ΠΟΛΟ

Με ΝΟ Χίου απόψε ο Βόλος στον πρώτο τελικό παραμονής

με-νο-χίου-απόψε-ο-βόλος-στον-πρώτο-τελι-892410

Με τον ΝΟ Χίου θα αγωνιστεί τελικά στα playouts ο Βόλος για την παραμονή στην Α1 κατηγορία πόλο με μειονέκτημα έδρας, αφού η νησιώτικη ομάδα έχασε την ένσταση που είχε υποβάλει μετά τον τρίτο της αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Το πρώτο ματς Χίος-Βόλος θα γίνει σήμερα και θα ακολουθήσει το δεύτερο στον Βόλο μεθαύριο Παρασκευή και το τρίτο αν χρειαστεί θα γίνει την Κυριακή 22 Μαΐου.

Οι ιθύνοντες του ΝΟ Χίου κατέθεσαν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παίκτη του «τριφυλλιού» υποστηρίζοντας πως ο Στάθης Χατζηστεφάνου είχε συμπληρώσει τρεις ποινές πριν τη λήξη του αγώνα και συνέχισε να αγωνίζεται ως το φινάλε, ενώ εκτέλεσε και πέναλτι, υποστηρίζοντας πως η γραμματεία είχε σηκώσει και το κόκκινο σημαιάκι στον παίκτη και έτσι δεν είχε δικαίωμα να συμμετέχει στη διαδικασία που έκρινε το ματς.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισαν και οι διαιτητές της αναμέτρησης και η γραμματεία η 3η ποινή δόθηκε στον Δημήτρη Παπαδημητρίου και όχι στον Χατζηστεφάνου που εκτέλεσε κανονικά πέναλτι. Έτσι η ΚΟΕ απέρριψε και τυπικά την ένσταση.

Τώρα η παραμονή στην Α1 θα κριθεί στις δυο νίκες ενώ το πλεονέκτημα έδρας του ΝΟΧ είναι σε θεωρητικό όμως επίπεδο, αφού το Κολυμβητήριο του νησιού, έχει κλείσει λόγω έργων και η ομάδα δίνει τους αγώνες της στην Αθήνα.

Πιο πριν ο Βόλος έχασε δύο ματς από την ΑΕΚ που παρέμεινε στην κατηγορία κάτι που πέτυχε τελικά και ο ΠΑΟ με δυο νίκες επί της Χίου και τώρα Βόλος και ΝΟΧ θα αγωνιστούν μεταξύ τους και η ηττημένη ομάδα θα υποβιβαστεί στην Α2.

Χθες η ΚΟΕ όρισε τις ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων του ζευγαριού ΝΟ Χίου-Βόλου, για την τελική φάση των playouts του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, που θα κρίνει και τη δεύτερη ομάδα η οποία θα υποβιβαστεί στην Α2 Ανδρών.

Σημειώνεται πως Βόλος και Χίος είχαν αναμετρηθεί τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, με τους Βολιώτες να μετρούν ήττες με 13-4 την 1/4, 11-8 στις 29/1, 5-7 στις 19/2, 17-7 στις 19/3, ενώ το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι είχε τελειώσει με 8-8 στις 13/11/21 στον Βόλο.

Αναλυτικά:

1ος Αγώνας, Σήμερα, Τετάρτη 18/5:

Κολ. Φαλήρου 20:30,

ΝΟ Χίου-Βόλος

2ος Αγώνας, Παρασκευή 20/5:

Κολ. Βόλου 20:00,

Βόλος-ΝΟ Χίου

3ος Αγώνας (αν χρειαστεί), Κυριακή 22/5:

Κολ. Φαλήρου: 16:00 ΝΟ Χίου-Βόλος.

Επεσε ο Αρης

Το Παλαιό Φάληρο παρέμεινε στη μεγάλη κατηγορία της υδατοσφαίρισης (Α1 Ανδρών), ενώ ο Αρης Θεσσαλονίκης υποβιβάστηκε και πάλι στην Α2, μετά από ένα χρόνο. Το Π. Φάληρο νίκησε και στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά με 11-8, έκανε το 2-0 στη σειρά των μεταξύ τους αγώνων για τα playouts και τις θέσεις 13η-16η και εξασφάλισε την παραμονή, στέλνοντας τους Θεσσαλονικείς στη δεύτερη κατηγορία.

Τρίτοι ημιτελικοί

Σήμερα Τετάρτη (18/5), εξάλλου, θα γίνουν οι καθοριστικοί τρίτοι ημιτελικοί των playoffs της Α1 Ανδρών (τρεις) και της Α1 Γυναικών (ένας), ως εξής:

Α1 Ανδρών Ημιτελικοί για θέσεις 5-8, τρίτοι αγώνες:

15:00 Εθνικός Πειραιά-ΠΑΟΚ

Α1 Ανδρών Ημιτελικοί για θέσεις 1-4, τρίτοι αγώνες:

17:00 Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης

(15-8, 9-10), ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ.

18:15 ΝΟ Βουλιαγμένης-Πανιώνιος (ΕΡΤ)

Α1 Γυναικών Ημιτελικός playoffs, θέσεις 1-4, τρίτος αγώνας:

20:00 ΑΝΟ Γλυφάδας-ΝΟ Βουλιαγμένης

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου