ΠΟΛΟ

Προκρίθηκε ως δεύτερη στα τελικά της Γ’ Εθνικής πόλο ανδρών η Νίκη

προκρίθηκε-ως-δεύτερη-στα-τελικά-της-γ-415156

Η Νίκη Βόλου πέτυχε αυτό που ήθελε στην πρώτη φάση της Γ’ Εθνικής πόλο ανδρών, τερματίζοντας δεύτερη στον όμιλο της Ιτέας, που είχε τρεις ομάδες, λόγω της αποχώρησης του ΝΟ Λαμίας.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ετσι προκρίθηκε στην τελική φάση, όπου μετέχουν δέκα σωματεία. Απ’ αυτά, τα δύο πρώτα θα πάρουν το εισιτήριο ανόδου για τη Β’ Εθνική.

Το σύνολο του Νίκου Κωνσταντέλια, που επιδίωκε να αποφύγει απλώς την 3η και τελευταία θέση, προκειμένου να περάσει στο φάιναλ 10, όπου προκρίνονταν οι δύο πρώτες ομάδες από τους πέντε συνολικά ομίλους, εξασφάλισε τη δεύτερη θέση από το πρωί της Κυριακής, όταν και επιβλήθηκε του ΝΟ Μεσολογγίου με 6-20 κι αυτό με δεδομένο ότι ο ΝΟ Ιτέας είχε κερδίσει το Σάββατο την ίδια ομάδα με μεγάλη άνεση (25-5).

Από κει και πέρα δεν ενδιέφερε το αποτέλεσμα του απογευματινού αγώνα, ο οποίος είχε μόνο χαρακτήρα γοήτρου. Τελικά, ο γηπεδούχος ΝΟ Ιτέας, που πήρε την πρωτιά, κέρδισε εύκολα με 18-5 τη Νίκη, η οποία ήταν ταλαιπωρημένη από το ταξίδι και το πρωινό παιχνίδι, τη στιγμή που οι οικοδεσπότες είχαν αγωνιστεί την προηγούμενη μέρα και ήταν ξεκούραστοι.

Πάντως, το σκορ δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δύο ομάδων, με τη Νίκη να έχει στην τελική φάση διαθέσιμους τους Δασκαλάκη, Χαρίση, Τζιάνη, που τώρα απουσίαζαν, θέλοντας να παρουσιαστεί εκεί πιο ισχυρή.

Στην αποστολή βρέθηκαν οι εξής εννιά πολίστες: Παναγιώτης Βαλάσης, Ιορδάνης Αγγος, Γιάννης Μάκος, Μιχάλης Παναγόπουλος, Δημήτρης Ματσάγγος, Σπύρος Αναστασόπουλος, Λεωνίδας Πετρίδης, Αλέξης Σινάνης, Μίμης Ζαχαριάς.

Την ομάδα παρακολούθησαν από κοντά ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Στέργιος Φάτσης, ο γενικός γραμματέας, Στέλιος Κολόζος, και ο έφορος του τμήματος πόλο, Λάμπρος Τσιώλης.

Οι δέκα ομάδες που προκρίνονται στην τελική φάση της διοργάνωσης (1-3/10) είναι οι: ΝΟ Αγ. Νικολάου, ΑΟ Καστέλλας (από τον Όμιλο Αττικής), ΝΟ Χαλκίδας, ΑΝΟ Αργυρούπολης (από τον Όμιλο Χαλκίδας), ΝΟ Ιτέας, Νίκη Βόλου (από τον Όμιλο Ιτέας), Νηρέας Πάτρας, Άργης Καλαμάτας (από τον Όμιλο Πάτρας), ΣΑΠΚ Νεάπολης, ΝΟ Καβάλας Αργοναύτες (από τον Όμιλο Αλεξανδρούπολης

Πιο αναλυτικά τα δύο παιχνίδια της Νίκης:

ΝΟ Μεσολογγίου-Νίκη 6-20

Πολύ ανώτεροι οι Βολιώτες, κέρδισαν με μεγάλη άνεση τον ΝΟ Μεσολογγίου, όπως μαρτυρά και η τελική διαφορά των 14 γκολ. Εχοντας πλεονέκτημα έξι τερμάτων από το πρώτο οκτάλεπτο, όλα είχαν γίνει από νωρίς πιο εύκολα για την ομάδα του Νίκου Κωνσταντέλια, που μέχρι το ημίχρονο είχε φτάσει στο +11 (2-13). Από κει και πέρα το μόνο που ενδιέφερε ήταν το εύρος της επικράτησης, με τους νικητές να φτάνουν στο +14.

Οκτάλεπτα: 1-7, 1-6, 2-3, 2-4

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Κωνσταντέλιας): Ματσάγγος 4, Πετρίδης 3, Αναστασόπουλος 3, Αγγος 3, Μάκος 3, Παναγόπουλος 2, Σινάνης 2

ΝΟ Ιτέας-Νίκη 18-5

Δεν κατάφερε να κοντράρει τον γηπεδούχο ΝΟ Ιτέας η Νίκη, χωρίς αυτό να της στοιχίσει. Στο ημίχρονο η διαφορά ήταν στα έξι γκολ (7-1) και στην 3η περίοδο με επιμέρους σκορ 7-1 η Ιτέα έφτασε στο +12 (14-2), ρίχνοντας στη συνέχεια ρυθμό.

Οκτάλεπτα: 5-1, 2-0, 7-1, 4-3

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Κωνσταντέλιας): Αγγος 3, Πετρίδης 1, Σινάνης 1

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα στον όμιλο της Ιτέας ήταν: ΝΟ Μεσολογγίου-ΝΟ Ιτέας 5-25, ΝΟ Μεσολογγίου-Νίκη 6-20, ΝΟ Ιτέας-Νίκη 18-5.

Βαθμολογία

  1. ΝΟ Ιτέας 6
  2. Νίκη Βόλου 3
  3. ΝΟ Μεσολογγίου 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου