ΠΟΛΟ

«Κεραυνοί» Διαθεσόπουλου για την παραμονή του Βολιώτη ομοσπονδιακού Θ. Βλάχου  

κεραυνοί-διαθεσόπουλου-για-την-παρ-470756

«Κεραυνούς» εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος για το φλέγον ζήτημα του προπονητή της εθνικής ανδρών Θοδωρή Βλάχου, χαρακτηρίζοντας ως ανέντιμο αυτό που γίνεται από τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας, στο πρόσωπο του Βολιώτη τεχνικού.

Οπως είναι γνωστό ο νέος πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, έχει προτείνει στον Βλάχο να μείνει στην εθνική ομάδα, αλλά μόνο εάν αφήσει τον Ολυμπιακό.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που «κράτησε» τον Βλάχο για έξι και πλέον χρόνια στην Εθνική, σχολίασε αρχικά στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΦΩΣ»: «Σύμφωνα με πληροφορίες μου αλλά και από ρεπορτάζ που διάβασα, ο Μαρτίν ήρθε προ ημερών και έκανε μπάνιο στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης, τον πέτυχε τυχαία δημοσιογράφος, τον ρώτησε τι κάνει εδώ και του απάντησε ότι ήρθε για να βρει σπίτι και σχολείο για τα παιδιά του! Παράλληλα, έμαθα ότι στην Μπαρτσελονέτα, στην οποία είναι προπονητής πολλά χρόνια, είπε ότι θέλει να φύγει. Τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια; Και όχι μόνο αυτό αλλά έχω μάθει και ότι η ΚΟΕ, εκτός από τον Μαρτίν, μιλούσε και με Κροάτη προπονητή και με Σέρβο προπονητή και με τον προπονητή της Εθνικής Μαυροβουνίου! Τόσα χρόνια είμαι στο πόλο, έχω τις πηγές μου… Το πρόβλημα όμως ήταν ένα για την ΚΟΕ…», σχολίασε αρχικά και πρόσθεσε για το «πρόβλημα» της ΚΟΕ: «Δεν περίμεναν ότι θα πάει ο Βλάχος στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Ταμπλάς τους ήρθε! Έπεσε όλο το σύμπαν πάνω τους και τους κριτικάρει. Μέχρι και οι παίκτες… Τον Βλάχο τον είχαν διαγράψει πριν γίνουν διοίκηση ακόμα. Λέγοντας ότι κανείς προπονητής ομοσπονδιακός δεν θα είναι και σε σύλλογο. Ο στόχος τους ήταν ο Βλάχος, διότι ήξεραν ότι δεν θα φύγει από τον Ολυμπιακό και όλο αυτό το διάστημα έχουν προσλάβει προπονητές αθλημάτων της ΚΟΕ που είναι σε συλλόγους, έντεκα τον αριθμό! Τώρα το γυρίσανε και λένε ότι αυτό που είχαν πει ισχύει μόνο για την Εθνική ανδρών και την Εθνική γυναικών. Γράψε λοιπόν αυτά που θα σου πω.

Είναι ανέντιμο, αντιδεοντολογικό και παλιανθρωπίστικο κατά τη γνώμη μου, πριν φύγεις για το Τόκιο να έχεις έναν προπονητή που σε έχει πάει σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει πάρει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δύο μετάλλια σε τελικούς φάσης World League, έχει έρθει τέταρτος στην Ευρώπη και τέταρτος στο Παγκόσμιο…

Είναι λοιπόν ανέντιμο, αντιδεοντολογικό και παλιανθρωπίστικο να τον υποσκάπτεις και ενώ είναι στην Εθνική, να μιλάς με άλλους προπονητές. Και να μην του κάνεις οικονομική πρόταση τόσους μήνες, να τον αφήνεις στο σκοτάδι και να τον πιάνεις να του κάνεις την πρόταση μετά τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ξέρεις ότι έχει κλείσει στον Ολυμπιακό. Να του θέτεις το δίλημμα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει χτίσει πάνω στον Βλάχο μπάτζετ κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ, με μεγάλες μεταγραφές και πάει να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ. Και ενώ είσαι διοίκηση από τις 30 Μάρτη! Δεν περιμένανε ότι θα έπαιρνε μετάλλιο στο Τόκιο η Εθνική και θα έπεφτε κράξιμο απ’ όλο τον κόσμο για την πρόθεσή τους να «φάνε» τον Βλάχο. Απ’ ό,τι ξέρω, ο Βλάχος είπε στον Γιαννόπουλο «με συγχωρείς, έχουμε φτιάξει ένα μοντέλο με τον Διαθεσόπουλο από το 2015 επιτυχημένο, τι σε πειράζει να συνεχίσουμε έτσι;».

Για το τι φέρεται να είπε ο Γιαννόπουλος στον Βλάχο: «Οτι εκείνος έχει άλλες απόψεις. Και επέμεινε, ενώ ξέρει ότι έχει κλείσει στον Ολυμπιακό. Πετάει το μπαλάκι στον Βλάχο δηλαδή. Διότι, τους ήρθε ταμπλάς με το μετάλλιο και έχουν ξεφτιλιστεί ό,τι και να κάνουν τώρα. Θέλουν να εμφανίσουν τον Βλάχο ότι απορρίπτει την Εθνική, ενώ με τις κινήσεις τους τον ωθούν στην έξοδο. Και τώρα τι να πει ο Γιαννόπουλος «εντάξει, το παίρνουμε πίσω αυτό που είπαμε, συνέχισε στην Εθνική και στον Ολυμπιακό;». Θα ξεφτιλιστεί πάλι. Και ξέρεις πόσα λεφτά είπε στον Βλάχο για να τον πάρει από τον Ολυμπιακό;

100.000 ευρώ για τριετές. Οσα μαθαίνω ότι θα έδινε στον Μαρτίν. Ομως ο Μαρτίν θα φτάσει τις 150.000 κρίνω εγώ, με το σπίτι που θα του πληρώνουν εδώ, το αμάξι, τα εισιτήρια για Ισπανία. Ο Ολυμπιακός πώς θα βρει αντικαταστάτη τώρα; Δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα και στην Εθνική και στον Βλάχο».

Για το μοντέλο Διαθεσόπουλου: «Το μετάλλιο τους χάλασε αυτό που είχαν σχεδιάσει, ήταν κροσέ στο σαγόνι! Και τι τους πείραζε να είναι ο Βλάχος στην Εθνική και στον Ολυμπιακό; Δεν πέτυχε το μοντέλο που καθιέρωσα; Με τεράστιες επιτυχίες και στην Εθνική και στον Ολυμπιακό ο ίδιος προπονητής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν επηρεαζόταν αρνητικά η δουλειά του ούτε επηρεάζονταν αρνητικά οι δύο ομάδες του. Η σημερινή διοίκηση της ΚΟΕ δεν διαθέτει ούτε τη στοιχειώδη πείρα ούτε τη στοιχειώδη επάρκεια ούτε τον στοιχειώδη σεβασμό για μία ομάδα που έκανε την Ελλάδα να κλάψει από χαρά μέσα στα δάκρυα των συμφορών».

Για το μήνυμα που στέλνει στην ΚΟΕ: «Τους στέλνω ένα μήνυμα: μην τολμήσετε να πειράξετε τον Βλάχο. Θα είναι η μεγαλύτερη διοικητική γκάφα που θα κάνετε και δεν θα σβήσει ποτέ. Είναι ανεπίτρεπτο, είναι αδιανόητο, είναι εξωφρενικό, τον προπονητή της μόνης αντρικής ομάδας στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που έφερε μετάλλιο στην Ελλάδα να τον οδηγείτε στην έξοδο. Δείχνει λανθασμένη και άρρωστη ιδεοληψία και περίεργες εμμονές. Εχεις τη σιγουριά στα χέρια σου και θα ψάξεις να βρεις κάτι καινούργιο, κάτι άγνωστο για τον πάγκο της Εθνικής;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου