ΠΟΛΟ

Θέλει να τα καταφέρει ο Βόλος στην Α1 πόλο ανδρών

θέλει-να-τα-καταφέρει-ο-βόλος-στην-α1-πό-391714

Αύριο Σάββατο ξεκινούν οι υποχρεώσεις για την ομάδα του Βόλου στην Α1 Εθνική κατηγορία των ανδρών, με τους Βολιώτες να υποδέχονται την πανίσχυρη Βουλιαγμένη, στην πρεμιέρα της δεύτερης θητείας τους στα σαλόνια της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στην άκρη του πάγκου για τους Βολιώτες θα βρίσκεται ο Νίκος Βενετόπουλος, που επιστρέφει στην πόλη και πάλι με την ιδιότητα του προπονητή, μια και είχε βρεθεί ως παίκτης του ΟΥΚ Βόλου πριν από 20 χρόνια, κρεμώντας εδώ το αγωνιστικό του σκουφάκι.

Για εκείνη τη «θητεία» και για τα νέα του καθήκοντα, μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο Βόλος μου άρεσε από παιδί, είναι η πρώτη πόλη που ήρθα και κολύμπησα σε ηλικία 7 ετών στο κλειστό πίσω μας, το οποίο μου φαινόταν τότε τεράστιο».

Ο γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Βενετόπουλος, υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές της υδατοσφαίρισης, παίζοντας για τον ΟΥΚ Βόλου από το 2001 έως το 2003. Υπήρξε 245 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα και είχε δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ αναδείχτηκε τρεις χρονιές σερί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Α1. Σε ότι αφορά την προπονητική του καριέρα έχει εργαστεί σε: Ηρακλή, Νηρέα Χαλανδρίου, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Παλαιό Φάληρο, Εθνικό και Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

O Νίκος Βενετόπουλος

Για τη φετινή χρονιά κι αν ισχύει το ρητό «κάθε αρχή και δύσκολη»: «Πάντα έτσι είναι, ιδιαίτερα μετά από δύο περίεργες χρονιές, δύο χρονιές κουτσουρεμένες λόγω covid-19, που είχαν ως συνέπεια πολλά παιδιά να βγουν εκτός ρυθμού και εκτός προγράμματος.

Ας ελπίσουμε πως φέτος θα είναι μια διαφορετική χρονιά, να μην έχουμε προβλήματα τέτοιου είδους και όλα να είναι καλά».

Για την πρώτη του επαφή με τον Βόλο και την ομάδα του ΟΥΚ πριν 20 χρόνια: «Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Εγώ, όταν ήρθα στον ΟΥΚ, ήταν στην 4η Εθνική. Ήταν μια ομάδα που μόλις είχε φτιαχτεί, ήταν μια ομάδα φίλων που μαζεύτηκαν και έφτιαξαν έναν σύλλογο και εγώ επειδή έτυχε να γνωρίζω πολλά χρόνια τους αδερφούς Μαρινάγη, μιλήσαμε, για να έρθω και να βοηθήσω λίγο στην αρχή. Ήρθα μαζί με τον Φίλιππο Καϊάφα. Ήταν ένα ξεκίνημα, το οποίο οδήγησε μετά από πολλά χρόνια αυτήν την ομάδα να έχει επιτυχίες και σε ηλικιακά πρωταθλήματα και στο ανδρικό και να γίνει η μεγαλύτερη ομάδα στον νομό Μαγνησίας. Ήταν μια προσπάθεια χρόνων και η Α1 θεωρώ πως είναι το φυσικό επακόλουθο αυτής της ομάδας, που έβγαλε αρκετούς αθλητές».

Για τη φετινή επανασύνδεση: «Δεν ήταν δύσκολο. Εγώ σε κάποια στιγμή ολοκλήρωσα τη συνεργασία μου με τον Παναθηναϊκό, με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος και θεωρώ πως δεν το σκέφτηκα, γιατί μιλάμε για ομάδα Α1, ομάδα με προοπτικές, με πολλούς χώρους άθλησης, με παιδιά ταλαντούχα. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Το θεώρησα τιμητικό και λογικό να έρθω».

Για την πρεμιέρα: «Η Βουλιαγμένη είναι μια ομάδα με μπάτζετ απίστευτο, μία ομάδα που πρωταγωνιστεί χρόνια, βγάζει αθλητές συνέχεια και είναι το αντίπαλο δέος του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και μία καλή προετοιμασία για τα παιχνίδια που στοχεύουμε να κερδίσουμε στη συνέχεια. Δεν θεωρώ πως αυτή τη στιγμή η Βουλιαγμένη είναι μία ομάδα που μπορούμε να κοντράρουμε, ας είμαστε ρεαλιστές. Θέλω να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να φανούμε ανταγωνιστικοί απέναντι σ’ αυτούς».

Για το αν ανεβάζουν οι ξένοι το μπάτζετ της ομάδας: «Οικονομικά όχι. Θεωρώ πως είναι δύο αρκετά καλοί αθλητές, οι οποίοι είναι πάρα πολύ οικονομικοί. Στόχος ήταν να μην ανέβει το μπάτζετ σε επίπεδα που να είναι μη βιώσιμο και να γίνει «θηλειά» για τον σύλλογο. Θεωρώ πως οι Έλληνες αντίστοιχης ποιότητας θα ήταν πιο ακριβοί. Ελπίζω την άλλη εβδομάδα να είναι εδώ και να παίξουν κόντρα στον Παναθηναϊκό, αν όχι στο παιχνίδι με τον Υδραϊκό».

Για τον διαχωρισμό της κατηγορίας σε ομίλους: «Θεωρώ πως είναι ένα δίκαιο σύστημα, γιατί αφήνει πολλά περιθώρια να βελτιώσεις τα λάθη σου, αλλά ο καλύτερος θα πάρει το πρωτάθλημα και ο χειρότερος θα πέσει. Δεν αλλάζει αυτό. Με μία νίκη δεν μπορείς να σωθείς. Θέλει να δείξεις πως είσαι καλός, για να μείνεις στην κατηγορία. Στο παλιό σύστημα με τα playout μπορεί να έχανες απ’ όλους και να έκανες μια νίκη στο τέλος και να έμενες κατηγορία. Πλέον, ενδέχεται αυτός που θα τερματίσει στους ομίλους στις θέσεις 3 ή 4 να πέσει και κατηγορία. Είναι σύστημα το οποίο έχει πάρα πολλές αγωνιστικές και στο οποίο διασταυρώνονται πάρα πολλές φορές οι ομάδες».

Για τον φετινό στόχο: «Στόχος είναι η παραμονή, δεν το συζητάω. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Μακάρι να είμαστε σε άλλο επίπεδο που να λέγαμε πως στόχος είναι το λίγο παραπάνω. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη όμως. Μπορεί να δούμε κάτι άλλο στην πορεία, αν είμαστε καλά, αλλά ο βασικός και πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή της ομάδας».

Χρ. Μαρινάγης: «Μακάρι και του χρόνου εδώ»

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Βόλου, Χρήστος Μαρινάγης, ευελπιστεί πως και τη νέα σεζόν ο Βόλος θα βρίσκεται στην ίδια κατηγορία, τονίζοντας: «Η προετοιμασία θα έλεγα πως πάει πολύ καλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, που επέστρεψαν πολλά παιδιά από το στρατό. Δεν έχουμε κάνει ακόμη σωστή προετοιμασία, τώρα ξεκινάμε. Ελπίδα όλων όσοι βιώνουμε για ακόμη μία χρονιά τη μεγάλη κατηγορία είναι να μη σταματήσουμε. Πέρυσι σταματούσαμε συνέχεια και πήγε στράφι η πολύ καλή προετοιμασία. Ακολούθησαν και οι στρατιωτικές υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να λείπουν οκτώ αθλητές. Ευτυχώς τελειώνουν και εστιάζουμε την προσοχή μας στην προετοιμασία. Περιμένουμε και την άφιξη των δύο ξένων και προχωράμε.

Πλέον μπαίνουμε ξανά στο κλίμα, έχοντας και μια εμπειρία από πέρυσι. Το πρόγραμμά μας είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά θα μας βοηθήσει να δέσουμε ως ομάδα, έχοντας δυσκολότερους αντιπάλους. Το θέμα είναι να δέσουμε και σε ένα μήνα να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Είμαι αρκετά αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά και θέλω να πιστεύω πως και του χρόνου θα είμαστε στην ίδια κατηγορία. Οι περισσότεροι αθλητές είμαστε από τον Βόλο και θέλουμε την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Θέλουμε ο κόσμος να μάθει πως υπάρχει ομάδα στην πόλη που παίζει στην Α1».

Εν αναμονή Αράγια και Χάλαμ

Ο Βόλος προχώρησε στη συμφωνία με τους δύο πρώτους ξένους αθλητές στην ιστορία του, περιμένοντας πλέον με αγωνία την άφιξη τους στην πόλη. Ο λόγος για τον Αυστραλό Νικ Χάλαμ και τον Αμερικανό Λουίς Αράγια, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει εδώ και δύο εβδομάδες με την ομάδα του Βόλου. Η γραφειοκρατία ωστόσο, τόσο στην Αυστραλία, όσο και στην Αμερική είναι μεγάλη και οι δύο παίκτες περιμένουν με τις βαλίτσες ανά χείρας, προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» από τις πρεσβείες τους και να πετάξουν για Ελλάδα. Τόσο ο Αράγια, όσο και ο Χάλαμ, αγωνίζονται ως περιφερειακοί και έρχονται με τις καλύτερες συστάσεις.

Το φετινό ρόστερ

Επίθετο όνομα Ετος γέννησης

Σιορδίλης Ξενοφών 1998

Νάσιος Κων/νος-Βαλεντίνος 2001

Ιωαννίδης Ιωάννης-Σταύρος 1995

Μπακαλάκης Δημήτριος 2004

Νικηφορίδης Μηνάς 1999

Στεργίου Δημήτριος 2000

Νιζάμης Αριστείδης 2003

Μαρινάγης Γεώργιος-Εμμανουήλ 1995

Βασιλούδης Αθανάσιος 2006

Στεργίου Γεώργιος 1996

Μεριστούδης Ιωάννης 2005

Μαρινάγης Χρήστος 1993

Γλούμης Δημήτριος 2000

Γκανάτσιος Δημήτριος 2002

Βλιώρας Βασίλειος 2002

Κουφιδάκης Χρήστος 2001

Βαλτσιώτης Ιωάννης 2005

Νικολέρης Μιχαήλ 1994

Γλούμης Παναγιώτης 2006

Πετρόπουλος Κων/νος 1999

Μπομπός Δημήτριος 2004

Ιωάννου Στυλιανός 2005

Λουίς Αράγια (ΗΠΑ) 1998

Νικ Χάλαμ (Αυστραλία) 1998

Το πρόγραμμα της κανονικής διάρκειας στον Β’ Όμιλο με τη συμμετοχή του Βόλου:

Α’ γύρος

1η-02/10/21

Βόλος-Βουλιαγμένη

2η-09/10/21

Υδραϊκός-Βόλος

3η-16/10/21

Βόλος-Παναθηναϊκός

4η-23/10/21

Βόλος-Χανιά

5η-06/11/21

Περιστέρι-Βόλος

6η-13/11/21

Βόλος-Χίος

7η-20/11/21

Πανιώνιος-Βόλος

Β’ γύρος

8η-27/11/21

Βουλιαγμένη-Βόλος

9η-11/12/21

Βόλος-Υδραϊκός

10η-18/12/21

Παναθηναϊκός-Βόλος

11η-08/01/22

Χανιά-Βόλος

12η-15/01/22

Βόλος-Περιστέρι

13η-29/01/22

Χίος-Βόλος

14η-05/02/22

Βόλος-Πανιώνιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου