι θα ήταν τελικός. Θα πάμε σαν να παίζουμε σε τελικό. Πάμε για το καλύτερο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου