Κλήρωσε για Βόλο στο πόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-16, 20:41:49
Κλήρωσε για Βόλο στο πόλο

 

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις για τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών και Α1 γυναικών αντίστοιχα, με την ομάδα του Βόλου να κληρώνεται στον Β’ Όμιλο, αντιμετωπίζοντας σε δύο γύρους Βουλιαγμένη, Περιστέρι, Υδραϊκό, Πανιώνιο, Χανιά, Χίο και Παναθηναϊκό, ενώ από την άλλη στον Α’ Όμιλο βρίσκονται οι: Ολυμπιακός, Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Εθνικός, Αρης Θεσσαλονίκης.

Οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης της περιόδου 2021-22, διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο Coral και η έναρξη των αγώνων έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 2 Οκτωβρίου για τους άνδρες και στις 6 Νοεμβρίου αντίστοιχα για τις γυναίκες.

Η βολιώτικη ομάδα που κληρώθηκε στον Β’ Όμιλο, πέραν από την πανίσχυρη Βουλιαγμένη, που έχει να αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα εντός έδρας, θα πρέπει να κάνει και δύο μακρινά ταξίδια εκτός έδρας, προκειμένου να αντιμετωπίσει Χανιά και Χίο αντίστοιχα.

Η πρεμιέρα στους δύο ομίλους:

Α’ όμιλος

ΑΕΚ-Φάληρο

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Εθνικός-Άρης Θεσσαλονίκης

Απόλλων Σμύρνης-Γλυφάδα

Β’ όμιλος

Υδραϊκός-Παναθηναϊκός

Χανιά-Πανιώνιος

Βόλος-Βουλιαγμένη

Περιστέρι-Χίος

 

Το νέο σύστημα

Το νέο -και ιδιαίτερα περίπλοκο-σύστημα διεξαγωγής της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών, το οποίο θα εφαρμοστεί την αγωνιστική περίοδο 2021-22, παρουσίασε η ΚΟΕ στους εκπροσώπους των σωματείων, κατά την κλήρωση του πρωταθλήματος που έγινε χθες.

Καταρχήν, οι 16 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των οκτώ και θα αγωνιστούν όλοι εναντίον όλων σε δύο γύρους, από τις 2 Οκτωβρίου ως τις 5 Φεβρουαρίου.

Μετά την κλήρωση, οι όμιλοι της Α’ φάσης διαμορφώθηκαν ως εξής:

Α’ Όμιλος: Ολυμπιακός, Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Εθνικός, Αρης Θεσσαλονίκης.

Β’ Όμιλος: Βουλιαγμένη, Περιστέρι, Υδραϊκός, Πανιώνιος, Χανιά, Χίος, Βόλος, Παναθηναϊκός.

Στη Β’ φάση (12 Φεβρουαρίου-26 Μαρτίου), σχηματίζονται τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων ομάδων, ως εξής:

ΓΚΡΟΥΠ 1: 1οι και 2οι και των Ομίλων Α’ και Β’ της Α’ φάσης

ΓΚΡΟΥΠ 2: 3οι και 4οι και των Ομίλων Α’ και Β’ της Α’ φάσης

ΓΚΡΟΥΠ 3: 5οι και 6οι και των Ομίλων Α’ και Β’ της Α’ φάσης

ΓΚΡΟΥΠ 4: 7οι και 8οι και των Ομίλων Α’ και Β’ της Α’ φάσης

 

Όλες οι ομάδες μεταφέρουν το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν στην Α’ φάση και παίζουν εντός του γκρουπ με όλους τους αντιπάλους, εντός και εκτός έδρας (6 αγωνιστικές). Οι ομάδες του Γκρουπ 1 έχουν εξασφαλισμένη παρουσία στα πλέι-οφ, ενώ οι ομάδες του Γκρουπ 4 θα μετάσχουν σίγουρα στα πλέι-άουτ.

Μετά το πέρας της Β’ φάσης, οι ομάδες των Γκρουπ 2 και 3 αναμετρώνται μεταξύ τους χιαστί, σε σειρές «best of 3» (στις δύο νίκες).

Τα ζευγάρια, στα οποία πλεονέκτημα έδρας θα έχουν οι ομάδες του Γκρουπ 2 της Β’ φάσης, θα είναι ως εξής:

4ος Γκρουπ 2-1ος Γκρουπ 3 (1)

1ος Γκρουπ 2-4ος Γκρουπ 3 (2)

2ος Γκρουπ 2-3ος Γκρουπ 3 (3)

3ος Γκρουπ 2-2ος Γκρουπ 3 (4)

Οι νικητές των ζευγαριών αυτών προκρίνονται στα προημιτελικά των πλέι-οφ και θα αντιμετωπίσουν (με μειονέκτημα έδρας) τις ομάδες του Γκρουπ 1 της Β’ φάσης. Αντίστοιχα, οι ηττημένοι παίζουν πλέι-άουτ με τις ομάδες του Γκρουπ 4 της Β’ Φάσης, έχοντας πλεονέκτημα έδρας. Τα ζευγάρια διαμορφώνονται ως εξής:

 

ΠΛΕΪ-ΟΦ

1ος Γκρουπ 1-Νικητής 1

4ος Γκρουπ 1-Νικητής 2

3ος Γκρουπ 1-Νικητής 3

2ος Γκρουπ 1-Νικητής 4

ΠΛΕΪ-ΑΟΥΤ

Ηττημένος 1-4ος Γκρουπ 4

Ηττημένος 2-1ος Γκρουπ 4

Ηττημένος 3-2ος Γκρουπ 4

Ηττημένος 4-3ος Γκρουπ 4

 

Οι νικητές των προημιτελικών προκρίνονται στα ημιτελικά των πλέι-οφ και οι ηττημένοι συνεχίζουν για τις θέσεις 5-8. Στη συνέχεια, οι νικητές των ημιτελικών αναμετρώνται στους τελικούς, οι ηττημένοι διεκδικούν την τρίτη θέση και οι νικητές των αγώνων 5-8 παίζουν για την πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης. Όλες οι σειρές των πλέι-οφ είναι «best of 3», εκτός των τελικών που είναι «best of 5» (στις τρεις νίκες).

Στα πλέι-άουτ, οι ηττημένοι των τεσσάρων ζευγαριών αναμετρώνται σε σειρές «best of 3», με τους νικητές αυτών να παραμένουν στην κατηγορία και τους ηττημένους να υποβιβάζονται στην Α2.

 

Γιαννόπουλος:  «Ευνοϊκή η συγκυρία»

Κατά τις σημερινές κληρώσεις, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς όλη την οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ για την απώλεια του προπονητή, Ντούσαν Ίβκοβιτς, αναφέρθηκε στα νέα πρωταθλήματα:

«Ξεκινώντας θα ήθελα να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό και τον Άρη Θεσσαλονίκης, για την άνοδό τους στην Α1 Ανδρών, αλλά και τον ΠΑΟΚ και τον Ηλυσιακό για την άνοδό τους στην Α1 γυναικών.

Η χρονική συγκυρία είναι ευνοϊκή και δεν πρέπει να πάει χαμένη από κανέναν μας. Η μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών στο Τόκιο, το γεγονός ότι κορυφαίες ομάδες συναντώνται ιστορικά για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, αλλά και η συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών του Παγκοσμίου στερεώματος, μας βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο σχεδιασμός των πρωταθλημάτων ήταν μια δύσκολη εξίσωση, λόγω των πολλών υποχρεώσεων που έχουν οι Εθνικές μας ομάδες, όπως το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Φουκουόκα τον Μάιο, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στο Σπλιτ στο τέλος Αυγούστου, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ19 στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, τους Μεσογειακούς αγώνες, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ16 στην Ελλάδα, αλλά και διάφορες ακόμη διοργανώσεις.

Καταφέραμε να ετοιμάσουμε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα, με 20 προκηρύξεις πρωταθλημάτων και με διάρκεια στο πρωτάθλημα της Α1, σχεδόν 8 μήνες, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ. Η αύξηση των αγώνων θα βοηθήσει την ανάπτυξη του αθλήματος σε όλη την επικράτεια.

Κατά την διάρκεια του σχεδιασμού, ζητήσαμε τις προτάσεις των σωματείων. Δεν καταφέραμε να ικανοποιήσουμε όλες τις ανάγκες, αλλά θεωρώ πως σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, λάβαμε υπόψιν μας όσα κατατέθηκαν στην Ομοσπονδία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα που εργάστηκε με τον Γιάννη Γιαννουρή για την επίτευξη του σχεδιασμού και να πω πως ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός και για την επόμενη περίοδο. Μάλιστα σκεφτόμαστε τα νέα πρωταθλήματα της περιόδου 2022-23 να ξεκινήσουν 3 εβδομάδες μετά την επιστροφή της Εθνικής ομάδας από το Σπλιτ. Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν με μπάλες Κ7, γιατί τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες διεξάγονται με αυτές τις μπάλες και επίσης για να συνηθίσουν τα σωματεία μας που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις να αγωνίζονται με αυτές τις μπάλες. Καταφέραμε επίσης τις 60 μπάλες που είχε η Ομοσπονδία χορηγικά, να τις κάνουμε 300 και αποφασίσαμε να τις διαθέσουμε πέρα από τις Εθνικές ομάδες σε όλα τα σωματεία.

Θα ήθελα επίσης να ενημερώσω πως η νέα επιτροπή διαιτησίας απαρτίζεται από τον πρόεδρο κ. Σκαλοχωρίτη και τους κ.κ. Κουρέτα και Σταυρόπουλο ως μέλη. Υπήρξε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, που προέκυψε λόγω επαγγελματικού προβλήματος του κ. Χατζηαναστασίου. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΚΟΕ, υποστήριξε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΕΡΤ για την μετάδοση των αγώνων υδατοσφαίρισης.

Τέλος ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε σε μία νέα εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την βράβευση των καλυτέρων της περσινής σεζόν.

 

Το πλήρες πρόγραμμα στον Β’ Όμιλο με τη συμμετοχή του Βόλου, έχει ως εξής:

 

Α’ γύρος

 

1η-02/10/21

Υδραϊκός-Παναθηναϊκός

Χανιά-Πανιώνιος

Βόλος-Βουλιαγμένη

Περιστέρι-Χίος

 

2η-09/10/21

Υδραϊκός-Βόλος

Παναθηναϊκός-Χίος

Πανιώνιος-Περιστέρι

Βουλιαγμένη-Χανιά

                                                                                 

3η-16/10/21      

Χίος-Πανιώνιος

Περιστέρι-Βουλιαγμένη

Βόλος-Παναθηναϊκός

Χανιά-Υδραϊκός

 

4η-23/10/21

Βουλιαγμένη-Χίος

Υδραϊκός-Περιστέρι

Βόλος-Χανιά

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος

 

5η-06/11/21

Περιστέρι-Βόλος

Χανιά-Παναθηναϊκός

Χίος-Υδραϊκός   

Πανιώνιος-Βουλιαγμένη                                                               

 

6η-13/11/21

Χανιά-Περιστέρι

Παναθηναϊκός-Βουλιαγμένη

Υδραϊκός-Πανιώνιος

Βόλος-Χίος

 

7η-20/11/21                       

Βουλιαγμένη-Υδραϊκός                  

Πανιώνιος-Βόλος                             

Χίος-Χανιά         

Περιστέρι-Παναθηναϊκός

 

Β’ γύρος

 

8η-27/11/21                     

Παναθηναϊκός-Υδραϊκός

Πανιώνιος-Χανιά

Βουλιαγμένη-Βόλος

Χίος-Περιστέρι                                                  

 

9η-11/12/21

Βόλος-Υδραϊκός

Χίος-Παναθηναϊκός

Περιστέρι-Πανιώνιος

Χανιά-Βουλιαγμένη

 

10η-18/12/21

Πανιώνιος-Χίος

Βουλιαγμένη-Περιστέρι

Παναθηναϊκός-Βόλος    

Υδραϊκός-Χανιά

 

11η-08/01/22

Χίος-Βουλιαγμένη

Περιστέρι-Υδραϊκός

Χανιά-Βόλος

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός

 

12η-15/01/22   

Βόλος-Περιστέρι

Παναθηναϊκός-Χανιά

Υδραϊκός-Χίος   

Βουλιαγμένη-Πανιώνιος                             

 

13η-29/01/22

Περιστέρι-Χανιά

Βουλιαγμένη-Παναθηναϊκός

Πανιώνιος-Υδραϊκός

Χίος-Βόλος

                                                                                                 

14η-05/02/22                                                    

Υδραϊκός-Βουλιαγμένη                                  

Βόλος-Πανιώνιος

Χανιά-Χίος                                           

Παναθηναϊκός-Περιστέρι

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=