ΠΟΛΟ

Φινάλε στη Γ Εθνική πόλο η Νίκη, αλλά με κέρδος τους μικρούς

φινάλε-στη-γ-εθνική-πόλο-η-νίκη-αλλά-με-383537

Τελευταία στον α’ όμιλο της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής πόλο ανδρών στο Κολυμβητήριο της Χαλκίδας τερμάτισε η Νίκη Βόλου με τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, ωστόσο το κέρδος είναι ότι αγωνίστηκαν αρκετό χρόνο επτά παιδιά από την ακαδημία από 16 έως 18 ετών, τα οποία απέκτησαν εμπειρίες, που θα τους φανούν χρήσιμες και τη νέα σεζόν ως μέλη της ανδρικής ομάδας.

Οι δύο ομάδες που πήραν το εισιτήριο της ανόδου για τη Β’ Εθνική ήταν ο ΑΟ Αγίου Νικολάου και ο Αργης Καλαμάτας.

Η Νίκη την περασμένη Πέμπτη έχασε από τη γηπεδούχο Χαλκίδα με 14-7.

Τα οκτάλεπτα ήταν: 3-0, 3-2, 5-0, 3-5 και οι σκόρερ για την ομάδα του Νίκου Κωνσταντέλια οι Πετρίδης 2, Μάκος 2, Δασκαλάκης 1, Μαυρομάτης 1, Ματσάγγος 1.

Την Παρασκευή ήρθε η ήττα με 6-11 από τον Αγιο Νικόλαο (1-4, 0-4, 2-2, 3-1 τα οκτάλεπτα), με τον Αγγο να πετυχαίνει 4 γκολ και τον Πετρίδη 2.

Την ίδια μέρα η Νίκη δεν τα κατάφερε ούτε με την Αργυρούπολη, η οποία επικράτησε με 11-7 (3-1, 3-0, 2-4, 3-1 τα οκτάλεπτα) με τους Βολιώτες να σκοράρουν με τον Αγγο (3), Πετρίδη (2) και Ζαχαριά (1). Στο συγκεκριμένο ματς αποβλήθηκε και ο έφορος Λάμπρος Τσώλης με κόκκινη κάρτα στο 1.29’ της γ’ περιόδου, χωρίς καν να σηκωθεί από τον πάγκο, όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι της ομάδας.

Τέλος, το Σάββατο η Νίκη, κοιτώντας να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι επτά πιτσιρικάδες, που προέρχονται από τις υποδομές της, έχασε με τη μεγαλύτερη διαφορά, της τάξεως των 13 γκολ, από τον Νηρέα Πάτρας με σκορ 9-22 (3-4, 1-6, 2-5, 3-7 τα οκτάλεπτα). Τέσσερις φορές σκόραρε ο Ματσάγγος, δύο ο Πετρίδης, δύο ο Μάκος και μία ο Αγγος, που αποβλήθηκε στο 4.50’ της β’ περιόδου χωρίς αντικατάσταση.

Στις δυο τελευταίες αναμετρήσεις να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκαν Δασκαλάκης και Αναστασόπουλος λόγω τραυματισμού.

Κωνσταντέλιας: «Ο,τι

χειρότερο η διαιτησία»

Μπορεί η διαιτησία να μη στέρησε από τη Νίκη την άνοδο, αλλά δε γίνεται να μείνει ασχολίαστη η εχθρική συμπεριφορά της διαιτησίας προς τη βολιώτικη ομάδα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Νίκου Κωνσταντέλια, προπονητής της Νίκης, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ηταν ό,τι χειρότερο έχω δει μέχρι τώρα όσο είμαι προπονητής πόλο. Ενήργησαν ξεδιάντροπα και χωρίς να μας αφήνουν καν να μιλήσουμε. Στο τελευταίο ματς σταμάτησα και να διαμαρτύρομαι. Το είχα πάρει απόφαση ότι δεν πρόκειται ν’ αλλάξει η συμπεριφορά των διαιτητών και έβαλα πολύ χρόνο τους πιτσιρικάδες.

Ηταν κάτι στοχευμένο, για να μη σηκώσουμε κεφάλι από την αρχή. Και να ήμασταν περισσότερο ανταγωνιστικοί, δε θα μας άφηναν. Δεν ήταν όμως ο λόγος που δεν πήραμε την άνοδο.

Οι ομάδες που ανέβηκαν, ήταν οι καλύτερες και δικαίως πήραν την άνοδο. Ηταν όμως λόγος που δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη σε δύο τουλάχιστον ματς. Οι αποβολές καταλογίστηκαν δυσανάλογα σε βάρος μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το ματς με την Αργυρούπολη αλυτάρχης και παρατηρητής μας ζητούσαν συγγνώμη για τα λάθη των διαιτητών και της γραμματείας».

Οσο για το μέλλον αυτής της ομάδας: «Ηδη έχουμε συζητήσει με τον έφορο Λάμπρο Τσώλη και σχεδιάζουμε την επόμενη χρονιά με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Εχουμε βάλει στόχο την επόμενη χρονιά αυτό που δεν καταφέραμε φέτος. Μάλιστα θα ενισχυθούμε με 3-4 Βολιώτες παίκτες που γυρίζουν στη Νίκη, οι οποίοι είχαν φύγει πριν τρία χρόνια και είναι σε πολύ καλή ηλικία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου