ΠΟΛΟ

Για πρόκριση η Εθνική πόλο υπό τις οδηγίες του Βολιώτη Θοδωρή Βλάχου

για-πρόκριση-η-εθνική-πόλο-υπό-τις-οδηγ-905271

Χθες το απόγευμα αναχώρησε για την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, προκειμένου να συμμετάσχει στο Euro Final του φετινού World League, που διεξάγεται εκεί από αύριο Πέμπτη 28 Απριλίου έως και το Σάββατο 30 του μήνα, με στόχο ένα από τα εισιτήρια πρόκρισης στον Super Final της διοργάνωσης (Στρασμπούργκ Γαλλίας 23-29 Ιουλίου).

Οι 14 πολίστες που επέλεξε ο Βολιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος (μετά το τέλος της κοινής προετοιμασίας με την Ιταλία) και συμμετέχουν στην αποστολή για την Ποτγκόριτσα είναι οι: Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Κώστας Λιμαράκης (τερματοφύλακες), Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Κώστας Γούβης, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Γιάννης Αλαφραγκής, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μανώλης Σολανάκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Κώστας Κάκαρης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Νίκος Γκίλλας, Δημήτρης Δήμου.

Την ομάδα συνοδεύουν, εκτός από τον Θοδωρή Βλάχο, ο Βολιώτης συνεργάτης του Δημήτρης Κραβαρίτης, ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος, ο φυσικοθεραπευτής Αλέξανδρος Κολιάτος, ο υπεύθυνος βίντεο Χρήστος Κοδέλλας και ο αρχηγός αποστολής Δημήτρης Τσίκλος. Μαζί τους και ο διεθνής διαιτητής Ανδρέας Κατσώνης.

Ο πρώτος και καθοριστικός αγώνας της Εθνικής μας είναι ο προημιτελικός, αύριο Πέμπτη (28/4) το βράδυ κόντρα στη Σερβία.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας, Πέμπτη 28/4 (τοπικές ώρες): 13:00 Κροατία – Ιταλία, 15:00 Ουγγαρία – Ισπανία, 17:00 Γαλλία – Μαυροβούνιο, 19:00 Σερβία – Ελλάδα.

Την Παρασκευή (29/4) είναι οι ημιτελικοί και το Σάββατο οι αγώνες κατάταξης, ο μικρός τελικός και ο μεγάλος τελικός.

Βλάχος: «Πιο βατά αν πάρουμε

μία από τις δύο πρώτες θέσεις»

Ο Βολιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός της ασημένιας Ολυμπιονίκη Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών Θοδωρής Βλάχος μίλησε παράλληλα για την κλήρωση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ, που θα πραγματοποιηθεί από τις (27/8-10/9/22).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Η κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του καλοκαιριού μας έφερε στον ίδιο όμιλο με την οικοδέσποινα Κροατία τη Γαλλία και τη Μάλτα. Για να φθάσουμε όσο πιο ψηλά και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, πρέπει να στοχεύσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου, ξεπερνώντας τα εμπόδια της Γαλλίας, που παρουσιάζεται ενισχυμένη και δυνατή, αλλά και της Κροατίας, που φαντάζει ως ο κύριος αντίπαλος μας. Ο δρόμος στα προημιτελικά θα είναι πιο βατός αν καταλήξουμε στις δύο πρώτες θέσεις. Η προετοιμασία μας για το Ευρωπαϊκό του Σπλιτ θα ξεκινήσει στις 14 Ιουλίου και ήδη έχουμε προγραμματίσει το βασικό στάδιο της να γίνει στην Χαλκίδα στις 18-23 Ιουλίου και τη συμμετοχή μας σε ένα διεθνές τουρνουά στις 9 Αυγούστου στην Σαρδηνία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου