ΠΟΛΟ

Αύριο ρίχνεται στη μάχη η ομάδα πόλο της Νίκης

αύριο-ρίχνεται-στη-μάχη-η-ομάδα-πόλο-τη-417467

Στην πρώτη φάση της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας στην υδατοσφαίριση των Ανδρών μετέχει αύριο Κυριακή η Νίκη Βόλου, η οποία μετά την αποχώρηση της ΝΕ Λαμίας, θα δώσει δύο αγώνες κόντρα στον οικοδεσπότη ΝΟ Ιτέας και τον ΝΟ Μεσολογγίου την ίδια μέρα. Οι αγώνες σε κάθε Όμιλο της Α’ Φάσης γίνονται σ’ έναν γύρο και στην τελική φάση περνούν οι δύο πρώτες από τα πέντε γκρουπ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ουσιαστικά πρόκειται για το εξ αναβολής πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20, αφού αυτό της περιόδου 2020-21 θεωρείται ως μη γενόμενο, και γι’ αυτόν τον λόγο δυστυχώς η Νίκη Βόλου δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές, όπως άλλωστε και όλες οι ομάδες.

Αντίθετα έχασε τέσσερις πολύ σημαντικούς παίκτες, τους Κώνστα (φουνταριστός και πρώτος σκόρερ που ανέλαβε γυναικεία ομάδα στη Γαλλία ως προπονητής), Καπότση, Μαγγιώρη, Τσαπέκο, ενώ και ο Δασκαλάκης δε θα είναι σ’ αυτή τη φάση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και θα γίνει προσπάθεια να δώσει το παρών στο φάιναλ 10.

Με μείον πέντε θεωρούμενους βασικούς της, η Νίκη θα στοχεύσει και πάλι στην άνοδο στη Β’ Εθνική, αλλά το έργο της σίγουρα με τέτοιες απουσίες δυσκολεύει.

Αν προσθέσουμε σ’ αυτό και το γεγονός ότι τρεις φορές έχει αναβληθεί η έναρξη του πρωταθλήματος, κάτι που έχει κουράσει ψυχολογικά τους παίκτες, οι οποίοι έχουν κάνει χωρίς αντίκρισμα τρεις διαφορετικές προετοιμασίες, και πως η πισίνα του ΕΑΚ τον Αύγουστο δε λειτουργούσε, με συνέπεια να έχει γίνει μόλις μία δεκαήμερη προετοιμασία, μπορεί να καταλάβει κανείς ότι η Νίκη δεν πηγαίνει και με τις καλύτερες προϋποθέσεις να αγωνιστεί.

Το ρόστερ της ομάδας, που σε ποσοστό 90% αποτελείται από Βολιώτες, είναι το εξής: Παναγιώτης Βαλάσης, Ιορδάνης Αγγος, Γιάννης Μάκος, Οδυσσέας Χαρίσης, Απόστολος Τζιανής, Μιχάλης Παναγόπουλος, Δημήτρης Ματσάγγος, Σπύρος Αναστασόπουλος, Λεωνίδας Πετρίδης, Αλέξης Σινάνης, Άγγελος Ριζάκης, Αντώνης Δασκαλάκης, Μίμης Ζαχαριάς. Προπονητής είναι ο Νίκος Κωνσταντέλιας.

Την ομάδα θα συνοδεύσουν οι έφοροι Ηρακλής Κοσκινάς και Λάμπρος Τσιώλης, ενώ θα δώσουν το παρών στους δύο αγώνες της την Κυριακή τόσο ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Στέργιος Φάτσης, όσο και ο γενικός γραμματέας, Στέλιος Κολόζος.

Οι αγώνες στον όμιλο της Νίκης στο Κολυμβητήριο Ιτέας είναι αύριο Κυριακή στις 10:00 με τον ΝΟ Μεσολογγίου και στις 17:00 με τον ΝΟ Ιτέας. Οι δύο αντίπαλοι της ομάδας του Νίκου Κωνσταντέλια θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σήμερα στις 19.00.

Δύο ομάδες από κάθε γκρουπ (σύνολο 10) θα περάσουν στην τελική φάση (1-3/10) διεκδικώντας τα δύο εισιτήρια της ανόδου στη Β’ Εθνική.

Αναλυτικά, τα γκρουπ της Γ’ Εθνικής πόλο ανδρών:

Όμιλος Αθήνας: Άγιος Νικόλαος, Υ.Σ. Ρόδου, Καστέλα, Κ.Ο. Πεντέλης.

Όμιλος Χαλκίδας: Ν.Ο. Χαλκίδας, Ν.Ο. Αλιβερίου, Αργυρούπολη.

Όμιλος Ιτέας: Ν.Ο. Ιτέας, Ν.Ο. Μεσολογγίου, Νίκη.

Όμιλος Πάτρας: Νηρέας Πάτρας, ΟΠΑΘΑ Πατρών, Ν.Ο. Πρέβεζας, Άργης Καλαμάτας.

Όμιλος Αλεξανδρούπολης: Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ν.Ο. Καβάλας, ΣΑΠΚ Νεάπολης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου