ΠΟΛΟ

Βόλος και ΟΕΑ ΝΑΒ στο πρωτάθλημα μίνι παίδων πόλο

βόλος-και-οεα-ναβ-στο-πρωτάθλημα-μίνι-π-431813

Με τη συμμετοχή συνολικά 47 ομάδων αρχίζει από σήμερα το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων (Κ13) της περιόδου 2020-21, ωστόσο Βόλος και ΟΕΑ/ΝΑΒ, που εκπροσωπούν τη Μαγνησία, θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους για την α’ προκριματική φάση αύριο Παρασκευή στον β’ όμιλο της Πάτρας (9ος).

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Αντίπαλοι για τους δύο συλλόγους του Βόλου θα είναι οι ΝΑΟ Κέρκυρας και ΝΟ Καλαμάτας, με τις δύο πρώτες ομάδες να παίρνουν το εισιτήριο για τη Β’ Φάση. Ο προπονητής του Βόλου, Ευθύμης Δημητρίου, θα έχει μαζί του δώδεκα πολίστες και δηλώνει ότι στόχος είναι η πρόκριση όχι μόνο στην επόμενη φάση, αλλά και στα τελικά, που θα πάρουν μέρος οι δέκα καλύτερες ομάδες.

Την αποστολή αποτελούν οι: Οντόπουλος Νίκος, Κουφιδάκης Χρήστος, Πέτρου Γιάννης, Ζεμπέογλου Κωνσταντίνος, Πριτσίνης Δημήτρης, Παπαγεωργίου Ανέστης, Γιασαλλάρι Βασίλης, Ζουμπουλιάς Βασίλης, Βαλκανιώτης Ορφέας, Καραλής Φώνης, Καψάλης Ανδρέας, Καλαμπαλίκης Θωμάς.

Στον ΟΕΑ/ΝΑΒ, η προπονήτρια Βάσω Πατρώνη τονίζει από τη μεριά της: «Πάμε στους αγώνες, για να πάρουν τα παιδιά εμπειρίες, καθώς έχουμε και αρκετούς νέους αθλητές, που ασχολούνταν με την κολύμβηση κατά κύριο λόγο, οπότε θα είναι ο πρώτος τους αγώνας».

Στην Πάτρα θα ταξιδέψουν και θα αγωνιστούν οι: Σταματάς Ορφέας, Ραΐδης Νίκος, Πατέρης Παναγιώτης, Γιάνναρος Ευθύμης, Γιάνναρος Βαγγέλης, Σώτης Γεράσιμος, Σωτήρης Γιώργος, Μαλλιαρός Βαγγέλης, Χαρίλας Ηλίας.

Για τους αγώνες των μίνι παίδων προβλέπεται ότι τα τέρματα είναι μίνι διαστάσεων 2,15Χ0,75, η διάρκεια κάθε αγώνα θα είναι τέσσερις περίοδοι των επτά λεπτών η κάθε μία κι όχι των οκτώ, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές, που γεννηθέντες το 2008 και οι νεότεροι. Επίσης, σ’ αυτήν την ηλικιακή κατηγορία οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου είναι μικρότερες (25Χ20 μ), όπως και οι μπάλες (Νο3).

Τρόπος διεξαγωγής

Από την Α’ φάση προκρίνονται 27 ομάδες, οι τρεις πρώτες από τους επτά ομίλους των πέντε ομάδων και οι δύο πρώτες από τους τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Με γεωγραφικά κριτήρια σχηματίζονται πέντε νέοι όμιλοι. Οι ομάδες που κατέκτησαν την 1η και 2η θέση στους ομίλους της Α’ φάσης, μπαίνουν στους ομίλους της Β’ φάσης ως 1ος και 2ος επικεφαλής αντίστοιχα.

Για κάθε έναν από τους Ομίλους διεξάγεται τουρνουά ενός γύρου με το σύστημα POOL, όπου ισχύει η ισοπαλία. Η κλήρωση για τη Β’ Φάση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12:00 διαδικτυακά.

Οι ομάδες που κατέκτησαν την 1η και 2η θέση στους ομίλους της Β’ φάσης, μπαίνουν στους ομίλους της τελικής φάσης ως 1ος και 2ος επικεφαλής αντίστοιχα. Ο τρόπος διεξαγωγής της τελικής φάσης θα εξειδικευτεί στη συνέχεια.

Το πρόγραμμα

Στον β’ όμιλο της Πάτρας στο Κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η αγωνιστική

Παρασκευή 10/9

19:30 ΝΟ Καλαμάτας-Βόλος

20:45 ΝΑΟ Κέρκυρας-ΟΕΑ/ΝΑΒ

2η αγωνιστική

Σάββατο 11/9

09:00 ΝΟ Καλαμάτας-ΟΕΑ/ΝΑΒ

10:15 ΝΑΟ Κέρκυρας-Βόλος

3η αγωνιστική

Σάββατο 11/9

17:00 ΝΑΟ Κέρκυρας-ΝΟ Καλαμάτας

18:15 Βόλος-ΟΕΑ/ΝΑΒ.

Οι νεαροί αθλητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ με την προπονήτριά του, Βάσω Πατρώνη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου